Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός-Μάλαγα 69-61 (vid)

Ολυμπιακός-Μάλαγα 69-61 (vid)

vassilis spanoulis olympiacos piraeus

vassilis-spanoulis-olympiacos-piraeus

Πρεμιέρα με το “δεξί” έκανε ο Ολυμπιακός στη φετινή Ευρωλίγκα με μία ανατροπή… σήμα κατατεθέν του που ξεκίνησε από τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου και ολοκληρώθηκε με την επικράτηση επί της Μάλαγα με 69-61 με παίκτη-κλειδί τον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με συνέπεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να “κυνηγά” στο σκορ. Η Μάλαγα ήλεγχε το ρυθμό της αναμέτρησης μέχρι και το 28’ όταν και προηγήθηκε με 45-35. Κάπου εκεί όμως άρχισε η αντεπίθεση των “ερυθρολεύκων” οι οποίοι με επιμέρους σκορ 25-4 πέρασαν μπροστά με 60-49. Ο Πέτγουεϊ ήταν αυτός που έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους ενώ στη συνέχεια βρήκε άξιους συμπαραστάτες στα πρόσωπα του Ματ Λοτζέσκι και Κώστα Σλούκα.

Κατά τα άλλα η ισπανική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν κάπως “μουδιασμένος”. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με “όπλο” την αποτελεσματική τους άμυνα πήραν τα ηνία του ματς. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τη Μάλαγα να προπορεύεται με 22-18.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δυσκολεύεται στην επίθεση ενώ στην άμυνα είχε θέματα να επιλύσει με τον Φραν Βάσκεθ. Με συνεχόμενους πόντους του έμπειρου σέντερ η Μάλαγα ανέβασε τη διαφορά στου επτά πόντους (25-18) ώσπου ανέλαβε δράση ο Πέτγουεϊ και με δύο σερί τρίποντα (3/4 συνολικά) δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν. Εντέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 33-26 υπέρ της ομάδας του Χοάν Πλάθα.

Στην επανάληψη οι “ερυθρόλευκοι” εισήλθαν στο παρκέ αποφασισμένοι να παίξουν πιο σκληρά στην άμυνα και ταυτόχρονα στην επίθεση να τροφοδοτήσουν τους ψηλούς τους. Ένα σερί 9-0 μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους (35-38) και το ΣΕΦ άρχισε να παίρνει… φωτιά. Οι Ισπανοί απάντησαν άμεσα με δικό τους σερί 7-0 (45-35 στο 28′), ωστόσο κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ανέβασε… στροφές. Οι γηπεδούχοι “έσφιξαν” ακόμα περισσότερο την άμυνα τους και με τρία σερί τρίποντα ροκάνισαν τη διαφορά στον ένα πόντο (44-45) με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη. Ο Πέτγουεϊ και ο Σίμονς κυριάρχησαν στους… αιθέρες, “μάζεψαν” τα αμυντικά ριμπάουντ και οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν στον αιφνιδιασμό. Το 60-49 του 35’ πιστοποίησε του λόγου τω αληθές τη στιγμή που οι Ισπανοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Δοκίμασαν να επιστρέψουν, μείωσαν σε 62-57, όμως δύο καθοριστικά κλεψίματα του Σλούκα και ένα μεγάλο τρίποντο του Λοτζέσκι έγειραν οριστικά την… πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού. Το τελικό 69-61 επέτρεψε στους Πειραιώτες να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκης με το… καλημέρα της φετινής Ευρωλίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι σούταραν με πολύ καλό ποσοστό από τη γραμμή του τριπόντου (11/26-42%), τα περισσότερα σουτ εκ των οποίων υπήρξαν κομβικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Επίσης οι παίκτες του Ολυμπιακού μοίρασαν και 21 ασίστ με τον Σλούκα να δίνει 6 τελικές πάσες και τον Σπανούλη 5.

“Αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ήταν ο Πέτγουεϊ ο οποίος αγωνίστηκε με φοβερή ενέργεια και συμπαρέσυρε τους συμπαίκτες του ενώ στο τέλος προσέφερε και θέαμα. Τελείωσε το ματς με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 τάπες. Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Λοτζέσκι που σημείωσε 13 πόντους (3/4 τρίποντα), πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Βάσκεθ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Διαιτητές: Ρίζικ – Βιατόρ – Γιούρας
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 26-33, 44-45, 69-61.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 13 (3/4 τριπ., 4 ριμπ., 2 τάπες), Λο, Ντάνστον 3 (7 ριμπ.), Σπανούλης 13 (5 ασίστ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 8 (6 ασίστ), Σίμονς 4 (8 ριμπ.), Πρίντεζης 9 (5 ριμπ.), Μάντζαρης 3, Λοτζέσκι 12 (3/4 τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ).
ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): Κόντε, Σαμπόνις 2, Βιδάλ 2, Κάλογουεϊ 3, Σουάρεθ 8 (6 ριμπ., 4 ασίστ), Γκρέιντζερ 4, Βάσκεθ 12 (10 ριμπ.), Κουζμίνσκας, Ντράγκιτς 12, Χετσμάγιερ 8, Κάνερ-Μέντλεϊ 9, Στίματς 1.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…