Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ “Δε νιώθω ότι με πήραν τα χρόνια”

“Δε νιώθω ότι με πήραν τα χρόνια”

charalambidis paok buducnost

charalambidis-paok-buducnost

Για μια ακόμα σεζόν αναμένεται να είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες του ΠΑΟΚ. Στα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν το έδειξε περίτρανα, καθώς τόσο κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου, όσο και κόντρα στον Άρη στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης η παρουσία του ήταν καταλυτική. Ο λόγος για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος αν και πλησιάζει τα 37 του, δείχνει πως έχει ακόμα… πολύ μπάσκετ μέσα του.

Λίγες μέρες μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Άρη στο “Nick Galis Hall” ο 37χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (psak.gr) για τη νίκη της προηγούμενης εβδομάδας, τη σημασία που έχουν οι νίκες στα ντέρμπι, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον επόμενο αντίπαλο του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα, το Ρέθυμνο.

Κώστα, πετύχατε μία πολύ μεγάλη νίκη. Σε ποια σημεία θεωρείς ότι υπερτερήσατε έναντι του Αρη και καταφέρατε να φθάσετε στη νίκη;

“Είχαμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αρη για το κύπελλο. Είχαμε δει τι λάθη κάναμε, κυρίως αμυντικά και παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι. Νομίζω παίξαμε αρκετά έξυπνα στο β’ ημίχρονο και φθάσαμε στη νίκη. Δείξαμε επίσης, ότι η εικόνα που παρουσιάσαμε στο πρώτο παιχνίδι με τον Αρη, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας”.

Τα ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ – Αρη, έχουν την αίγλη που είχαν τα προηγούμενα χρόνια; Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην ψυχολογία σας, οι νίκες στα ντέρμπι;

“Η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν την ίδια αίγλη. Είναι ιδιαίτερα παιχνίδια, έχουν δυναμική λόγω και της παρουσίας του κόσμου αλλά δεν έχουν την ίδια αίγλη. Παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας οι νίκες στα ντέρμπι, αφού μας δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο και ευελιξία, να αντεπεξέλθουμε στη συνέχεια”.

Παίζεις λες και είσαι 20 χρόνων. Έχεις σκεφτεί πότε θα σταματήσεις ή όσο παίζεις έτσι, θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι;

“Νιώθω πάρα πολύ καλά. Δεν αισθάνομαι ότι με έχουν πάρει τα χρόνια. Κι από τη στιγμή που νιώθω καλά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι”.

Οι αγώνες στο Eurocup, σας βοηθούν για να έχετε ρυθμό και στο πρωτάθλημα ή είναι κουραστικό να έχετε δύο αγώνες την εβδομάδα;

“Εξ’ ορισμού, είναι κουραστικό αλλά πραγματικά μας δίνουν ρυθμό. Θα φθάσουμε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου με συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε τις νίκες και τις ήττες. Μας δίνει επιπλέον κίνητρο το γεγονός, ότι μέσα σε 2-3 μέρες, έχουμε να σκεφτούμε ένα άλλο παιχνίδι. Πρέπει να παρουσιαζόμαστε συγκεντρωμένοι. Η κούραση με τα συνεχόμενα παιχνίδια και τα πολλά ταξίδια, είναι και θέμα rotation αλλά αυτό είναι δουλειά του προπονητή και έχει δείξει ότι το χειρίζεται εξαιρετικά, προκειμένου να είναι η ομάδα, όσο πιο φρέσκια γίνεται”.

Τώρα έχετε να αντιμετωπίσετε την ομάδα του Ρεθύμνου, η οποία μετράει και αυτή 2 νίκες. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε;

“Η ομάδα του Ρεθύμνου, έχει δείξει, ότι ο τρόπος που αγωνίζεται, είναι συγκεκριμένος. Είναι ομάδα ρυθμού, οπότε, πρέπει να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

ΠΣΑΚΚ: Νέος πρόεδρος ο Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΣΑΚΚ. Οι εκλογές που έγιναν χθες στον ΠΣΑ…