Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 54-85

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός 54-85

ilisiakos olympiacos

ʕЅˋϠŋˁďӠ/ NjՓɁʏӭϓ֐ / CUP / ILISIAKOS-OLYMPIAKOS

Η τελευταία χρονικά αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Ηλυσιακού και Ολυμπιακού, ξεκίνησε με καθυστέρηση ενός 20λέπτου (όπως γράψαμε). Οι “ερυθρόλευκοι” πήραν όμως μια εύκολη νίκη (χωρίς ωστόσο να πείθουν ενόψει Παναθηναϊκού), στο κλειστό των Ιλισίων, επικρατώντας των “κιτρινόμαυρων” με 85-54.

Δαιμονισμένος” μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός  και πολύ γρήγορα πήρε διαφορά που (λογικά) “κλείδωσε” το ροζ φύλλο αγώνα.  Ο Ηλυσιακός ξεκίνησε φοβισμένος και με ανύπαρκτη αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να παρακολουθεί τον Ολυμπιακό καθώς αύξανε τη διαφορά στο σκορ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης χωρίς καμία αντίσταση από τους γηπεδούχους, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, είχαν διαφορά 21 πόντων (33-12).

Η λογική έλεγε πως δεν μπορεί (ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Ηλυσιακός) να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό. Και έτσι έγινε. Το συγκρότημα του Δημήτρη Λιόγα, στη δεύτερη περίοδο βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία και βρήκε κάποια εύκολα καλάθια (κυρίως με τον Μπότζ).

Οι “ερυθρόλευκοι” από την άλλη, επαναπαύτηκαν στους 21 πόντους διαφοράς, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν σε 33-18. Οι Πειραιώτες σκόραραν για πρώτη φορά στη δεύτερη περίοδο έπειτα από 3:30’.

Οι φωνές του Γιώργου Μπαρτζώκα “ξύπνησαν” τους “ερυθρόλευκους“. Ανέβασαν αμέσως την απόδοσή τους και πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά ασφαλείας (47-29) από τον Ηλυσιακό.

Μην έχοντας να χάσει τίποτα απολύτως, ο Ηλυσιακός στην επανάληψη, έπεξε ελεύθερο μπάσκετ και κατάφερε να μειώσει το σκορ (56-43) 2:30’ πριν το τέλος της περιόδου.

Στο ίδιο χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός δεν ήταν το ίδιο καλός σε άμυνα και επίθεση όπως στην αρχή,  κάτι που έκάνε έξαλλο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Οι “ερυθρόλευκοι” με ξεσπάσματα κατάφεραν όμως να διατηρήσουν τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους, στο τέλος της τρίτης περιόδου (62-43).

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τέταρτη και τελευταία περίοδος, με τους “ερυθρόλευκους” να διατηρούν το προβάδισμα.

Ο Ηλυσιακός στο τέλος είχε πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας, και προσπάθησε να προσφέρει θέαμα στους λίγους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 12-33, 29-47, 43-62, 54-85.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 5, Φακόπουλος 2, Αντωνάκης 3, Σμιθ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Ζούμπος 2, Δορκοφίκης 2, Μποντζ 11, Βαβάτσικος 4, Ιωάννου 4, Τζουγκαράκης 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (2), Αγραβάνης 6, Ντάνστον 8, Μάντζαρης 6, Περπέρογλου 9, Παπαπέτρου 5, Σλούκας 10, Κατσίβελης 6, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 17 (2), Πρίντεζης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…