Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Οι στόχοι… επιβάλλονται”

“Οι στόχοι… επιβάλλονται”

pedoulakis gomelsky

pedoulakis-gomelsky

Το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασε σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε… αιτιολογία. Το χαμηλό σχήμα! Μετά το τέλος του αγώνα με τους Ισραηλινούς, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στην τακτική που ακολούθησε με τον Γιόνας Ματσιούλις στη θέση “4”, κάτι που απέδωσε γρήγορα καρπούς αφού οι “πράσινοι” κατάφεραν έτσι να ανατρέψουν τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουν τη νίκη.

“Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι, χωρίς καλές άμυνες. Σε αυτό το στυλ η Μακάμπι έχει πλεονέκτημα. Είναι το δικό της παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο χαμηλώσαμε το σχήμα μας, πήγαμε καλύτερα στην άμυνα και μαρκάραμε έτσι τους παίκτες της Μακάμπι όπως έπρεπε, ενώ παράλληλα στοχεύσαμε στην επίθεση σωστά.

Αυτή την εποχή δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων. Για εμάς είναι ουσιαστικά το δεύτερο φιλικό παιχνίδι. Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μας”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους στόχους του τριφυλλιού:

“Ειλικρινά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για στόχους. Είμαστε μια ομάδα καινούρια σε σχέση με πέρυσι. Η ιστορία και η φανέλα του Παναθηναϊκού όμως, επιβάλλουν να στοχεύουμε πάντα στο καλύτερο!”

Σε ό,τι αφορά την παρουσία στο τουρνουά ομάδων που βρίσκονται στον όμιλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, τόνισε: “Η Ευρωλίγκα γενικότερα είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, μια δύσκολη διοργάνωση. Αυτό είναι το βέβαιο. Εμείς θα παλέψουμε κάθε αγώνα όπως κάνουμε πάντα”.

Από την πλευρά του, ο Γιόνας Ματσιούλις πρόσθεσε: “Στην αρχή ήταν δύσκολα για εμάς. Είναι λίγες οι μέρες που είμαστε όλοι μαζί και ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα σε άμυνα και επίθεση. Ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο θέλαμε και πήραμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…