Κεντρική Διεθνή Η Μπανταλόνα πήρε το “θρίλερ”

Η Μπανταλόνα πήρε το “θρίλερ”

gipuzkoa badalona

gipuzkoa_badalona

Η αυλαία της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ισπανίας άνοιξε με την Μπανταλόνα να παίρνει το διπλό στην έδρα της Χιπούσκοα με 64-62 σε μία αναμέτρηση για… γερά νεύρα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν με αυτό τον τρόπο “σεφτέ” για τη φετινή σεζόν ωστόσο χρειάστηκε πρώτα να δείξουν χαρακτήρα και να επικρατήσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς. Η Μπανταλόνα ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 17-9 με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στα δύο επόμενα δεκάλεπτα κυριάρχησαν. Έτσι το σκηνικό ανατράπηκε και η Χιπούσκοα πήρε… κεφάλι με 52-50 λίγο πριν από την έναρξη της τέταρτης περιόδου. Εκεί ο αγώνας έγινε… γκραν γκινιόλ όμως ένα σερί 5-0 της Μπανταλόνα της έδωσε… αέρα 5 πόντων (63-58) που της επέτρεψε να επιβιώσει από το “θρίλερ” και να σημειώσει την πρώτη φετινή της νίκη.

Ο Γκιγιέμ Βίβες με 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ ήταν απλά απολαυστικός για τους νικητές ενώ από τους ηττημένους ο Χαβιέ Σαλγκάδο και ο Τζέισον Ρόμπινσον έβαλαν από 21 πόντους οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν αρκετοί.

“Σεφτέ” η Βαγιαδολίδ των Ελλήνων

Την πρώτη φετινή της νίκη στη Liga Endesa πέτυχε η Βαγιαδολίδ του Δημήτρη Χαριτόπουλου και του Παναγιώτη Βασιλόπουλου εντός έδρας επί της Καχασόλ με 81-68. Οι δύο Έλληνες συνέβαλαν και αυτή με τη σειρά τους στο να κάνει “σεφτέ” η ομάδα τους. Συγκεκριμένα ο Χαριτόπουλος έπαιξε σχεδόν 28 λεπτά και τελείωσε το ματς με 14 πόντους (7/13 δίποντα, 0/1 τρίποντα) και 6 ριμπάουντ ενώ ο Βασιλόπουλος πρόσθεσε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 18 λεπτά και 45 δευτερόλεπτά συμμετοχής.

Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” την υπόθεση-νίκη ουσιαστικά την τελευταία περίοδο όταν με σερί 10-0 μετέτρεψαν το 58-58 σε 68-58. Έτσι έβαλαν τις βάσεις για να χαμογελάσουν στο φινάλε με την Καχασόλ Σεβίλλη να παραμένει χωρίς θετικό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Από τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Σκοτ Μπάμφορθ με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Αήττητη η Κανάριας με “μαγικό” Σέκουλιτς

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η Κανάριας η οποία έκαμψε την αντίσταση της Φουενλαμπράδα εντός έδρας με 90-82. Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από δύο καλά δεκάλεπτα ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν τον… Μπλάγκοτα Σέκουλιτς. Ο 31χρονος σέντερ πραγματοποίησε “μαγική” εμφάνιση και με 32 πόντους και 8 ριμπάουντ διέλυσε κάθε αμυντικό σύστημα των φιλοξενούμενων. Η διαφορά έγινε στην τρίτη περίοδο όταν η Κανάριας με επιμέρους σκορ 29-15 ανέβασε τη διαφορά στους 13 πόντους (76-63) και έτσι παρέμεινε αήττητη και προσωρινά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Μάρκους Άρνολντ με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν η “αιχμή του δόρατος” για τη Φουενλαμπράδα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Χιπούσκοα – Μπανταλόνα 62-64
Βαγιαδολίδ – Καχασόλ Σεβίλλη 81-68
Κανάριας – Φουενλαμπράδα 90-82
Μάλαγα – Βαλένθια (27/10)
Μπιλμπάο – Γκραν Κανάρια (27/10)
Ομπραντόιρο – Σαραγόσα (27/10)
Μανρέσα – Μπαρτσελόνα (27/10)
Μούρθια – Ρεάλ Μαδρίτης (27/10)
Λαμποράλ Κούτσα – Εστουντιάντες (27/10).

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…