Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Eurocup

Οι Έλληνες του Eurocup

unics kazan panigirismoi

unics-kazan-panigirismoi

Η δεύτερη αγωνιστική του Eurocup ανήκει στο παρελθόν και το “κυρίως μενού” περιελάμβανε πέρα από τις “μάχες” των Ελλήνων και έναν ελληνικό “εμφύλιο”.

Ακόμα μία φορά λοιπόν οι Έλληνες του Eurocup φώναξαν “παρών” και πρωταγωνίστησαν στους αγώνες των ομάδων τους είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο. Ο Νίκος Ζήσης, ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας αποτέλεσαν και πάλι την “αγία τριάδα” της Ούνικς Καζάν και ας χρειάστηκε αυτή την αγωνιστική να “πληγώσουν” έναν συμπατριώτη τους, τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο τεχνικός της Μπάνβιτ κρατούσε τη νίκη στο… τσεπάκι του μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο ωστόσο στο φινάλε χαμογέλασε η ρωσική ομάδα.

Η Βαρέζε με τον Ντούσαν Σάκοτα να πατάει παρκέ έκανε “σεφτέ” στην διοργάνωση ενώ η Λουκόιλ Ακαντέμικ του Δημήτρη Βεργίνη πάλεψε αλλά “υπέκυψε” στην ανωτερότητα της Χίμκι (85-79). Σας παρουσιάζουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup.

Ο τεχνικός της Ούνικς Καζάν, Αντρέα Τρινκιέρι, πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για τους τρεις… σωματοφύλακες που έχει στο ρόστερ του. Μπορεί ο Άντριου Γκούντελοκ με το φοβερό τρίποντο που σημείωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο να χάρισε στη νίκη στους Ρώσους (72-71) ωστόσο νωρίτερα οι τρεις Έλληνες ήταν… υπέροχοι, φρόντισαν να “καθαρίσουν” την… μπουγάδα και να βάλουν το δικό τους “λιθαράκι” για να παραμείνει η Ούνικς αήττητη στον έβδομο όμιλο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ζήσης τελείωσε το ματς με 14 πόντους (1/2 βολές, 2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 25 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ο Ίαν Βουγιούκας έπαιξε 21 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα όπου πέτυχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα), πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και είχε στο ενεργητικό του 1 λάθος. Ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 10 πόντους (1/2 βολές, 3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε σχεδόν 28 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

Θετικός ήταν και ο Δημήτρης Βεργίνης στην αναμέτρηση του πέμπτου ομίλου ανάμεσα στην Λουκόιλ Ακαντέμικ και την Χίμκι, εντούτοις δεν κατάφερε να οδηγήσει την βουλγαρική ομάδα στη νίκη. Ο 26χρονος γκαρντ αγωνίστηκε για 14 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα και σημείωσε 12 πόντους (4/4 βολές, 1/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα), “μάζεψε” 1 ριμπάουντ, έκλεψε 1 φορά τη μπάλα και έκανε 1 λάθος.

Ο Ντούσαν Σάκοτα πήρε χρόνο συμμετοχής στο ματς της Βαρέζε με την Παρί Λεβαλουά στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου. Η ιταλική ομάδα νίκησε για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση (77-71) με τον 27χρονο φόργουορντ να μην καταφέρνει να σκοράρει (0/3 τρίποντα) αλλά να έχει 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 13 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…