Κεντρική Διεθνή Νίκη στο φινάλε για Γκραβελίν

Νίκη στο φινάλε για Γκραβελίν

bangaly strasbourg

bangaly-strasbourg

Η πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος συνεχίστηκε με τρεις νίκες των γηπεδούχων ενώ μόνο μία ομάδα που ήταν φιλοξενούμενη κατόρθωσε να περάσει αλώβητη από την έδρα της αντιπάλου της. Το πιο συναρπαστικό ματς διεξήχθη ανάμεσα στην Γκραβελίν και τη Ροάν που βρήκε την πρώτη να φεύγει με το ροζ φύλλο (65-64).

Η αναμέτρηση ήταν ένα ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Γκραβελίν κατάφερε εντέλει να διατηρήσει απόρθητο το… κάστρο της αφού πήρε τη νίκη με 65-64 απέναντι στη Ροάν. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και ήταν φανερό πως τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Όπως και έγινε… Ο Μάρκους Λιούις με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων την ώρα που από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Βίκτορ Σαμνίκ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Κατά τα άλλα η Χάβρη μετέτρεψε σε “περίπατο” τον εντός έδρας αγώνα της με την Ορτέζ όπου επιβλήθηκε με το ευρύ 106-79 χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία αφού από το ξεκίνημα είχε κυριαρχήσει στο παρκέ. Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ Ουίλιαμ Χάτσερ με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Αχμάντ Νίβινς τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Σε παράσταση για ένα… ρόλο ή μάλλον για μία ομάδα μετατράπηκε και η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σολέ και στην Ντιζόν με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και να κερδίζουν εύκολα τελικά με 85-75. Ο πρώην παίκτης του Ηλυσιακού, Τερέλ Στόγκλιν, ήταν εξαιρετικός με 27 πόντους. Στον αντίποδα ο Αντρέ Χάρις με 24 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ντιζόν.

Η Ορλεάν επικράτησε εκτός έδρας της Σαλόν με 67-54 χάρη σε ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε. Με επιμέρους σκορ 25-9 οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν την κυριαρχία τους στο πιο κρίσιμο σημείο του ματς και πήραν την σημαντική νίκη. Ο Μάρτιν με 17 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της Σαλόν.

Παράλληλά νωρίτερα από ότι αναμενόταν διεξήχθη και ένα ματς στο Στρασβούργο με αντιπάλους την τοπική ομάδα και την Ναντέρ στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ξεκίνησαν με το δεξί τη νέα σεζόν καθώς επιβλήθηκαν με 78-74. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο που έκαναν (30-18 επιμέρους σκορ). Η ομάδα του Βινσέντ Κολέ δεν κατάφερε να αντιδράσει. Ο Αλεξίς Αζινκά με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο για τη Στρασμπούρ. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γουίλ Ντάνιελς με 17 πόντους.

Τα αποτελέσματα (1η αγωνιστική):
Παρί Λεβαλουά – Λε Μαν 62-85 (04/10)
Γκραβελίν – Ροάν 65-64
Χάβρη – Ορτέζ 106-79
Σολέ – Ντιζόν 85-75
Σαλόν – Ορλεάν 54-67
Αντίμπ – Λιμόζ (07/10)
Νανσί – Ναντέρ (08/10)
Βιλερμπάν – Στρασμπούρ (08/10)
Στρασμπούρ – Ναντέρ (12η αγων.) 74-78

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…