Κεντρική Διεθνή Επέστρεψε το δίδυμο των επιτυχιών

Επέστρεψε το δίδυμο των επιτυχιών

kazlauskas sabonis

kazlauskas-sabonis

Από ότι φαίνεται οι καρδιές των ανθρώπων της λιθουανικής Ομοσπονδίας μπάσκετ μπορούν να επανέλθουν στις… θέσεις τους καθώς τόσο ο Άρβιντας Σαμπόνις όσο και ο Γιόνας Καζλάουσκας αποφάσισαν να μην εμμείνουν στην παραίτησή τους και έτσι επιστρέφουν στα πόστα τους.

Αντίθετα παρελθόν από τη θέση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας αποτελεί ο Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας. Η αποχώρηση αυτή άνοιξε την… πόρτα για την επιστροφή του Σαμπόνις στο ρόλο του ως πρόεδρος και ταυτόχρονα την παραμονή του Καζλάουσκας στην τεχνική ηγεσία της “λιέτουβα”.

Θυμίζουμε πως ο Σαμπόνις, όπως είχαμε γράψει, παραιτήθηκε εξαιτίας κόπωσης, ενώ ο έμπειρος κόουτς δεν άντεχε την πολύ πίεση που υπήρχε στα… πέριξ της εθνικής ομάδας και η οποία προερχόταν κατά κύριο λόγο από τα λιθουανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα krepsinis.net ο αντικαταστάτης του Μπαλτσιούνας θα προκύψει στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη Οκτωβρίου. Όπως και να έχει θα είναι μικρότερο το σοκ αλλά και λιγότεροι οι “τριγμοί” στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας μετά την… μετάνοια του ανθρώπου που έχει στα χέρια του τις τύχες του μπάσκετ της χώρας αλλά και του προπονητή που οδήγησε την “λιέτουβα” στην δεύτερη θέση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

“Ήταν ένα πολύπλοκο θέμα και έγιναν πολλές συζητήσεις γύρω από αυτό. Είμαι σίγουρος ότι το λιθουανικό μπάσκετ θα παραμείνει δυνατό τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι ευγνώμων στον Μπαλτσιούνας για όσα πρόσφερε στην Ομοσπονδία και δεν έχω αμφιβολία ότι θα παραμείνει κοντά στο μπάσκετ”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σαμπόνις ύστερα από την κατάληξη αυτού του μίνι… σίριαλ.

Παράλληλα ο Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραμονή του Σαμπόνις στην προεδρία: “Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αναλύσαμε όλες τις παραμέτρους. Η απόφαση του Σαμπόνις να μείνει ήταν η ασφαλέστερη “δικλείδα” για μένα προκειμένου να αποχωρήσω. Η Ομοσπονδία είναι πλέον ένας σταθερός και γερός οργανισμός και χαίρομαι που είχα και εγώ συνεισφορά σε αυτή την ανάπτυξη. Θα παραμείνω σίγουρα κοντά στα μπάσκετ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…