Κεντρική Διεθνή Θέλει wild card και η Φινλανδία

Θέλει wild card και η Φινλανδία

Dettman

Dettman

Ακόμα έναν… αντίπαλο φαίνεται πως θα έχει η εθνική Ελλάδος στη “μάχη” που θα δώσει για μία εκ των τεσσάρων wild card ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στην Ισπανία. Η Φινλανδία λοιπόν είναι η πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα που πρόκειται να διεκδικήσει την… ελευθέρας για την συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ.

Σύμφωνα με φινλανδικά ΜΜΕ οι “σουόμι” στηρίζουν τις ελπίδες τους προκειμένου για την κατάληξη μίας θέσης στο επερχόμενο Μουντομπάσκετ στην σταδιακή άνοδο που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια η εθνική Φινλανδίας, όπως αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα.

Οι δύο ένατες θέσεις στο Ευρωμπάσκετ του 2011 στην Λιθουανία και στο Ευρωμπάσκετ του 2013 στη Σλοβενία δείχνουν ότι γίνεται καλή δουλειά στους “σουόμι”. Επίσης το γεγονός ότι στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα προσπέρασαν στην κατάταξη τη Ρωσία, την Ελλάδα και την Τουρκία, ήτοι παραδοσιακές δυνάμεις στο μπασκετικό στερέωμα, κάνει την Ομοσπονδία της Φινλανδίας να αισιοδοξεί για μία wild card.

Βέβαια το δύσκολο μέρος είναι να συγκεντρωθεί το ποσό των 500.000 ευρώ που καλείται να δώσει στη FIBA η Φινλανδία προκειμένου για την υποψηφιότητά της. Πάντως όπως τόνισε και ο τεχνικός των “σουόμι”, Χένρικ Ντέτμαν, αυτός είναι από εδώ και πέρα ο στόχος της Ομοσπονδίας. Θυμίζουμε πως στο… χορό για wild card είναι και η Ιταλία μετά την όγδοη θέση που κατέλαβε στο Ευρωμπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…