Κεντρική Διεθνή Κυριάρχησαν οι έδρες

Κυριάρχησαν οι έδρες

williams rasta

williams-rasta

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με κάποια ματς να κρίνονται στον… πόντο κύλισε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Γερμανίας. Με εξαίρεση τρία διπλά, κατά τα άλλα σε αυτή την πρεμιέρα κυριάρχησαν οι έδρες.

Πέντε ομάδες κατάφεραν να κρατήσουν απόρθητα τα “κάστρα” τους ενώ η Μπάγερν Μονάχου, η Χάγκεν και η Ράστα κατόρθωσαν να σημειώσουν εκτός έδρας νίκες. Και αν για τους “Βαυαρούς” κάναμε ξεχωριστή αναφορά, οι άλλες δύο ομάδες κατάφεραν να… αλώσουν τις έδρες των Βούζμπουργκ και Τρίερ με 86-79 και 87-84 αντίστοιχα. Ο Μαρκ Ντόρις (Χάγκεν) με 19 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Ρίτσαρντ Ουίλιαμς με 14 πόντους (Ράστα), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για τις νίκες των φιλοξενούμενων.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Μπέιροϊτ η οποία ήταν καλύτερη στις… λεπτομέρειες και επικράτησε εντός έδρας των Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης με 76-67. Ο Μπράιαν Κβέλι με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ έδωσε το πρώτο ροζ φύλλο για την νέα σεζόν στην ομάδα του. Τη διαφορά στον αγώνα της Λούντβιγκσμπουργκ με τη Μπρεμερχάβεν έκανε το δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι γηπεδούχοι με επιμέρους σκορ 31-23 έβαλαν τις βάσεις για το ροζ φύλλο. Ο Μάικλ Στόκτον με 20 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο… ακρογωνιαίος λίθος του τελικού 83-75 της Λούντβιγκσμπουργκ.

Η Άρτλαντ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ στην δεύτερη και τρίτη περίοδο, όπου βρέθηκε να προηγείται με 59-39 και έτσι έφτασε στην εύκολη νίκη επί της Τούμπιγκεν με 78-60. Ο Κένεθ Φριζ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ οδήγησε τους γηπεδούχους στην επικράτηση ενώ παρά τους 16 πόντους του ο Μπόγκνταν Ραντοσάβλιεβιτς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα της ομάδας του.

Σε μία ισορροπημένη ως επί το πλείστον αναμέτρηση η Μπραουνσβάιγκ βρήκε τις λύσεις στην τέταρτη περίοδο προκειμένου να ρίξει στο… καναβάτσο την Ουλμ με 94-85. Αϊζάια Σουόν με 20 πόντους και 4 ασίστ και Τζέιμς Φλόρενς με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ πήραν από το… χέρι τη Μπραουνσβάιγκ και την οδήγησαν εκ του ασφαλούς στη νίκη. Από την Ουλμ που έχασε στις… λεπτομέρειες κορυφαίος ήταν ο Κάμερον Λονγκ με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα (1η αγωνιστική):
Μπάμπεργκ – Μίτελντοϊτσερ 86-70 (02/10)
Βόννη – Μπάγερν Μονάχου 82-87
Άρτλαντ – Τούμπιγκεν 78-60
Λούντβιγκσμπουργκ – Μπρεμερχάβεν 83-75
Μπραουνσβάιγκ – Ουλμ 94-85
Βούζμπουγκ – Χάγκεν 79-86
Μπέιροϊτ – Φρανκφούρτη 74-67
Τρίερ – Ράστα 84-87
Άλμπα Βερολίνου – Όλντενμπουργκ (30/10)

Η βαθμολογία (1η αγωνιστική): Άρτλαντ 2, Μπάμπεργκ 2, Μπραουνσβάιγκ 2, Λούντβιγκσμπουργκ 2, Χάγκεν 2, Μπέιροϊτ 2, Μπάγερν Μονάχου 2, Ράστα 2, Τρίερ 1, Βόννη 1, Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης 1, Βούζμπουργκ 1, Μπρεμερχάβεν 1, Ουλμ 1, Μίτελντοϊτσερ 1, Τούμπιγκεν 1.

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 06/10): Ουλμ – Μπρεμεχάβεν, Μίτελντοϊτσερ – Βούζμπουργκ, Φρανκφούρτη – Όλντενμπουργκ, Άρτλαντ – Άλμπα Βερολίνου, Μπραουνσβάιγκ – Τρίερ, Χάγκεν – Μπέιροϊτ, Ράστα – Λούντβιγκσμπουργκ, Τούμπιγκεν – Βόννη, Μπάγερν Μονάχου – Μπάμπεργκ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας

Έκανε το 2/2 ο Βόβορας με τη Νεπτούνας. Η Νεπτούνας έκανε το 2/2 με τον Γιώργο Βόβορα στον…