Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Γαλατά-Ολυμπιακός 67-78 (vid)

Γαλατά-Ολυμπιακός 67-78 (vid)

Spanoulis1

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ-ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / GALATASARAY-OLYMPIAKOS

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην φετινή Ευρωλίγκα πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 78-67 της Γαλατάσαραϊ στο κατάμεστο “Αμπντί Ιπεκτσί“. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης ήταν ο Σπανούλης με 18 πόντους και πολύ σημαντικός για ένα ακόμα παιχνίδι ο Λοτζέσκι που πρόσθεσε στη συγκομιδή 15.

Δίπλα τους ο Πέτγουεϊ με 11, την ώρα που από την μέτρια γηπεδούχο που στάθηκε στο ματς λόγω των πολλών φάουλ της ελληνικής ομάδας, ξεχώρισε ο Τζαβάι με 22.

Η Γαλατάσαραϊ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο τρίλεπτο και με τον Γκόρντον να ευστοχεί προηγήθηκε 7-4. Από εκεί και έπειτα, άρχισε ο… μονόλογος του Ολυμπιακού, που με σερί 15-0, προηγήθηκε 19-7 , 1.42” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπανούλη και άξιο συμπαραστάτη του, τον Ντάνστον.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα εκδήλωναν σωστές επιθέσεις, έπαιζαν καλή και διαβασμένη” άμυνα στους ΑρόγιοΓκόρντον (μοναδική απειλή σε αυτό το διάστημα ο Έρτσεγκ) και είχαν καλές επιστροφές, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 22-11 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Με “καθαρό” μυαλό, καλή κυκλοφορία στην επίθεση και θωράκιση του “ζωγραφιστού” στα μετόπισθεν, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 28-15 στο 13΄ με δύο τρίποντα του “ζεστούΠέτγουεϊ. Ο Σλούκας έδωσε τις απαραίτητες και παραγωγικές “ανάσες” στον Σπανούλη που επανήλθε σκοράροντας για το +16 (38-22 στο 18΄).

Η γηπεδούχος εκτός από εγκλωβισμένη επιθετικά, ήταν και άστοχη, αφού είχε συνολικά 6/22 εντός πεδιάς και πέτυχε τους 18 (!) από τους 30 πόντους του ημιχρόνου με βολές. Το υπέρ του Ολυμπιακού 42-30 στην ανάπαυλα, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν έλλειπε το… φόρτωμα των παικτών του με φάουλ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν δημιουργικοί (8 ασίστ), ήλεγχαν τα ριμπάουντ και είχαν αξιόλογα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα-τρίποντα.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα της Γαλατά στη 3η περίοδο. Με τον Ντάντλει να κάνει μεγάλη “ζημιά“, η γηπεδούχος έκανε ένα σερί 6-0 και μείωσε στους έξι. Ο Ολυμπιακός αρχικά διατήρησε τη ψυχραιμία του, και με εύστοχες προσπάθειες των Λοτζέσκι, Σπανούλη, Λο, Πέτγουεϊ, προηγήθηκε 52-42 στο 25΄

Ο Αρόγιο είχε βρει ρυθμό, ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, οι διαιτητές άρχισαν να σφυρίζουν έδρα καταλογίζοντας του ανύπαρκτα φάουλ και η γηπεδούχος πλησίασε αρχικά στους 4, (56-52 στο 28΄) και προηγήθηκε 57-56 , ένα λεπτό πριν το τέταρτο δεκάλεπτο.

Παρά το παθητικό των 27 πόντων στην άμυνα –με σκόρερ αρκετών εξ’ αυτών τον Τζαβάι– πάντως, οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν τα προβάδισμα 59-57 στο τέλος του τρίτου, αλλά πλέον το ματς είχε γίνει ντέρμπι.

Πλέον η ρακέτα του Ολυμπιακού ήταν πιο τρωτή. λόγω και των φάουλ, αλλά και της αδυναμίας του στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ. Εκεί “χτυπούσε” η Γαλατάσαραϊ –με Τζαβάι– και το γκραν γκινιόλ καλά κρατούσε, καθώς πέντε λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 66-65 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Λοτζέσκι με τρίποντο έκανε το 69-65 στο 36΄ και ο Πρίντεζης με τον ίδιο τρόπο έφερε τη διαφορά στο +7, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Πλέον οι παίκτες του Αταμάν δεν άντεχαν την πίεση, δεν είχαν καλές επιλογές, η άμυνα των “ερυθρόλευκων” ήταν καλύτερη και το σερί διευρύνθηκε στο 10-0 με βολές του Λοτζέσκι και φόλοου κάρφωμα του Ντάνστον (76-65) εκατό δευτερόλεπτα πριν το τέλος και η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στη νέα Ευρωλίγκα ήταν γεγονός

Διαιτητές: Λότερμόζερ – Μαρτίν – Μάριτσιτς.
Τα δεκάλεπτα
: 11-22, 30-42, 57-59, 67-78.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): Έρτσεγκ 7, Γκόρντον 5, Κοκσάλ 5 (1), Μαρκιοϊσβίλι 7, Τζαβάι 22, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο 10 (2), Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 10, Ντόμερκαντ 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (2), Λο 2, Ντάνστον 9 (8ριμπ.), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σλούκας 5 (1), Σίμονς 5, Πρίντεζης 5 (1), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 15 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …