Κεντρική Basket League Αγώνες Απόλλων Π. – Ηλυσιακός 80-65

Απόλλων Π. – Ηλυσιακός 80-65

apollon ilisiakos

apollon-ilisiakos

Στο κλειστό της “Περιβόλας” ο Απόλλωνας Πατρών επικράτησε με σχετική ευκολία του Ηλυσιακού με 80-65. Οι Πατρινοί ξεκίνησαν με το δεξί στο πρωτάθλημα Basket League 2013-14, ικανοποιώντας τους 2.500 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και με ένα σερί 7-0, πήρε αντίστοιχο προβάδισμα. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα έβγαλαν από την αρχή πάθος και ενέργεια, θέλοντας να βάλουν από νωρίς τις βάσεις για την πρώτη νίκη του νέου πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι με τους Καυκή και Άντερσον βρήκαν λύση στο επιθετικό πρόβλημα, που αντιμετώπιζε ο Ηλυσιακός. Ένα ξέσπασμα των Πατρινών ανεβάζει την διαφορά και ξεσηκώνει τους φιλάθλους στην “Περιβόλα“.

Ο Δημήτρης Λιόγας προσπαθεί να “ξυπνήσει” τους παίκτες του με συνεχείς φωνές, καθώς είναι απογοητευμένος από την απόδοσή τους. Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπορούν να “ακολουθήσουν” τον ρυθμό των αντιπάλων τους και η πρώτη περίοδος ολοκληρώνεται με τον Απόλλωνα να προηγείται με 26-16.

Με τον ρυθμό (της πρώτης περιόδου), συνεχίζει ο Απόλλωνας με τον Ηλυσιακό να έχει χάσει την συγκέντρωσή του. Οι γηπεδούχοι με τον Τέιλορ και τον Τρεπάλοβιτς διατηρούν τη διαφορά των 10 πόντων (32-22).

Στα μισά του δεκαλέπτου οι παλιές καραβάνες του Ηλυσιακού (Χατζής, Καυκής) ανέλαβαν δράση, μειώνοντας την διαφορά. Ο Μπόλντς είχε την απάντηση για τον Απόλλωνα και με συνεχόμενα εύστοχα καλάθια στέλνει τη διαφορά στους 6 (37-31), 2’ πριν το ημίχρονο.

Ο κόουτς Βετούλας πέρασε τον Τέιλορ στο παρκέ. Ο Αμερικανός τον δικαίωσε αμέσως, με μια καλή άμυνα και ένα εύστοχο καλάθι (2 πόντων). Ο Ουίλσονζήλεψε” και πήρε σειρά δυο εύστοχες βολές και ένα κλέψιμο (εξελίχθηκε σε καλάθι) έστειλαν τη διαφορά στους 12 (47-35), όπου ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο Απόλλωνας επέστρεψε από τα αποδυτήρια με στόχο να “κλειδώσουν” τη νίκη, με τους Ουίλσον και Μπόλντς να δείχνουν “ασταμάτητοι”. Οι παίκτες του Ηλυσιακού, κυρίως με τον Άντερσον, αντιδρούν και μειώνουν τη διαφορά.

Η αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα δουλεύει σαν ένα “καλοκουρδισμένο ρολόι“. Ο Χιλ έχει καταστρέψει το παιχνίδι του Ηλυσιακού, με τις άμυνές του (πάνω σε Καυκή και Άντερσον). Ο Δημήτρης Λιόγας και η ομάδα του δεν εξακολουθούν να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό του Απόλλωνα.

Η διαφορά των 15 πόντων διατηρείται με σχετική άνεση από τους Πατρινούς. Το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα έχει ουσία, αλλά προσφέρει και θέαμα, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Απόλλωνας είναι μπροστά στο σκορ με 63-49.

Ο ρυθμός έχει πέσει και από τις δυο ομάδες στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Ο Απόλλωνας δεν απειλείται από τον Ηλυσιακό, καθώς οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την ήττα.

Τα καλάθια, τα κλεψίματα και τα καρφώματα έχουν δώσει θέση τους στα εκατέρωθεν λάθη και την χαλάρωση. Ο Ηλυσιακός δείχνει να λειτουργεί καλύτερα στο συγκεκριμένο ρυθμό που έχει δώσει ο Απόλλωνας, “ψαλιδίζοντας” τη διαφορά.

Με την διαφορά να πλησιάζει τους 20 πόντους (74-56), λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, όλοι στο κλειστό της “Περιβόλας” “αγωνιούν” για την τελική διαφορά. Ο Ηλυσιακός καταφέρνει να μειώσει τη διαφορά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. ο Απόλλωνας παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας με 80-65.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-35, 63-49, 80-65.
Διαιτητές: Φούφης, Πουρσανίδης, Τζαφλέρης.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ 3 (1), Αργυρόπουλος 8, Καπερώνης, Τέιλορ 12 (2), Ουίλσον 19 (3), Λιανός 2, Πέτροβιτς 5 (1), Μολφέτας, Ζαφείρης , Τρεπάλοβιτς 10, Χοτ 3, Μπολντς 18 (2).
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Καυκής 10 (1), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης 5, Σμιθ, Χατζής 9 (1), Ζούμπος, Δορκοφίκης 15 (2), Βαβάτσικος 2, Ιωάννου 4, Τζουγκαράκης, Μποντζ 6, Άντερσον 14 (1).

  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Μαρούσι – Απόλλων Πάτρας 77-73

    Τα βρήκε σκούρα, αλλά συνέχισε νικηφόρα το Μαρούσι Το Μαρούσι είχε φτάσει στο +20 απέναντι…
  • Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ Basket League

    Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ 89-78

    O Απόλλων… κατάπιε την ΑΕΚ στην Περιβόλα Ο Απόλλων Πάτρας ήταν κυρίαρχος σε όλη τη δ…
  • ΠΑΟΚ - Απόλλων Πάτρας

    ΠΑΟΚ – Απόλλων Πάτρας 87-63

    Ο ΠΑΟΚ έστειλε τον Απόλλωνα στην Α2. Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική τέταρτη περίοδο και πήρε έτσι…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • kolossos priftis

    “Να είμαστε ανταγωνιστικοί”

    Με ανεβασμένη ψυχολογία –μετά την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο ανατροπή κόντρα στον Ίκαρο Χαλ…
  • paraskevas mouratidis

    “Συγκέντρωση και προσοχή”

    Δύσκολο έργο θα έχει ο Άρης κόντρα στον ανεβασμένο ψυχολογικά –μετά την εντυπωσιακή ανατρο…
  • Mpogris Charalabidis proponisi PAOK

    “Επικερδές” φιλικό

    Χωρίς νικητή (65-65) ολοκληρώθηκε το φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Λουκόιλ, με τους δυο προπ…
Περισσότερα από Νίκος Κώνστας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…