Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Εφές – Ολυμπιακός 78-83

Εφές – Ολυμπιακός 78-83

simmons filiko

simmons-filiko

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και το δεύτερο παιχνίδι του στο πλαίσιο του “Rixos Cup“, επί Τούρκικου εδάφους, επικρατώντας της Ανατόλου Εφές με 83-78. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης εμφανώς βελτιωμένοι από την αναμέτρηση της Τρίτης με την Μπουντιβέλνικ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Τούρκους, παίζοντας εξαιρετική άμυνα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι μετά την σημερινή απόδοση των παικτών του.

Αποφασισμένος μπήκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας την Εφές να κυνηγάει το σκορ σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εγκλωβίσει τους Τούρκους με την πιεστική άμυνα τους. Ένα προσωπικό “σόου” του Μπρέντ Πέτγουεϊ, σημειώνοντας 8 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το τελικό 18- 31.

Με την ίδια συγκέντρωση και ενέργεια μπήκαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και στην δεύτερη περίοδο, διατηρώντας με σχετική ευκολία την διαφορά, που έχτισαν.

Η ατσάλινη άμυνα και τα σεμιναριακά μπλοκ άουτ, δυσκόλευαν τους παίκτες της Εφές, ακόμα και να κοιτάξουν την μπασκέτα. Το τέλος του ημιχρόνου βρίσκει του Πρωταθλητές Ευρώπης, να προηγούνται με 50-32.

Οι “ερυθρόλευκοι” στο τρίτο δεκάλεπτο μπήκαν με το ίδιο πάθος στην άμυνα, μην επιτρέποντας στην Εφές να μειώσει στο σκορ, αλλά στην επίθεση είχαν προβλήματα, καθώς και οι Τούρκοι βελτιώθηκαν αμυντικά.

Οι παίκτες του Τούρκου προπονητή Μαχμούτι, μείωσαν τη διαφορά εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια των “ερυθρόλευκων“. Οι Πειραιώτες έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους. Το δεκάλεπτο κλείνει με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 63-55.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός κρατάει έστω και δύσκολα το προβάδισμα, απέναντι στους ανεβασμένους αγωνιστικά και ψυχολογικά Τούρκους. Η κούραση έχει κάνει την εμφάνισή της και από τις δυο ομάδες.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας δοκιμάζει πρόσωπα και συστήματα, κάνοντας αρκετές αλλαγές. Οι δυο ομάδες πάνε καλάθι καλάθι, έχοντας παγιώσει την διαφορά στους 10 πόντους.

Το παιχνίδι δυο λεπτά πριν το τέλος αποκτά ξανά ενδιαφέρον με 6 συνεχόμενους πόντους των Τούρκων. Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν απάντηση στο μικρό σερί της Εφές και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 83-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-31, 32-50, 55-63, 78-83.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 8 (2), Λο 9 (1 τριπ., 6 ασ.), Ντάνστον 8, Περπέρογλου 8 (2), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 15 (1), Σίμονς 6, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 5 (1), Χριστοδούλου, Λοτζέσκι 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…