Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Κολοσσός Ρ.-ΑΕΝΚ 71-69

Κολοσσός Ρ.-ΑΕΝΚ 71-69

tsamis

tsamis

Η τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής για την β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στο “Βενετόκλειο“, ανάμεσα στον Κολοσσό Ρόδου και τη Νέα Κηφισιά. Οι “θαλασσί” πήραν τη νίκη-πρόκριση για την προημιτελική φάση, επικρατώντας με και θα φιλοξενηθούν από τον Πανιώνιο(9/10) για την προημιτελική φάση του θεσμού. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, μετά το come back της Κηφισιάς από τους μείον 10. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με την τύχη με το μέρος τους πήραν μια αγχωτική νίκη.

Ο Κολοσσός πήρε από νωρίς το προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΝΚ(έστω και το ισχνό της πρώτης περιόδου), με τον Όσμπι να έχει είναι αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πιεστική τους άμυνα(του πρώτου δεκαλέπτου), με τον Κολοσσό να το εκμεταλλεύεται και να στείλει την διαφορά σε διψήφια αριθμό.

Ουσιαστικά η Κηφισιά ήταν ανταγωνιστική μέχρι της αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ημιχρόνου, με τον Κολοσσό να προηγείται με 42-33.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Νέα Κηφισιά να κάνει προσπάθεια να επιστρέψει στον αγώνα μειώνοντας στο σκορ. Κάτι που κατέφερε, αλλά για λίγο. Οι γηπεδούχοι δεν το επέτρεψαν και δυναμώνοντας την άμυνά τους ανάκτησαν τη διαφορά των 10 πόντων.

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Παπαθεοδώρου μπήκαν δυναμικά, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί και κατάφεραν να επιστρέψουν στο σκορ.

Ο Κολοσσός αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να περάσουν μπροστά στο σκορ. Το παιχνίδι έχει γίνει ντέρμπι, με τη Νέα Κηφισιά να γυρνάει από τους μείον 10, δείχνοντας χαρακτήρα.

Οι “θαλασσί” κάνοντας ένα μικρό σερί 4-0 παίρνουν και πάλι το προβάδισμα. Μια λάθος επίθεση από την ΑΕΝΚ(βήματα του Λιακόπουλου) κρίνει ουσιαστικά το αποτέλεσμα, και οι δυο ομάδες ευστόχησαν σε σουτ 3πόντων. Ο Κολοσσός παίρνει μια αγχωτική νίκη επικρατώντας με 71-69.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 42-33, 56-48, 71-69
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΒΑΠ (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 15(2), Ραμ, Γεωργαλλής 8(1), Σμιθ 4, Στεφανίδης 7(1), Σίμπσον 2, Κουκουλάς 3, Τσάμης 14(1), Προύιτ 8(1), Όσμπι 10.
Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 1, Λιακόπουλος 5(1), Διαμαντόπουλος, Κρόκερ 6, Μενουδάκος, Σιούτης 2, Ψαθάς 7, Γκάρετ, Πετροδημόπουλος 5, Γουντς 15, Τσαλδάρης 17(4), Μπάρλος 11.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…