Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Και τώρα η Εφές… (vid)

Και τώρα η Εφές… (vid)

bartzokas spanoulis

bartzokas-spanoulis

Η Αναντολού Εφές είναι η αυριανή (26/09, 18:00) δεύτερη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο φιλικό τουρνουά “Rixos Cup” της Κωνσταντινούπολης. Οι “ερυθρόλευκοι” μετά τη νίκη επί της Μπουντιβέλνικ και τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα που έβγαλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αντιμετωπίζουν την τουρκική ομάδα με στόχο να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη “χημεία” σε ένα σαφώς πιο δύσκολο φιλικό τεστ.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, δεν θα έχει για ένα ακόμα παιχνίδι στην διάθεσή του τον Σπανούλη που συνεχίζει θεραπεία στον αστράγαλο, ενώ εκτός μάχης είναι ο Μίρσα Μπέγκιτς που απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες ξεκούρασης από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Σλοβενίας και οι ΛοτζέσκιΜαυροειδής που δεν έχουν αναρρώσει πλήρως από τους τραυματισμούς τους. Το παιχνίδι θα κρίνει σε ποια θέση θα τερματίσει ο Ολυμπιακός στον 1ο όμιλο του τουρνουά, ώστε να προκύψει και ο αντίπαλός του στο τρίτο και τελευταίο φιλικό επί τουρκικού εδάφους.

Οι “ερυθρόλευκοι”, χθες στα τρία πρώτα δεκάλεπτα δεν ικανοποίησαν ιδιαίτερα με την απόδοσή τους. Παρά την επιστροφή των διεθνών, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Σλούκα, η αντίπαλός τους είχε επιβάλει τον ρυθμό της και ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με δέκα πόντους.

Στο 4ο δεκάλεπτο πάντως οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν πείσμα, θέληση στην άμυνα και έπαιξαν όμορφο μπάσκετ. Το 41-25 υπέρ των Ουκρανών, έγινε κατ’ αρχάς 66-65 υπέρ του Ολυμπιακού και τελικά 80-72. Οι διεθνείς ακόμα δεν έχουν… ξεκουραστεί, τα σχήματα που δοκιμάστηκαν είχαν τους νεαρούς Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Κατσίβελη για αρκετή ώρα μαζί στην πεντάδα, οπότε χρήσιμα συμπεράσματα δεν μπορεί να βγουν.

Αυτό που μένει ως κατακλείδα από το ματς εκτός από το σύνηθες… πείσμα για ανατροπή, είναι η άμυνα του 4ου δεκαλέπτου που περιόρισε την Μπουντιβέλνικ στους 9 πόντους και ο καλύτερος μέχρι στιγμής της προετοιμασίας από τους… νεοφερμένους, Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο Αμερικανός σέντερ δείχνει να ανταποκρίνεται 100% αμυντικά και επιθετικά στον ρόλο του αντίΧάινς και με δεδομένο ότι σε σχέση με τον προκάτοχό του στη θέση “5”, θα έχει ισχυρά στηρίγματα από τους Μπέγκιτς και Σίμονς, κάνει εύκολα αντιληπτό ότι φέτος η φροντ λάιν του Ολυμπιακού θα είναι πλήρης και ικανή να στηρίξει επάξια το “οικοδόμημα”.

Στα υπόλοιπα αγωνιστικά νέα, χωρίς τους Γιάννης Παπαπέτρου και Δημήτρη Κατσίβελη διεξήχθη η προπόνηση της Τετάρτης (25/09) στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρώτος υποφέρει από στομαχικές διαταραχές και ο δεύτερος από ένα χτύπημα στον λαγονοψοΐτη. Αμφότεροι είναι αμφίβολοι για το αυριανό ματς.

Δείτε εδώ, τις καλύτερε φάσεις του χθεσινού αγώνα:

Και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα από τον μετρ του είδους, Μπρεντ Πέτγουεϊ:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • bartzokas aerodromio

    “Κανένας εφησυχασμός”

    Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σήμερα το πρωί στις 11:30, όπου τίθεται α…
  • petway shoot new

    “Μέσα” ο Πέτγουεϊ

    Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Πόλη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στα πλαίσια της …
  • bartzokas aerodromio

    “Καμία διαπραγμάτευση”

    Εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει αυτή την Πέμπτη (27/03, 21:45) ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετ…
Περισσότερα από Νίκος Ζέρβας
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …