Κεντρική Διεθνή Η δύναμη της έδρας

Η δύναμη της έδρας

MilanMacvan001

MilanMacvan001

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της ενόψει της σεζόν που ξεκινάει βρίσκεται και η Γαλατασαράι η οποία θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Τουρκία ενώ θα αγωνιστεί και στην Ευρωλίγκα όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Ο Μίλαν Μάτσβαν με δηλώσεις του σε σερβικά ΜΜΕ οριοθέτησε τους στόχους της φετινής χρονιάς για την ομάδα του. Παράλληλα όσον αφορά στην συμμετοχή στην Ευρωλίγκα τόνισε ότι το πλεονέκτημα της Γαλατά είναι η… δύναμη της έδρας:

“Την περσινή σεζόν κερδίσαμε το πρωτάθλημα και φέτος έχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές φιλοδοξίες σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε. Σίγουρα στην Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου, αλλά με αυτό το ρόστερ όλα είναι πιθανά. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παραμείνω υγιής. Το καλό για την ομάδα είναι ότι έχουμε επτά παίκτες που πιάνουν θέση ξένου, οπότε στο πρωτάθλημα οι δύο θα κάθονται και θα είναι ξεκούραστοι για την Ευρώπη. Ο όμιλος μας είναι πολύ δύσκολος. Θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές και καλές ομάδες, όπως τη Μάλαγα, τη Μπάγερν Μονάχου και τη Σιένα. Πιστεύω όμως ότι η έδρα μας με τον κόσμο στο πλευρό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε”.

Ο 23χρονος φόργουορντ δεν έδωσε το “παρών” στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της χώρας του καθώς προτίμησε να αντιμετωπίσει τους πόνους στην πλάτη. Πάντως δεν παρέλειψε να καλωσορίσει και τον Ζόραν Έρτσεγκ, ο οποίος εντάχθηκε το καλοκαίρι στο ρόστερ των Τούρκων:

“Είμαι χαρούμενος που ήρθε. Είναι εξαιρετικός παίκτης που θα μας βοηθήσει πολύ. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με εμπειρία και με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν την ομάδα στις “πλάτες” τους”.

Ο Μάτσβαν έπαιξε πέρσι σε 39 αγώνες για το τουρκικό πρωτάθλημα με μέσο όρο 8 πόντους και 4,6 ριμπάουντ και σε 12 ματς για το Γιούροκαπ με μέσο όρο 7,7 πόντους και 3,2 ριμπάουντ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…