Κεντρική NBA Η… “αρπαγή” του Σάντερς
NBA

Η… “αρπαγή” του Σάντερς

Larry Sanders bucks

Larry Sanders_bucks

Το NBA πέρα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη στο μπάσκετ θεωρείται και ένας “επίγειος”… παράδεισος οικονομικών συμφωνιών, με τους παίκτες, την λίγκα, τους μάνατζερ και ό,τι σχετίζεται με τον “μαγικό κόσμο” να βγαίνουν κατά κύριο λόγο κερδισμένοι από αυτές τις συμφωνίες.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου δεν γίνονται όλα νόμιμα. Άλλωστε μιλάμε για επιχειρήσεις και οικονομικές συναλλαγές. Αυτό όμως που συνέβη με τον Λάρι Σάντερς και την αλλαγή του ατζέντη του φανερώνει εν πολλοίς τα διάφορα παιχνίδια που παίζονται κάτω από το… τραπέζι. Και εξηγούμαστε.

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς αποφάσισε το καλοκαίρι να αλλάξει ατζέντη και έτσι αποχαιρέτισε τον Άντι Μίλερ των ASM Sports και συμφώνησε με τους Happy Walters και Dan Fegan των Relativity Sports λίγο πριν υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς μέσω του Άντι Μίλερ για τέσσερα χρόνια αντί 44 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο ο Μίλερ δεν το άφησε έτσι και επέλεξε να… καταγγείλει τους νέους μάνατζερ του Σάντερς ότι τον “προσηλύτισαν” με διάφορους περίεργους τρόπους, κάτι που έχουν κάνει και με άλλους αθλητές ενώ εξαπέλυσε και “δριμύ κατηγορώ” εναντίον τους, λόγια που σίγουρα θα προκαλέσουν σάλος.

Η λίστα… παραπόνων του Μίλερ που στάλθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Παλαιότερα (το 2010) είχε γίνει… παραγγελία στον Μίλερ από έναν διαιτητή να πληρώσει 40.000 δολάρια στον ατζέντη Κιθ Γκλας, για να ανακατευτεί με τον πρώην αθλητή του NBA, Quincy Douby. Ο διαιτητής ισχυρίστηκε ότι ο Μίλερ είχε συμφωνήσει με τον παίκτη, τότε που ακόμα τον εκπροσωπούσε ο Γκλας.

Ο κόσμος του αθλητισμού και οι μάνατζερ αποτελούν μία ανταγωνιστική επιχείρηση – αδίστακτων στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη απρεπών ανθρώπων. Ένας ατζέντης μπορεί να πάρει το 4% από το συμβόλαιο ενός παίκτη στο NBA και ακόμα περισσότερα από παίκτη εκτός NBA.

Ο Fegan και ο Μίλερ είναι και οι δύο ατζέντηδες υψηλού προφίλ που εκπροσωπούν κάποιους από τους καλύτερους παίκτες του NBA όπως ο Ντουάιτ Χάουαρντ, ο Αμάρε Στουνταμάιρ, ο Κέβιν Γκαρνέτ, ο Τσόνσι Μπίλαπς και ο Σερτζ Ιμπάκα.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εταιρεία Relativity Sports έδωσαν υποσχέσεις σε ανθρώπους κοντινούς στον Σάντερς, όπως μία παιδική του φίλη ή η πρώην κοπέλα του, για να τον επηρεάσουν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Όταν το πετύχουν αυτό, τότε το εκμεταλλεύονται και τον παραπλανούν λέγοντας του πως είναι μεγάλος παίκτης αλλά και άλλα ψεύτικά λόγια. Του υποσχέθηκαν μεταφορά με ιδιωτικό αεροπλάνο, δείπνα σε πολυτελή εστιατόρια, πάρτι με διάφορες ανταμοιβές όπως ένα ταξίδι στην Ντίσνεϋλαντ με την οικογένειά του.

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι γνωστή γενικότερα στους κύκλους των ατζέντηδων ότι “κλέβει” τους πελάτες κατά την παραμονή του συμβολαίου τους, την ώρα που την πιο σκληρή δουλειά την έχουν κάνει οι άλλοι, αυτή χρησιμοποιεί ψεύτικα λόγια και παραπλανητικές τακτικές.

Νομίζω ότι πρέπει να τους σταλεί ένα “δυνατό” μήνυμα και να υποστούν όλες τις συνέπειες για τις πράξεις τους”, ήταν κάποια από τα αποκαλυπτικά λόγια του εν λόγω ατζέντη για τους συναδέλφους του.

Μάλιστα σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η εταιρία Relativity Sports έχει κερδίσει περισσότερα από 169 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαια των παικτών αυτή την χρονιά, ενώ η εταιρία που εκπροσωπεί ο Μίλερ δεν έχει κερδίσει παραπάνω από 127 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…