Κεντρική Διεθνή ΝΒΑ; Του χρόνου…

ΝΒΑ; Του χρόνου…

ajinca

ajinca

Χαμόγελα έχουν απλωθεί γύρω από το… Στρασβούργο μετά την απόφαση του Αλεξίς Αζινκά (25, 2,15) να παραμείνει στη Στρασμπούρ και να αγνοήσει τις όποιες “σειρήνες” ηχούσαν στα αυτιά του από το NBA.

Το NBA μπορεί να περιμένει και για φέτος αφού ο Αλεξίς Αζινκά έχει πρωτίστως μία δουλειά να κάνει στην Ευρώπη. Ποια είναι αυτή; Να δουλέψει για να βελτιωθεί, να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα, ούτως ώστε από του χρόνου να είναι έτοιμος να επιστρέψει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γάλλος κατά την αναγγελία της παραμονής του στο Στρασβούργο.

“Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μένα να παραμείνω στη Στρασμπούρ και να δουλέψω με τον Βινσέντ Κολέ. Το NBA μπορεί να έρθει στο άμεσο μέλλον. Αν κάνω μία καλή σεζόν και ειδικά στην Ευρωλίγκα τότε του χρόνου θα έχω πολλές προτάσεις από το NBA και τότε θα δούμε τι μπορώ να προσφέρω εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά σε γαλλικά ΜΜΕ ο 25χρονος άσος η παραμονή του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα και από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

“Η παραμονή του Αλεξίς είναι το καλύτερο νέο για την ομάδα. Μαζί μας θα έχει την δυνατότητα να βελτιώσει τον τρόπο παιχνιδιού του, να γίνει καλύτερος παίκτης και κάποια μέρα να επιστρέψει στο NBA από την μπροστινή πόρτα”, δήλωσε περιχαρής ο κόουτς της Στρασβούρ ο οποίος τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση καθώς διαθέτει ένα επιπλέον “όπλο” στο ρόστερ του.

Ο Αζινκά αγωνίζεται στη γαλλική ομάδα από το 2011, ωστόσο το μεγάλο ξεπέταγμα το έκανε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του. Έπαιξε σε 11 ματς με μέσο όρο 9,1 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στο NBA φόρεσε τις φανέλες των Σάρλοτ Μπόμπκατς (2008-2010), των Ντάλας Μάβερικς (2010-2011) και των Τορόντο Ράπτορς (2011) ενώ υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του ότι θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ αν μέχρι αύριο έβρισκε πρόταση που να τον ικανοποιούσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…