Ίδια (ωραία) γεύση

petway malaga dunk

petway-malaga-dunk

kogasΌταν σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές την Ευρωλίγκα, αλλάζουν αρκετά πρόσωπα χωρίς να διαφοροποιηθεί το αγωνιστικό της πρόσωπο, τότε το πρόσημο είναι θετικότατο, όχι απλά θετικό. Βεβαίως, το δείγμα δεν είναι επαρκές, κάτι που σημειώσαμε και μετά το ντέρμπι των “αιωνίων“, αλλά με αυτό που ως τώρα έχουμε… “κρίνουμε” (σωστότερα εκφράζουμε σκέψεις).

Ο Ολυμπιακός έφτασε πέρυσι στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας βγάζοντας εκρηκτική ενέργεια στο παρκέ. Όταν, στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, έσβησαν οι μηχανές αλλοιώθηκε η εικόνα και χάθηκε ο τίτλος. Άρα, κυρίαρχο στοιχείο της παρέας του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η ενέργεια.

Την είδαμε χθες, κόντρα στην Ουνικάχα Μάλαγα. Είδαμε παίκτες να τρέχουν, να πηδάνε, να βουτάνε στο παρκέ. Κι αυτό ήταν κατ’ αρχήν ζητούμενο για τους “ερυθρόλευκους“, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στο ρόστερ δύο παίκτες (ΠαπανικολάουΧάινς), οι οποίοι έδιναν το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας με το παιχνίδι τους.

Είναι βιαστικό να πει κανείς ότι οι αντικαταστάτες τους καλύπτουν απόλυτα το κενό τους, αλλά το χθεσινό δείγμα του Πέτγουεϊ (για παράδειγμα), ήταν εντυπωσιακό. Κι αναφέρομαι ειδικά στον Αμερικανό, γιατί στο πρώτο ματς της χρονιάς (με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό), δεν με είχε πείσει με τον τρόπο που κινείτο στο παρκέ.

Αυτός ο Πέτγουεϊ δεν θα βοηθήσει απλά τον Ολυμπιακό, θα τον απογειώσει, αλλά πρέπει να πάρουμε πιο ασφαλή δείγματα, αφού μέσα στα βασικά προαπαιτούμενα για να είσαι παίκτης τόσο υψηλού επιπέδου, είναι και η διάρκεια.

Ο Ολυμπιακός ήταν ίδιος και απαράλλαχτος με τον περσινό Ολυμπιακό. Στηρίχθηκε πολύ στο περιφερειακό σουτ. Πέρυσι όλο τον χρόνο αναρωτιόμασταν τί θα συμβεί όταν δεν θα μπουν τα σουτ. Την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι παίκτες, με την κατάκτηση του τροπαίου, οπότε δεν δικαιούμαστε και φέτος να υποβάλλουμε τις ίδιες ερωτήσεις. Έτσι τους αρέσει, έτσι παίζουν.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός όσο έδειξε. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ψάχνονταν στο γήπεδο, αλλά αυτό είναι το απολύτως φυσιολογικό. Αλίμονο, να μην ψάχνονταν, αλίμονο να είναι στις 18 Οκτωβρίου έτοιμος. Όλες οι ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις “οφείλουννα ψάχνονται αυτή την περίοδο.

Ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μπαρτζώκας είναι ο παραγκωνισμός (όπως συνέβη και πέρυσι) του Κατσίβελη. Υπάρχει συνωστισμός στην περιφέρεια, αλλά ένα παιδί με τα προσόντα του Κατσίβελη, ο οποίος ήταν στον… προθάλαμο της Εθνικής ΠΡΕΠΕΙ να βρει ρόλο και χρόνο.

Νωρίς είναι ακόμα και για τον προπονητή του Ολυμπιακού, που είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς πόσα πράγματα μπορεί να του προσφέρει ο Κατσίβελης και θα βρει στην πορεία τρόπο να τον (επαν)εντάξει στην ομάδα.

kogas@on.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…