Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

sakota varese

sakota-varese

Η τρίτη αγωνιστική του Eurocup αποτελεί παρελθόν και κάποιες ομάδες αρχίζουν σιγά σιγά να ξεχωρίζουν και να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ελληνική παρουσία και αυτή την εβδομάδα ήταν αν μη τι άλλο αρκετά έντονη. Πέρα από τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου οι συμπατριώτες μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό είχαν καλές και κακές στιγμές σε αυτή την αγωνιστική.

Συνολικά δύο νίκες και δύο ήττες μέτρησαν οι Έλληνες του Eurocup με τους Νίκο Ζήση, Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα να συνεχίζουν να οδηγούν εκ του ασφαλούς την Ούνικς Καζάν αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη να καθοδηγεί από τον πάγκο την Μπάνβιτ στην δεύτερη νίκη της στην διοργάνωση. Αντίθετα Ντούσαν Σάκοτα και Δημήτρης Βεργίνης αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι από το παρκέ. Όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα, θα σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στην τρίτη “στροφή” του Eurocup.

Το… χορό των συμμετοχών άνοιξε η “τριάδα” της Ούνικς Καζάν η οποία έπαιξε “καταλυτικό” ρόλο στην τελική επικράτηση των Ρώσων που πραγματοποίησαν το “τρία στα τρία”. Ο Ζήσης πάτησε παρκέ για 28 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και τελείωσε τον αγώνα με 7 πόντους (3/4 βολές, 2/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 3 λάθη. Ο Βουγιούκας πρόσθεσε με τη σειρά του 15 πόντους (3/7 δίποντα, 6/10 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και 1 τάπα σε 22 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα παρουσίας στο παρκέ. Το τρίτο μέλος της… παρέας, ο Καϊμακόγλου έπαιξε 24 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και σημείωσε 10 πόντους (4/4 βολές, 3/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), “μάζεψε” 7 ριμπάουντ και έκλεψε 3 φορές τη μπάλα.

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στην διοργάνωση γνώρισε η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη από την Πίναρ Καρσίγιακα (84-69) και τα περιθώρια πρόκρισης στενεύουν επικίνδυνα για του Βούλγαρους. Ο 26χρονος γκαρντ ήταν μέτριος καθώς πέτυχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), πήρε 1 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε σχεδόν 20 λεπτά συμμετοχής.

Η Βαρέζε του Ντούσαν Σάκοτα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και έχασε με 85-78 από τη Βιλερμπάν. Ήταν η δεύτερη ήττα για τους Ιταλούς με τον 27χρονο φόργουορντ να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση στα 19 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα που αγωνίστηκε. Έβαλε 8 πόντους (1/2 βολές, 2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), “κατέβασε” 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 1 λάθος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…