Κεντρική Διεθνή “Κλάσικο” με ελληνικό “εμφύλιο”

“Κλάσικο” με ελληνικό “εμφύλιο”

nachbar

nachbar

Και τώρα οι δυο τους… Με “κλάσικο” για τον πρώτο τίτλο θα ξεκινήσει η φετινή σεζόν στην Ισπανία καθώς η Μπαρτσελόνα ακολούθησε τον δρόμο της “αιώνιας” αντιπάλου του και πέρασε διά… περιπάτου στον αποψινό τελικό του Σούπερ Καπ (20:00, OTE Sport 5). Οι Καταλανοί συνέτριψαν με τη σειρά τους τη Λαμποράλ Κούτσα με 98-73 σε ένα ματς που κρίθηκε από το δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε τελικά και ήταν αρκετά καλός. Πάτησε παρκέ για 11 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα, πέτυχε 8 πόντους (1/2 βολές, 2/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), “κατέβασε” 4 ριμπάουντ και αποβλήθηκε με 5 φάουλ. Έτσι λοιπόν απόψε θα έχουμε… κλάσικο με ελληνικό “εμφύλιο” αφού προκρίθηκε και ο Μπουρούσης με τη Ρεάλ.

Στα αγωνιστικά η Λαμποράλ Κούτσα ήταν ανταγωνιστική μόνο για μία περίοδο και ύστερα “κατέρρευσε”. Συγκεκριμένα οι Βάσκοι ξεκίνησαν δυνατά και με αρκετή ενέργεια την αναμέτρηση ενώ βρέθηκαν να προηγούνται με 11-6. Ωστόσο οι “μπλαουγκράνα” ανέβασαν στροφές, κάλυψαν την διαφορά και ήταν μπροστά στο σκορ με 27-25 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Σέρχιο Σκαριόλο είναι σαν να… εξαφανίστηκε από το παρκέ στην δεύτερη περίοδο και η διαφορά αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο. Το 39-28 υπέρ των “μπλαουγκράνα” έγινε γρήγορα 54-38 με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στα αποδυτήρια για την… ανάπαυλα.

Στην επανάληψη οι Καταλανοί απλά κυριάρχησαν σε όλους τους τομείς αφού κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ποιοτική υπεροχή των παικτών τους (είχαν 20 ασίστ) έναντι της Λαμποράλ που έδειχνε ανέτοιμη για ένα τέτοιο ματς. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 76-51 την ώρα που οι Βάσκοι προσπαθούσαν να μειώσουν τη διαφορά. Το τελικό 98-73 οδήγησε την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στον τελικό, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο σε ένα ριμέικ του περσινού αγώνα με αντίπαλο ξανά τη Ρεάλ για το Σούπερ Καπ.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ με 22 πόντους ήταν εξαιρετικός στο ντεμπούτο του με τους Καταλανούς ενώ από την Λαμποράλ Κούτσα διασώθηκε ο Αντρές Νοτσιόνι με 13 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 38-54, 51-76, 73-98
ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Σκαριόλο): Νοτσιόνι 13 (4 ριμπ.), Βαν Όστρουμ 5, Κλαρκ 4, Χάμιλτον 12, Ντιόπ, Χοτζ 6 (3 ασ.), Σαν Εμετέριο 11, Πλάις 10 (10 ριμπ.), Ερτέλ 1, Κελάτι 6, Γιελίνεκ 5 (5 ριμπ.), Κοσέρ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόρσεϊ 7 (4 ριμπ.), Σάδα 5, Χουέρτας 5 (5 ασ.), Αμπρίνες 11, Τοντόροβιτς, Παπανικολάου 8, Χεζόνια 2, Όλεσον 10, Λάμπε 2, Νάχμπαρ 22, Τόμιτς 16, Πούλεν 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…