Κεντρική Διεθνή Οι Έλληνες του Γιούροκαπ

Οι Έλληνες του Γιούροκαπ

kaimakoglou vougioukas

kaimakoglou_vougioukas

Η αυλαία της πρεμιέρας του Γιούροκαπ έπεσε, τα φώτα σβήνουν και οι ομάδες προχωρούν στον απολογισμό τους και αναλύουν τα σωστά και τα λάθη τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι Έλληνες οι οποίοι είτε χαμογέλασαν είτε πικράθηκαν σε αυτή την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Έλληνες του Γιούροκαπ λοιπόν φώναξαν “παρών” ακόμα και στα αρνητικά αποτελέσματα για τις ομάδες τους οι οποίες με αυτούς στο παρκέ ή στην τεχνική ηγεσία μέτρησαν δύο νίκες και δύο ήττες.

Ο Νίκος Ζήσης, ο Κώστας Καϊμακόγλου και ο Ίαν Βουγιούκας συνέβαλαν στην πρώτη νίκη της Ούνικς Καζάν στη διοργάνωση, ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε με επιτυχία τη Μπάνβιτ στην εντός έδρας επικράτηση επί της Κάλεφ ενώ ο Δημήτρης Βεργίνης με τη Λουκόιλ Ακαντέμικ και ο Ντούσαν Σάκοτα με τη Βαρέζε αποχώρησαν με σκυμμένο κεφάλι από το παρκέ. Σας παρουσιάζουμε τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών σε αυτή την πρεμιέρα του Γιούροκαπ.

Η “αγία τριάδα” του Καζάν έβαλε το χεράκι της ώστε η Ούνικς να φύγει με το διπλό από το Ισραήλ στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα για τον έβδομο όμιλο. Ο Νίκος Ζήσης έπαιξε σχεδόν 27 λεπτά και πέτυχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα), πήρε 2 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Ο Ίαν Βουγιούκας είχε μια “γεμάτη” παρουσία στα σχεδόν 21 λεπτά που αγωνίστηκε καθώς τελείωσε το ματς με 9 πόντους (3/6 βολές, 3/3 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα. Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Καϊμακόγλου ο οποίος έβαλε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), “μάζεψε” 9 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και έκανε 3 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Επίσης για τον έβδομο όμιλο η Μπάνβιτ με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί εντός έδρας της Κάλεφ (86-60). Έτσι ο Έλληνας τεχνικός είδε τους παίκτες να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις οδηγίες του και τον ίδιο να μπαίνει με… φόρα και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τη θετική πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

Από την άλλη επειδή το νόμισμα έχει δύο όψεις και στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες, οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας δεν κατόρθωσαν παρά την προσπάθειά τους να γευτούν… το νέκταρ της νίκης στην πρεμιέρα. Για τον τρίτο όμιλο η Βαρέζε γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με τον Ντούσαν Σάκοτα να είναι από τους διακριθέντες για την ιταλική ομάδα. Συγκεκριμένα ο 27χρονος φόργουορντ σημείωσε 9 πόντους (0/1 δίποντα, 3/7 τρίποντα), “κατέβασε” 2 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο σε 23 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

Όσον αφορά στο Δημήτρη Βεργίνη ο γκαρντ της Λουκόιλ Ακαντέμικ ήταν μέτριος, έπαιξε 19 λεπτά και είχε 5 πόντους (1/3 δίποντα, 1/7 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 4 ασίστ στην ήττα της ομάδας του στο Ισραήλ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ για τον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…