Κεντρική Διεθνή Άνετη νίκη για Σιένα

Άνετη νίκη για Σιένα

siena1

siena

Ήταν το φαβορί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στην πράξη. Η Σιένα δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Κρεμόνα εντός έδρας με 97-82 στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές κυρίως στο δεύτερη ημίχρονο και έφτασαν άνετα στο ροζ φύλλο. Συγκεκριμένα με επιμέρους σκορ 25-20 η Σιένα αύξησε την διαφορά στους 12 πόντους (75-63) λίγο πριν από την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου. Έτσι οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στο να συντηρήσουν αυτή την διαφορά. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κιμ Ίνγκλις με 22 πόντους και 3 ριμπάουντ ενώ πληθωρική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπένσερ Νέλσον με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ. Ο Τζέισον Ριτς με 25 πόντους και 6 ριμπάουντ ήταν αυτός που ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ήττα-σοκ υπέστη η Αρμάνι Μιλάνο με το… καλημέρα της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Λούκα Μπάνκι βρέθηκε στο… καναβάτσο εκτός έδρας από την Πρίντιζι με 88-80. Οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί και έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους μόνο στην δεύτερη περίοδο όπου με επιμέρους σκορ 26-17 προηγήθηκαν με 41-37 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι με “αιχμές του δόρατος” τους Ζερόμ Ντάισον (18 πόντοι) και Ρον Λιούις (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) επέβαλαν τον νόμο τους και πήραν τη μεγάλη νίκη. Από την Αρμάνι διασώθηκε ο Κιθ Λάνγκφορντ με 29 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Βίρτους Ρόμα επί της Μοντεγκρανάρο με 78-75 σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει μία καλή διαφορά κατά τη διάρκεια του ματς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ρόμα για να κάνει θετική πρεμιέρα. Στις λεπτομέρειες καθορίστηκε και ο νικητής της αναμέτρησης της Αβελίνο με την Πέζαρο όπου οι φιλοξενούμενοι “απέδρασαν” με το ροζ φύλλο (80-77). Ο Έλστον Τέρνερ ήταν ο κορυφαίος για την Πέζαρο με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η Βαρέζε “καθάρισε” εύκολα στην πρεμιέρα καθώς με εξαιρετική τέταρτη περίοδο (επιμέρους σκορ 28-7) έφτασε στο τελικό 83-64 επί της Ρέτζιο Εμίλια. Ο Έμπι Ερέ ήταν ο καλύτερος παίκτης για τους νικητές με 25 πόντους και 4 ριμπάουντ. Καντού και Καζέρτα προχώρησαν με τη σειρά τους σε άνετες εντός έδρας νίκες επί των Πιστόια (87-77) και Βενέτσια (84-65) αντίστοιχα. Η Καντού είχε μία πολύ καλή τρίτη περίοδο όπου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Από την άλλη πλευρά η Καζέρτα πήρε τα ηνία του ματς από το δεύτερο δεκάλεπτο και συνεχώς αύξανε την διαφορά για να ξεκινήσει με το “δεξί” τη νέα σεζόν.

Στον αγώνα που έκλεισε την… αυλαία της πρεμιέρας η Βίρτους Μπολόνια ήταν εντυπωσιακή και επιβλήθηκε εντός έδρας της Σάσσαρι με 98-88. Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με πρώτο σκόρερ τον Ντουάιτ Χάρντι που πέτυχε 24 πόντους και “κατέβασε” 2 ριμπάουντ. Η Βίρτους Μπολόνια μπήκε σε ρόλο… οδηγού από το τρίτο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 33-16 προηγήθηκε με 76-65.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:
Βαρέζε – Ρέτζιο Εμίλια 83-64
Σιένα – Κρεμόνα 97-82
Καντού – Πιστόια 87-77
Καζέρτα – Βενέτσια 84-65
Αβελίνο – Πέζαρο 77-80
Πρίντιζι – Αρμάνι Μιλάνο 88-80
Μοντεγκρανάρο – Βίρτους Ρόμα 75-78
Βίρτους Μπολόνια – Σάσσαρι 98-88

Η Βαθμολογία (1η αγωνιστική): Καζέρτα 2, Βαρέζε 2, Σιένα 2, Βίρτους Μπολόνια 2, Καντού 2, Πρίντιζι 2, Βίρτους Ρόμα 2, Πέζαρο 2, Μοντεγκρανάρο 1, Αβελίνο 1, Αρμάνι Μιλάνο 1, Πιστόια 1, Σάσσαρι 1, Κρεμόνα 1, Βενέτσια 1, Ρέτζιο Εμίλια 1.

Επόμενη αγωνιστική (2η, 20/10): Βίρτους Ρόμα – Πρίντιζι, Σάσσαρι – Καντού, Αρμάνι Μιλάνο – Βαρέζε, Ρέτζιο Εμίλια – Σιένα, Βενέτσια – Μοντεγκρανάρο, Κρεμόνα – Βίρτους Μπολόνια, Πέζαρο – Καζέρτα, Πιστόια – Αβελίνο.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…