Κεντρική Διεθνή Έδιωξε Ζούρο η Ζαλγκίρις

Έδιωξε Ζούρο η Ζαλγκίρις

zouros zalgiris

zouros-zalgiris

Η χθεσινή εντός έδρας ήττα της Ζαλγκίρις Κάουνας από τη Σιαουλιάι και μάλιστα ο τρόπος που αυτή ήρθε κινητοποίησαν τους ανθρώπους του λιθουανικού συλλόγου που αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Ηλία Ζούρο.

Την θέση του στον πάγκο αναμένεται να πάρει ο Σαούλιους Στομπέργκας. Ο Έλληνας τεχνικός “πληρώνει” ουσιαστικά το κακό ξεκίνημα της Ζαλγίρις Κάουνας και στην Ευρωλίγκα όπου έχει δύο ήττες από Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο σε ισάριθμους αγώνες ενώ και στο πρωτάθλημα το αποτέλεσμα σοκ με τη Σιαουλιάι αλλά και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές αναγκάστηκαν να ανατρέψουν διαφορά 26 πόντων ανάγκασαν τη διοίκηση να διώξει τον Ηλία Ζούρο προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας.

Αυτό φαίνεται να ξεκαθάρισε ο γενικός διευθυντής Παούλιους Μοτιεγιούνας για να δικαιολογήσει την αποπομπή του 47χρονου κόουτς: “Την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε καθαρά ότι δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής με τον Ηλία Ζούρο. Το καλοκαίρι είχαμε το ίδιο όραμα για την ομάδα. Στην πορεία φάνηκε ότι ο κόουτς δεν πίστευε στην ομάδα και στην στρατηγική μας. Το καλό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας άρχισε να χάνεται”, ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή της Ζαλγκίρις και πρόσθεσε για τον αντικαταστάτη του:

“Ο Σαούλιους Στομπέργκας είναι ένας νέος και πολλά υποσχόμενος τεχνικός. Πιστεύει στην ομάδα και στους παίκτες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας θα αλλάξει προς το καλύτερο και σύντομα”.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (31/10) εντός έδρας την Στρασμπούρ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα και ο Στομπέργκας θα μπει κατευθείαν στα… βαθιά σε ένα ματς όπου οι πρωταθλητές Λιθουανίας θέλουν να κάνουν “σεφτέ” στην διοργάνωση.

Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ζαλγκίρις το καλοκαίρι για δεύτερη φορά, καθώς το 2011 είχε καθίσει στον ίδιο πάγκο με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία αφού κατέκτησε το νταμπλ στην Λιθουανία. Αυτή την φορά δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το… έργο του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…