Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Λάθη προς… διόρθωση

Λάθη προς… διόρθωση

pedoulakis gomelsky

pedoulakis-gomelsky

Στις δοκιμές που έκανε καθ όλη τη διάρκεια της αποψινής αναμέτρησης με το Ρέθυμνο, αλλά και τον… σούτινγκ γκαρντ Τζέιμς Γκιστ στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως τα (αμυντικά) λάθη είναι κάτι που θέλει να δει αυτή την περίοδο προκειμένου να τα διορθώσει, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως τα… πειράματα θα συνεχιστούν για λίγο καιρό ακόμα.

“Θέλαμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε ό,τι αφορά τη δημιουργία για να μην είναι στη σκιά του Δημήτρη. Θεωρώ ότι οι δημιουργοί είναι πιο σημαντικοί. Δοκιμάσαμε διάφορα σχήματα, η άμυνά μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Το θέλουμε σαν εικόνα αυτό γιατί δεν είχαμε το χθεσινό παιχνίδι, ώστε να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε τα παιδιά που είναι πιο αμυντικογενή και ξέρουν πως πρέπει να πατήσουν στο γήπεδο. Νομίζω ότι έγινε ένα ανοιχτό και όμορφο παιχνίδι“, δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

‘Αυτά τα παιχνίδια είναι προπονητικά, όπως έχουμε ξαναπεί. Δεν έχουν να κάνουν με την τακτική. Και πέρσι και φέτος στο τουρνουά δοκιμάζουμε κάποια πράγματα που θέλουμε να δούμε εμείς. Η πράξη μέσα στο παρκέ είναι διαφορετική. Έχω στο μυαλό μου ότι εμείς πρέπει γρήγορα μέσα από εικόνα και προπόνηση να αλλάξουμε πράγματα και αυτό θα μας βοηθήσει. Σήμερα, ουσιαστικά, δεν είχαμε γκαρντ. Από κάποια πράγματα είμαστε ευχαριστημένοι και κάποια άλλα θα τα επισημάνουμε στα παιδιά για να καταλάβουν τι θέλουμε από αυτούς και να τα διορθώσουμε”, δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Τέλος αναφερόμενος στον Τζέιμς Γκιστ είπε: “Ο Γκιστ έχει δουλέψει πάρα πολύ. Κάνει μαζεμένα πράγματα, όμως. Είναι λίγο μπερδεμένος, πράγμα λογικό, αφού χρειάζεται κατεύθυνση. Τον δοκιμάζουμε και σε άλλες θέσεις. Ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε γκαρντ. Το λάθος του είναι ότι κόλλαγε στον αντίπαλο. Το παράκανε θα έλεγα. Και αυτό είναι κάπως λογικό αφού εκεί έχει παίξει δέκα φορές στη ζωή του. Θα το χρειαστούμε μέσα στη σεζόν γι’ αυτό το δοκιμάζουμε τώρα. Είναι ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιτάζω το σκορ αλλά το βλέπω ως ευκαιρία ώστε να κάνουμε λάθη για να διορθώσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν – Συλλυπητήρια από την ΚΑΕ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του πατέρα του Εργκίν Αταμάν. Βαρύ πένθος για την …