Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων – Κολοσσός 76-66

Απόλλων – Κολοσσός 76-66

apollon kolossos

apollon-kolossos

Ο Απόλλωνας Πάτρας (αν και δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο) επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου, στο κλειστό της “Περιβόλας” με 76-66, αφήνοντας τους “θαλασσί” χωρίς νίκη και στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πατρινοίέσπασαν” την αμυντική λειτουργία των Ροδιτών (με κύριο εκφραστή τον Μπολντς) στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν με σχετική ευκολία στην τελική επικράτηση.

Ο Απόλλωνας θέλοντας να εκμεταλλευτεί το σχεδόν κατάμεστο κλειστό της “Περιβόλας“, μπήκε δυναμικά στο παρκέ και πήρε από την αρχή, μια διαφορά (έστω και μικρή). Οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Μπόλντς, διατηρούνται μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι με ξεσπάσματα προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά, με τον Σμιθ να ήταν σε καλή μέρα δυσκόλευαν τους Πατρινούς. Οι Ροδίτες με ένα λέι απ του Σμιθ πήραν το προβάδισμα (για πρώτη φορά στην αναμέτρηση).

Με τον Μπόλντς να “παίρνει μπροστά” από τα μισά της περιόδου και μετά, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα και πήραν μια “διαφορά ασφαλείας” (20-14). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να προηγείται του Κολοσσού με 24-22.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον Στεφανίδη να δίνει το προβάδισμα στον Κολοσσό και τον Νίκο Βετούλα να καλεί τσαντισμένος τάιμ άουτ. Οι Πατρινοί επέστρεψαν με περισσότερη ενέργεια και προσήλωση στην άμυνα.

Οι “θαλασσί” κατάφερναν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να είναι κοντά στο σκορ, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα ντέρμπι που είχε δοθεί πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς “χέρια“.

Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Χιλ 2’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε “αέρα“6 πόντων στους Πατρινούς (40-34). Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Απόλλωνα να προηγείται με 41-39.

Αποφασισμένοι να “κλειδώσουν” την υπόθεση νίκη επέστρεψαν από τα αποδυτήρια, οι παίκτες του κόουτς Βετούλα, κάνοντας ένα σερί 6-0 (47-39). Οι “θαλασσί” έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του κόουτς Φραγκιά είχαν χάσει τον αμυντικό προσανατολισμό τους, με αποτέλεσμα οι “αποφασισμένοιΠατρινοί να πάρουν μια διαφορά 8 πόντων (54-46) 3’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Μια αγωνιστική “αναλαμπή” των Ροδιτών έστειλε την διαφορά στους 4 πόντους (54-50) αλλά ένα εύστοχο τρίποντο του Χοτσκότωσε” τους φιλοξενούμενους. Ο Σμιθ το είχε πάρει “πατριωτικά” και κατάφερε με άμυνα και επίθεση να στείλει τον Κολοσσό στην τέταρτη περίοδο 3 πόντους πίσω (57-54).

Με τη νίκη ως μοναδικό στόχο ξεκίνησε την τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Απόλλωνας Πάτρας, κάνοντας ένα γρήγορο σερί (12-2) έστειλε τη διαφορά στους 10 πόντους (69-56) και “κλείδωσε” το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι παίκτες του Κολοσσού δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Πατρινών και έδειχναν να έχουν “αποδεχτεί” την ήττα. Το μοναδικό ενδιαφέρον στο κλειστό της “Περιβόλας” ήταν το τελικό αποτέλεσμα με την διαφορά να είναι στους 14 πόντους (72-58).

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να “σπάσουν” την αμυντική λειτουργία των Ροδιτών στην τέταρτη περίοδο, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αποτρέψουν την ήττα. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Απόλλωνα να επικρατεί με 76-66 του Κολοσσού Ρόδου.

Διαιτητές: Πηλοϊδης, Φούφης, Ξενικάκης
Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-39, 57-54, 76-66.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ 11 (2), Αργυρόπουλος 2, Καπερώνης, Τέιλορ 9 (1), Ουίλσον 7 (1), Λιανός 3 (1), Πέτροβιτς 8, Πελεκούδας, Τρεπάλοβιτς 5, Χοτ 3 (1), Μπόλτς 25 (3), Νιφόρας 3 (1).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ. (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 6, Ραμ 5 (1), Γεωργαλής 4, Σμιθ 9, Στεφανίδης 20 (2), Σίμπσον, Κουκουλάς, Τσάμης 9 (1), Προύιτ 9 (2), Όσμπι 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…