Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΟΣΦΠ-Μπάγερν 88-83 (vid)

ΟΣΦΠ-Μπάγερν 88-83 (vid)

spanoulis dzendovic

spanoulis-dzendovic

Ο… λιγότερο απαιτητικός φίλαθλος του Ολυμπιακού θα ήθελε να δει την ομάδα του, τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, να ξεπερνά με άνεση το εμπόδιο της Μπάγερν, ειδικά από τη στιγμή που προηγήθηκε με διαφορά 15 πόντων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού πρώτα ηρεμήσει από το… τεστ θάρρους που πέρασε, μάλλον θα είναι διπλά και τριπλά χαρούμενος, που οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με την ψυχή στο στόμα (88-83) τους πεισματάρηδες και απρόβλεπτους Γερμανούς.

Αφενός γιατί πήραν ένα πολύ καλό μάθημα χωρίς να χρειαστεί να… πληρώσουν το παραμικρό τίμημα. Και, βέβαια, μπορεί να είναι πολύ έμπειροι για να γνωρίζουν πως ένα ματς δεν τελειώνει πριν ηχήσει η κόρνα, όμως η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης.

Αφετέρου γιατί οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα και γύρισαν ένα παιχνίδι που αίφνης έμοιαζε χαμένο, έχοντας για ένα ημίχρονο “εξαφανισμένο” τον Σπανούλη. Αλλά και γιατί η νίκη ήρθε από την άμυνα κι ως γνωστό η άμυνα είναι θέμα διάθεσης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα. Προηγήθηκε με 5-0 και με 10-5, είχε “ζεστό” τον Σπανούλη και “καυτό” τον Ντάνστον, που μετέτρεψε σε καλάθι κάθε πάσα που πήρε (στο 15-11 είχε πετύχει τους 9 πόντους της ομάδας του, ενώ οι άλλοι δύο ήταν με τρίποντα των ΣπανούληΜάντζαρη).

Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν το πρώτο μήνυμα ότι δεν μοιρολατρούν, ότι δεν κοιτάζουν το ταμπλό, μειώνοντας σε 16-15, για να λήξει η πρώτη περίοδος με τον Ολυμπιακό στο +5 (25-20) και το σκορ αρκετά ψηλά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό 32-22, οι γηπεδούχοι λειτουργούσαν καλά (παρότι στο ροτέισον “χάθηκε” προσωρινά -και μόνο- ο Ντάνστον) και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 47-39 και τον Ολυμπιακό να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη.

Στην εξίσωση είχε προστεθεί ο Μάντζαρης με 3/3 τρίποντα, ενώ ο Σπανούλης ήταν πρώτος σκόρερ με 10 πόντους κι ο Λοτζέσκι αθόρυβα ανέβαζε το ατομικό του σκοράρισμα, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Σπανούλη να κάνει τρία λάθη, να έχει ένα άστοχο δίποντο σε 1.30” και τον Μπαρτζώκα να τον αποσύρει άμεσα, αφού οι Γερμανοί μείωσαν σε 47-44. Ο εξαιρετικός Σλούκας έβαλε το νερό στο αυλάκι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 50-44 (επιμέρους σκορ 6-0) και 56-46 (ήτοι συνολικά 12-2), για να φτάσει η διαφορά στο +15 (66-51).

Κάπου εκεί οι οπαδοί άρχισαν να ασχολούνται με το Σαββατιάτικο ποδοσφαιρικό ντέρμπι και οι φιλοξενούμενοι μην έχοντας να χάσουν τίποτα ένιωσαν πιο ελαφριά την μπάλα. Με 2/2 τρίποντα μείωσαν, ο Μπαρτζώκας δεν θεώρησε ότι ήταν στιγμή να ανακόψει με τάιμ άουτ τον ρυθμό, οι παίκτες του τα θαλάσσωσαν και το γήπεδο… έγειρε.

Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες (66-66) με την παρέα του Πέσιτς να τρέχει σερί 15-0, το οποίο επεκτάθηκε στην πρώτη εύστοχη επίθεση της τελευταίας στροφής (66-68).

Ο Σλούκας ήταν αυτός που με τρίποντο ισοφάρισε σε 71-71, ο Σπανούλης έχασε δύο βολές δείχνοντας ότι είναι εκτός κλίματος αγώνα (το δικαιούται κι αυτός), οι φιλοξενούμενοι πήραν αέρα πέντε πόντων (71-76), αλλά είχαν τον δικό τους αρνητικό πρωταγωνιστή.

Ο Μπράιαντ έκανε τη μία γκάφα πίσω από την άλλη, ο Πέσιτς δεν τον απέσυρε κι ο Ολυμπιακός άρχισε να τρέχει το δικό του σερί, το οποίο σταμάτησε στο 12-0 (83-76), με πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Ντάνστον, αλλά και τους ΣλούκαΜάντζαρη. Κι εκεί που είπαμε πως όλα τέλειωσαν, τρίποντο του Σάφαρτζικ, δύο άστοχες βολές από τον Μάντζαρη, δύο από τον Πρίντεζη, καλάθι και φάουλ από τον Ντιλέινι και ο πίνακας έδειξε 83-82.

Ο Λοτζέσκι με 1/2 έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό, που μετρούσε ως τότε 3/9 βολές στην τέταρτη περίοδο (!). Ο Μπαρτζώκας με θάρρος, θράσος και απόλυτα εύστοχη απόφαση ζήτησε την μπάλα στα χέρια, παρότι αυτό προϋπόθετε φάουλ στους αντιπάλους, 17” πριν το φινάλε.

Ο Σάφαρτζικ είχε 1/2 και στην εξέλιξη Σλούκας και Πρίντεζης με 4/4 βολές πήγαν το σκορ στο 88-83.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 47-39, 66-66, 88-83.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λο, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 3 (1), Πρίντεζης 13, Ντάνστον 19, Σίμονς, Μάντζαρης 12 (4), Αγραβάνης 2, Λοτζέσκι 17, Σλούκας 13 (1), Μπέγκιτς.
ΜΠΑΓΕΡΝ (Πέσιτς): Ντιλέινι 20 (1), Τζέντοβιτς 13, Μπένζινγκ 9, Σάβοβιτς 7 (1), Μπράιαντ 4, Τέιλορ 11 (1), Ιντμπίχι 10, Τράουτμαν 2, Σαφάρτζικ 7 (2), Στάιγκερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…