Κεντρική Διεθνή Ασταμάτητοι οι “Βαυαροί”

Ασταμάτητοι οι “Βαυαροί”

djedovic bayern

djedovic-bayern

Σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου η οποία δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να συντρίψει τη Φρανκφούρτη εντός έδρας με 97-65 στο πλαίσιο της πέμπτης “στροφής” για το πρωτάθλημα Γερμανίας.

Οι “Βαυαροί” είναι ασταμάτητοι ενώ ήταν η πέμπτη φετινή τους νίκη σε ισάριθμους αγώνες που τους επιτρέπει να απολαμβάνουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Κατά τα άλλα η Μπάγερν Μονάχου μπήκε “αγριεμένη” στο παρκέ και προηγήθηκε με 32-14 με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, ήταν καταιγιστικοί και έφτασαν στην άνετη επικράτηση. Οι “Βαυαροί” που θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στον όμιλο της Ευρωλίγκα είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Μάλκολμ Ντελάνεϊ και Χέικο Σάφαρτζικ που πέτυχαν από 15 πόντους.

Η τρίτη φετινή εκτός έδρας “απόπειρα” για το πρώτο διπλό ήταν και η τυχερή για την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάμπεργκ η οποία επιβλήθηκε της Μπρεμερχάβεν με 86-74. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, επέβαλαν το ρυθμό τους και πήραν νωρίς μία διαφορά την οποία και αξιοποίησαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές ήταν μπροστά στο σκορ με 71-58 με τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Άντον Γκαβέλ με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα και ο Ζακ Ράιτ με 15 πόντους και 5 ασίστ ήταν οι κορυφαίοι για τη Μπάμπεργκ. Από τους γηπεδούχους που παραμένουν στον… πάτο της βαθμολογίας χωρίς νίκη ξεχώρισε ο Ντάριους Άνταμς με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα για τη Βόννη η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και με επιθετικό πλουραρισμό επικράτησε της Χάγκεν με 105-86. Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ τον Ράιαν Μπρουκς που πέτυχε 22 πόντους. Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα, ενώ σημείωσαν 32 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο με συνέχεια να φτάσουν στην “κατοστάρα”.

Αήττητη στο πρωτάθλημα και στο “κυνήγι” της Μπάγερν Μονάχου παρέμεινε η Όλντενμπουργκ η οποία επιβλήθηκε εύκολα εκτός έδρας της Μπέιροϊτ με 78-65. Ήταν η τέταρτη νίκη για τους φιλοξενούμενους που έχουν και έναν αγώνα λιγότερο. Τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο όταν η Όλντενμπουργκ με επιμέρους σκορ 25-10 μετέτρεψε το εις βάρος της 55-53 του τρίτου δεκαλέπτου σε υπέρ της 78-65. Πληθωρική εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησε ο Κρις Κράμερ με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα αποτελέσματα (5η αγωνιστική):
Μίτελντοϊτσερ – Ουλμ 66-98 (19/10)
Λούντβγκσμπουργκ – Μπραουνσβάιγκ 79-77 (19/10)
Ράστα – Άρτλαντ 101-102 (19/10)
Τρίερ – Τούμπιγκεν 79-71 (19/10)
Βούζμπουργκ – Άλμπα Βερολίνου 67-75 (19/10)
Μπρεμερχάβεν – Μπάμπεργκ 74-86
Βόννη – Χάγκεν 105-86
Μπέιροϊτ – Όλντενμπουργκ 65-78
Μπάγερν Μονάχου – Φρανκφούρτη 97-65

Η Βαθμολογία (5η αγωνιστική): Μπάγερν Μονάχου 10, Βόννη 9, Άρτλαντ 9, Όλντενμπουργκ 8 (Σε 4 αγώνες), Λούντβιγκσμπουργκ 8, Μπραουνσβάιγκ 8, Μπάμπεργκ 8, Ουλμ 8, Χάγκεν 7 (Σε 4 αγώνες), Μπέιροϊτ 7, Τρίερ 7, Φρανκφούρτη 7, Τούμπιγκεν 6, Ράστα 6, Μίτελντοϊτσερ 6, Άλμπα Βερολίνου 5 (Σε 3 αγώνες), Βούζμπουργκ 5, Μπρεμερχάβεν 5.

Επόμενη αγωνιστική (6η, 26-27/10): Φρανκφούρτη – Λούντβιγκσμπουργκ, Άλμπα Βερολίνου – Μίτελντοϊτσερ, Χάγκεν – Μπραουνσβάιγκ, Ουλμ – Τρίερ, Άρτλαντ – Βούζμπουργκ, Τούμπιγκεν – Ράστα, Μπρεμερχάβεν – Μπάγερν Μονάχου, Όλντενμπουργκ – Βόννη, Μπάμπεργκ – Μπέιροϊτ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…