Κεντρική Basket League Αγώνες Ίκαρος Χ. – Απόλλων Π. 72-64

Ίκαρος Χ. – Απόλλων Π. 72-64

Satton

Satton

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ίκαρος Χαλκίδας, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας με 72-64, στο κλειστό “Τάσος Καμπούρης”. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και η νίκη ήταν φυσικό επακόλουθο. Μεγάλος πρωταγωνιστής του Ίκαρου ήταν ο Ντομινίκ Σάτον πετυχαίνοντας νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους (17 ριμπάουντ).

Οι παίκτες του Απόλλωνα Πάτρας, ξεκίνησαν δυναμικά στην αναμέτρηση, θέλοντας να βάλουν από την αρχή τις βάσεις για ένα εύκολο απόγευμα. Οι γηπεδούχοι όμως, είχαν διαφορετική άποψη. Τα “παιδιά” του Γιώργου Καλαφατάκη, είχαν άμεση απάντηση και πήραν το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο σκορ, αλλά ο Ίκαρος (κυρίως με τον Σάττον) έδειχνε αποφασισμένος για τη νίκη. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα πήραν το προβάδισμα (18-16) λίγο πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου με τον Αργυρόπουλο.

Ο Γκαγκαλούδης όμως είχε απάντηση, ευστοχώντας σε ένα σουτ 3 πόντων, διαμόρφωσε το 19-18, όπου ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο πέρασαν 2’ για να πετύχει ο Απόλλωνας το πρώτο καλάθι του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν, αλλά η αναμέτρηση κυλούσε με τις δυο ομάδες να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στην άμυνα.

Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό “Τάσος Καμπούρης“, δεν παρακολουθούσαν θεαματικό μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν κατά κύριο λόγο από την γραμμή των ελευθέρων βολών (11/16 από τους 25 πόντους). Ο Τέιλορ με ένα εύστοχο τρίποντο έκανε το 25-25 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Οι παίκτες του κόουτς Καλαφατάκη είχαν απάντηση, με τον “Γκάγκα” να πετυχαίνει 2 γρήγορα καλάθια, δίνοντας “αέρα” 6 πόντων (33-27) στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους.

Ο Ίκαρος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των φιλοξενούμενων και πήρε μια διαφορά ασφαλείας (39-28) λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Το σκορ ημιχρόνου ήταν υπέρ των γηπεδούχων 39-30, με τους Πατρινούς να “ψάχνονται“.

Αποφασισμένοι επέστρεψαν οι γηπεδούχοι από τα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Απόλλωνα έδειχναν ανήμποροι να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ίκαρου. Η διαφορά συνεχώς ανέβαινε (51-39) με τους παίκτες του κόουτς Καλαφατάκη να βγάζουν ενέργεια και πάθος στο παρκέ.

Οι Πατρινοί με μικροξεσπάσματα προσπαθούσαν να επιστρέψουν και στο σκορ και στην ψυχολογία, όμως έπεφταν σε τοίχο οι όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων για να μειώσουν. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν με σχετική ευκολία την διαφορά των 10 πόντων (51-41).

Μια εύστοχη βολή του Λιανού και ένα δίποντο του Χοτ (ο οποίος είχε “αναστατώσει” τους γηπεδούχους) έφερε τη διαφορά στους 7 πόντους, διαμορφώνοντας το σκορ της τρίτης περιόδου 56-49.

Ένα τρίποντο του Ουίλσον και ένα δίποντο του Πέτροβιτς έδωσε χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση στην αρχή της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Γκόβενς και Μπεκ είχαν διαφορετική άποψη και με 5 πόντους (2 και 3 αντίστοιχα) έστειλαν τη διαφορά στους 7 πόντους (61-54).

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και από τα δυο “στρατόπεδα“, κάτι που ευνοούσε τους παίκτες του Ίκαρου, καθώς η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα. Οι δυο κορυφαίοι των γηπεδούχων, Γκόβενς και Σάτον, έδωσαν προβάδισμα 10 πόντων στην ομάδα τους (65-55) 3’ πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ένα εύστοχο τρίποντο του Παπανικολόπουλου “σκότωσε” τους Πατρινούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο σκορ, αλλά με βιαστικές επιθέσεις και χωρίς να έχουν “καθαρόμυαλό.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν τη νίκη και ο Ίκαρος Χαλκίδας έφτασε σε μια σχετικά εύκολη επικράτηση. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη πήραν το πρώτο τους ροζ φύλλο αγώνα, στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 72-64 του Απόλλωνα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Μάνος, Δεσλής.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 39-30, 56-49, 72-64.
ΊΚΑΡΟΣ Χ. (Καλαφατάκης): Στρνάντ 5 (1), Γκόβενς 14 (1), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 12, Μανωλόπουλος 6 (1), Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 8 (1), Σπανός 3 (1), Μπορόβνιακ, Βουγιούκας, Μπέκ 6 (1).
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Π. (Βετούλας): Χίλ 3, Αργυρόπουλος 13, Τέιλορ 10 (1), Ουίλσον 11 (2), Λιανός 3, Πέτροβιτς 7, Νιφόρας, Ζαφείρης, Τρεπάλοβιτς 3, Χοτ 10 (2), Μπολντς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…