Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Είδα δώδεκα ισάξιους παίκτες”

“Είδα δώδεκα ισάξιους παίκτες”

Παντελιάδης

panteliadis-aek

Παρακολούθησε την ΑΕΚ στην αναμέτρηση με το Παγκράτι ο Σπύρος Παντελιάδης. Ο έμπειρος γκαρντ, που πανηγύρισε τρόπαια με την “Ένωση” στο παρελθόν μίλησε στην “ΩΡΑ των σπορ”.

Για την εμφάνιση της ΑΕΚ: “Τι να σας πω; Εγώ ενθουσιάστηκα με την ΑΕΚ, που είδα στο ματς με το Παγκράτι. Με εντυπωσίασε η ομάδα. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Ήταν μία ομάδα, που λειτούργησε υποδειγματικά σε όλες τις γραμμές. Έδειξε ότι έχει βάθος στον πάγκο. Και μου άρεσε και ο… πάγκος, με την έννοια, ότι ο Βαγγέλης Ζιάγκος έκανε καλή δουλειά στο ματς, αλλά γενικότερα φαίνεται να έχει κάνει δουλειά. Υπάρχουν αρχές στην ομάδα εντός και εκτός παρκέ. Είναι σημαντικό, επίσης, που υπάρχει ο Δήμος Ντικούδης. Δίνει άλλη οντότητα στην ομάδα”.

Για την δυναμικότητα του Παγκρατίου: “Θεωρώ, ότι όλες οι ομάδες της Κατηγορίας μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Είδατε τι έγινε στο Παγκράτι-Φίλιππος Βέροιας. Είδατε τι πήγε να γίνει στο Ψυχικό-ΟΦΗ, που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση. Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα να ελπίζουν. Τα ματς αυτά (σ.σ. όπως αυτό της ΑΕΚ με το Παγκράτι) μπορούν να εξελιχθούν σε παγίδα. Η ΑΕΚ έδειξε όμως σοβαρότητα μεγάλης ομάδας. Και είναι μεγάλη ομάδα. ΄Εχει παίκτες ποιότητας. Τουλάχιστον, με βάση την σαββατιάτικη εικόνα, εγώ είδα πλήρες ρόστερ, δηλαδή δώδεκα παίκτες ισάξιους ή σχεδόν ισάξιους.

Τι να σας πω; Σας είπα και παραπάνω. Εμένα με εντυπωσίασε η ΑΕΚ. Διάβαζα και εγώ διάφορα το διάστημα της προετοιμασίας. Ίσως, η ΑΕΚ να ήταν έτοιμη την κατάλληλη ώρα. Και μου άρεσε πολύ και ο Στέφαν Νίκολιτς. Δεν ξέρω σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι, αλλά εμένα μου άρεσε. Ξέρει πολύ μπάσκετ. Φαίνεται από τις κινήσεις του στο γήπεδο. Είναι σοβαρός. Βέβαια, γενικότερα η ΑΕΚ ήταν σοβαρή. Σε άμυνα και επίθεση. Είδα πάθος. Είδα παίκτες να βουτάνε για την μπάλα στο παρκέ. Ο ένας να βοηθάει τον άλλο. Ήταν εντυπωσιακό το “ροτέισον”. Μόνο μπράβο αξίζουν στους ανθρώπους της ΑΕΚ”.

Για την εμφάνιση των Φαλέκα-Δέσπου: “Είναι προφανές ότι αυτά τα παιδιά έκαναν καλή ζωή εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό και η αθλητική τους διαδρομή είναι αυτή που είναι. Ειδικά, ο Φαλέκας ήταν εξαιρετικός. Πάντως, ειδικά στο ματς αυτό δεν υπήρχε παίκτης της ΑΕΚ, που να υστέρησε, ενώ υπήρξαν και στιγμές που η ΑΕΚ απέδωσε και θέαμα”.

Για την συνέχεια του Πρωταθλήματος: “Κοιτάξτε. Ο δρόμος είναι μακρύς. Ακολουθεί το πολύ δύσκολο ματς με την Καβάλα εκτός έδρας. Δεν είναι οριακό ματς, αλλά είναι σημαντικό. Η Καβάλα θα επιδιώξει να διαφυλάξει την έδρα της. Όπως κι άλλες ομάδες θα επιδιώξουν το ίδιο. Είδα και το ματς του Παγκρατίου με τον Φίλιππο. Δεν ξέρω πραγματικά, και με βάση το υλικό που διαθέτει ο Φίλιππος στους ψηλούς, ποιος θα περάσει εύκολα από την Βέροια; Η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει στην Καβάλα βέβαια. Η ΑΕΚ μπορεί να τους κερδίσει όλους μέσα-έξω. Αν και είναι νωρίς, είναι σημαντικό να φύγει με το “διπλό”. Χρειάζεται ψυχραιμία, ωστόσο, και να είναι όλοι μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα”.

Για τους νέους παίκτες: “Εγώ έμεινα ικανοποιημένος. Κυρίως από άποψη νοοτροπίας. Θέλω πολύ να δω την ΑΕΚ και πάλι, για να σχηματίσω εκ νέου κάποια εικόνα. Θα δώσω το “παρών” στη Ζωφριά, ή όπου γίνει το επόμενο εντός έδρας ματς με την Αγία Παρασκευή. Το χάρηκα πολύ, που είδα αυτή την ΑΕΚ. Πραγματικά σας το λέω. Θα παρακολουθήσω κι άλλους αγώνες. Θα είναι ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα αυτό. Θεωρώ, όμως, ότι με τέτοιες εμφανίσεις η ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να επιστρέψει στην κατηγορία, που ανήκει, στην Α1…”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…