Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αρνείται να… χάσει (vid)

Αρνείται να… χάσει (vid)

olympiakos_Rixos

Χρειάστηκε να επιστρέψει από το -15, αλλά τα κατάφερε πάλι! Παίζοντας καλό μπάσκετ μόνο στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε 87-86 την Μπεσίκτας με καλάθι του Λοτζέσκι στην εκπνοή, έκανε το “τρία στα τρία” στο φιλικό τουρνουά “Rixos Cup” της Κωνσταντινούπολης και πήρε τον άτυπο τίτλο. Αυτή, ήταν η έκτη νίκη των “ερυθρόλευκων” σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Παπαπέτρου, Πέτγουεϊ και Σίμονς στην πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Με καλάθι του Λοτζέσκι οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν 6-2 στο 5ο λεπτό, αφού το ματς ήταν κακό ποιοτικά, με πολλά λάθη και άστοχα σουτ εκατέρωθεν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαζε διαρκώς σχήματα για να βρεθεί η κατάλληλη «χημεία» στην επίθεση, αλλά εις μάτην.

Η Μπεσίκτας με ένα επί μέρους 9-2, προηγήθηκε 11-8 με καλάθι του Μπάκμαν, 1.38” πριν το τέλος. Το… ρολάρισμα του κουρασμένου Ολυμπιακού στο ματς δεν βοηθήθηκε και από τους διαιτητές, οι οποίοι σφύριζαν με το παραμικρό, εκνευρίζοντας τον προπονητή της ομάδας και τον Έισι Λο, που δέχθηκαν τεχνική ποινή για διαμαρτυρία.

Έτσι η τουρκική ομάδα συνέχισε να έχει προβάδισμα, αρχικά με 23-16 στο 13′ με βολές του Λόφτον από την τεχνική ποινή και 29-21 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με καλάθι του Γκιουλέρ.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να μην έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, να αστοχεί έξω από τα 6μ75, να κάνει λάθος πάσες και να χάνει ριμπάουντ, αφού είχε μοναδικό παίκτη με διάθεση τον Αγραβάνη. Η είσοδος του Σλούκα βελτίωσε αρκετά την εικόνα στο τελευταίο τρίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να μειώσουν σε 33-30 στην ανάπαυλα.

Άσχημο ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού και στην τρίτη περίοδο. Με ένα σερί 8-0 η Μπεσίκτας προηγήθηκε 41-30, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα εξακολουθούσαν αν έχουν κακές επιλογές στην επίθεση, να κάνουν λάθη και δείχνουν ασύνδετοι στην άμυνα. Η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι και στο +15 για την τουρκική ομάδα (47-32 στο 24′).

Η επιθετική άνοδος των Λοτζέσκι και Σίμονς σε συνδυασμό με την άνοδο της πίεσης στα μετόπισθεν, βοήθησαν τους πρωταθλητές Ευρώπης να μειώσουν στους έξι πόντους (57-51) με το τέλος του δεκαλέπτου. Οι “ερυθρόλευκοι” έκλεβαν πλέον περισσότερες μπάλες, έτρεχαν στο “ανοικτό γήπεδο” και παρουσίαζαν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σε μεγάλο βαθμό όπως στα προηγούμενα παιχνίδια του τουρνουά. Σοβαρός σε άμυνα και επίθεση, πλησίασε αρχικά στους δύο (60-58) με καλάθια των Περπέρογλου και Σλούκα και αν εξαιρέσει κανείς τα «κενά» στη περιφερειακή άμυνα που επέφεραν το σε βάρος του 65-60, ήλεγχε την κατάσταση. Με Σλούκα, Πρίντεζη, Ντάνστον και Περπέρογλου να σκοράρουν προηγήθηκε 71-68 τρία λεπτά πριν το τέλος.

Ακολούθησε ένα υπέρ του δέοντος αυστηρό αντιαθλητικό φάουλ στον Περπέρογλου και ένα 4-0 της Μπεσίκτας με τον Λόφτον, που έφερε μπροστά την τουρκική ομάδα με 72-71, ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε. Στην επίθεση που ακολούθησε ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και με τρίποντο ο Γκιουλέρ έκανε το 75-71.

Ο Λοτζέσκι απάτησε με τον ίδιο τρόπο για το 75-74, 40” πριν το τέλος. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν φάουλ, ο Λόφτον ευστόχησε και στις δύο βολές για το 77-74, 22 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Σλούκας πήρε την επίθεση πάνω του, ευστόχησε σε δίποντο, πήρε και φάουλ, αλλά έχασε την ελεύθερη βολή, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει 77-76 υπέρ των Τούρκων.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά τους να αστοχήσουν σε μία βολή, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί τη τελευταία επίθεση και με καλάθι του Σίμονς να στείλει το ματς στη παράταση (78-78).

Στο έξτρα πεντάλεπτο που ακολούθησε, οι δύο ομάδες εκτελούσαν συνεχώς βολές από τα φάουλ που έκαναν. Η Μπεσίκτας προηγήθηκε 86-83, 16” πριν το τέλος με δύο εύστοχα σουτ από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας του Άϊβερσον, ο Σλούκας με 2/2 μείωσε σε 86-85 και στην επαναφορά των τούρκων με 11” να απομένουν, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετική άμυνα “over play” όλη την πεντάδα τους.

Αποτέλεσμα αυτής της άμυνας ήταν να χρεωθούνε με παράβαση 5”. Στην τελευταία επίθεση ο Λοτζέσκι ευστόχησε σε πολύ δύσκολη προσπάθεια για δύο πόντους και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 33-30, 57-51, 78-78 (κ.α.), 86-87.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (7ρ.), Λο 4, Ντάνστον 8, Περπέρογλου 7 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 17 (1τρ., 4ασ.), Σίμονς 14 (7ρ.), Πρίντεζης 11 (1), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 1 (7ασ.), Λοτζέσκι 15 (3τρ., 3ασ.).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Καντεμίρ): Γκιουλέρ 9 (1), Οζμιράκ 3 (1), Λόφτον 32 (3), Μπρόεκχοφ 5 (1), Ρούζιτς 2, Φόστερ 5 (1), Μπάκμαν 14 (1), Σιρίν 2, Αϊβερσον 9, Τοπάλογλου 5.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…