Κεντρική Διεθνή Σοκ με Τόμας

Σοκ με Τόμας

zizic cibona

zizic_cibona

Το μεγάλο κροατικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Αδριατικής λίγκας ανάμεσα στην Τσιμπόνα και στην Τσεντεβίτα κατέληξε στην πρώτη η οποία επιβλήθηκε με 66-51 σε ένα ματς που επισκιάστηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάρκο Τόμας.

Στα αγωνιστικά η Τσιμπόνα χαμογέλασε στο φινάλε αφού πρώτα με “όπλο” την άμυνα δέχτηκε μόλις 3 πόντους στην τελευταία περίοδο. Όπως ήταν φυσικό πήρε το ροζ φύλλο και ενώ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ήταν η πρώτη φετινή ήττα για την Τσεντεβίτα με την συμπολίτισσά της να ανεβαίνει στο 3-2. Ο Άντρια Ζίζιτς με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιουσιούφ Νούρκιτς με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

«Όσκαρ» ατυχίας για Τόμας

Όπως προείπαμε ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Μάρκο Τόμας άφησε σε δεύτερη μέρα το κροατικό ντέρμπι. Ο 28χρονος άσος αποχώρησε κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου υποβασταζόμενος καθώς δεν μπορούσε να προχωρήσει. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα μείνει εκτός δράσης για περισσότερους από έξι μήνες.

marko tomas_injury

Αυτό ήταν. Δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής“. Αυτή τη φράση φαίνεται πως… μονολόγησε ο έμπειρος φόργουορντ κατά την διάρκεια της αποχώρησής του από το παρκέ. Πρόκειται για ένα τεράστιο σοκ για αυτό τον ταλαντούχο αθλητή που διεκδικεί “Όσκαρ” ατυχίας όσον αφορά στους τραυματισμούς.

Από το 2011 και μετά ταλαιπωρείται συνεχώς. Πρώτα το κάταγμα κόπωσης, οι τετρακέφαλοι και τώρα αυτό που είναι πολύ πιο σοβαρό και ίσως τον αναγκάσει να τερματίσει πρόωρα την καριέρα του. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Κροάτης άσος είχε επιστρέψει πρόσφατα από τραυματισμό όμως θα αναγκαστεί να μείνει ξανά στα… πιτς.

Νίκη για Ραντνίτσκι

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας η Ραντνίτσκι επιβλήθηκε εντός έδρας της Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 81-66. Η αντίπαλος του Πανιωνίου στον όμιλο του Eurocup ήταν εξαιρετική στο τρίτο δεκάλεπτο (επιμέρους σκορ 22-13) και έτσι έφτασε στη νίκη απέναντι στους Σλοβένους που παρέμειναν στο μηδέν και στον… πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μουφτάου Γιαρού με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ πραγματοποίησε πληθωρική εμφάνιση για τους νικητές. Επίσης η Κρκα επικράτησε εντός έδρας της Ιγκοκέα με 69-66 ενώ σπουδαίο διπλό σημείωσε η Μέγκα Βιζούρα στην Κροατία επί της Ζαντάρ με 81-75.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:
Τσιμπόνα – Τσεντεβίτα 66-51
Ζαντάρ – Μέγκα Βιζούρα 75-81
Ραντνίτσκι – Ολίμπια Λιουμπλιάνας 81-66
Κρκα – Ιγκοκέα 69-66
ΜΖΤ Σκοπίων – Παρτιζάν (27/10)
Σιρόκι – Μπουντούτσνοστ (27/10)
Ερυθρός Αστέρας – Σζολνόκι (28/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…