ΕΟΚ – ebasket.gr https://ebasket.gr Μιλάμε, Γράφoυμε και Παίζουμε μόνο Μπάσκετ Thu, 17 Jun 2021 11:22:43 +0000 en-US hourly 1 79895372 Παπανικολάου: “Απελευθέρωση από την ομηρία” https://ebasket.gr/2021/06/papanikolaoy-quot-apeleytherosi-apo-tin-omiria-quot Thu, 17 Jun 2021 11:22:43 +0000 https://ebasket.gr/?p=507276 Ο Άγγελος Παπανικολάου τοποθετήθηκε για την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσφυγή του Παναγιώτη Φασούλα, κάνοντας λόγο για απελευθέρωση από την ομηρία. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε: Η σημερινή νέα απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η μόνη νόμιμη και ισχυρή Διοίκηση της ΕΟΚ είναι η υπάρχουσα απορρίπτοντας τις προσφυγές, σηματοδοτεί …]]>

Ο Άγγελος Παπανικολάου τοποθετήθηκε για την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την προσφυγή του Παναγιώτη Φασούλα, κάνοντας λόγο για απελευθέρωση από την ομηρία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ ανέφερε: Η σημερινή νέα απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία η μόνη νόμιμη και ισχυρή Διοίκηση της ΕΟΚ είναι η υπάρχουσα απορρίπτοντας τις προσφυγές, σηματοδοτεί την απελευθέρωση από την ομηρία, που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στο Ελληνικό Μπάσκετ.

Πλέον, από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας η επιχείρηση «Ελευθερία», με αποκλειστικό στόχο τη διεξαγωγή νόμιμων εκλογών, μακριά από παρεμβάσεις και αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που θα οδηγήσει στην επόμενη μέρα του Ελληνικού Μπάσκετ.

Δεν νομίζω ότι χωρούν άλλα λόγια, παρά ο καθένας μας ν’ ανοίξει την καρδιά και το μυαλό του στην πιο όμορφη γιορτή της χριστιανοσύνης, στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Χρόνια πολλά…

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχηθώ στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Γυναικών καλή επιτυχία ενόψει του σημερινού τζάμπολ του FIBA Women’s EuroBasket 2021.

 

]]>
507276
Επιστολή της ΕΟΚ στον Λ. Αυγενάκη https://ebasket.gr/2021/06/epistoli-tis-eok-ston-l-aygenaki Thu, 17 Jun 2021 10:24:49 +0000 https://ebasket.gr/?p=507269 Με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΟΚ αναφέρεται σε αντίστοιχες επιστολές της FIBA που μιλούν για το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και στο άρθρο 5 της Ολυμπιακής Χάρτας για το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών γενικότερα. Αναλυτικά η επιστολή: «Με τις συνεχείς νομοθετικές σας παρεμβάσεις, με τις οποίες επιχειρείτε αυθαίρετα και …]]>

Με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΕΟΚ αναφέρεται σε αντίστοιχες επιστολές της FIBA που μιλούν για το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αλλά και στο άρθρο 5 της Ολυμπιακής Χάρτας για το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών γενικότερα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με τις συνεχείς νομοθετικές σας παρεμβάσεις, με τις οποίες επιχειρείτε αυθαίρετα και αντισυνταγματικά την ακύρωση των διατάξεων του εγκεκριμένου από τα πολιτικά δικαστήρια της χώρας Καταστατικού των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καταργώντας τυπικά και ουσιαστικά το διεθνώς νομικά κατοχυρωμένο από τους διεθνείς πολιτικούς και αθλητικούς οργανισμούς αυτοδιοίκητο αυτών, φέρνετε την Πολιτεία σε ευθεία αντίθεση με τις ρητές και δεσμευτικές διατάξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος (FIBA), αλλά και με τις θεμελιώδεις αρχές του Ολυμπισμού (άρθρο 5 της Ολυμπιακής Χάρτας).

Η FIBA έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση με δύο έγγραφά της , στις 28 Νοεμβρίου του 2014 και στις 23 Απριλίου του 2015 για το απαράδεκτο των επεμβάσεών της αυτών με την επισήμανση ότι « η μη συμμόρφωση με τις αρχές που περιλαμβάνονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν σε παρέμβασή της με την αποβολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από τις τάξεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας».

Τι αναφέρουν οι δύο επιστολές

Με δύο επιστολές, το Νοέμβριο του 2014 και τον Απρίλιο του 2015, η FIBA μέσω του αείμνηστου γενικού γραμματέα της, Πάτρικ Μπάουμαν, είχε καταστήσει σαφές πως οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση στη λειτουργία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αντίκειται σε όσα προβλέπονται τόσο από τις αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όσο και από το καταστατικό της FIBA, ενώ παράλληλα επιφέρει κυρώσεις για το άθλημα στη χώρα και τις εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά τα δύο κείμενα των επιστολών του Πάτρικ Μπάουμαν προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης:

Η επιστολή της 28ης Νοεμβρίου 2014

«Έχουμε ενημερωθεί ότι επιχειρείται νομοθετική παρέμβαση στην Ελλάδα και θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε ότι, αν αυτό συμβεί, μια τέτοια παρέμβαση θα επηρεάσει την αυτονομία και τη λειτουργία του αθλητικού κινήματος στη χώρα.

Όσον αφορά στην καλαθοσφαίριση, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι βάσει του καταστατικού της FIBA, οι Εθνικές Ομοσπονδίες-Μέλη της FIBA πρέπει να διατηρούν πλήρη έλεγχο και διοίκηση της καλαθοσφαίρισης στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται ανεξάρτητα τις υποθέσεις τους και χωρίς επιρροές από τρίτα μέλη.

Τα παραπάνω συντάσσονται με τους σχετικούς όρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που αναφέρουν τα εξής:

-Θεμελιώδεις αρχές Ολυμπισμού:

Παράγραφος 5: Αναγνωρίζοντας ότι ο αθλητισμός λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνίας, οι αθλητικοί οργανισμοί στις τάξεις του Ολυμπιακού Κινήματος πρέπει να έχουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την αυτονομία τους, κάτι που περιλαμβάνει την ελευθερία στη δημιουργία και τον έλεγχο των κανονισμών του αθλήματος, τον καθορισμό της δομής και διοίκησης των οργανισμών τους, το δικαίωμα εκλογών ελεύθερα από οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή και την ευθύνη ότι διασφαλίζονται οι αρχές της καλής διακυβέρνησης.

Βάσει αυτών, υπογραμμίζουμε ότι σχετικά με την Καλαθοσφαίριση στη χώρα σας καμία παρέμβαση από τρίτο μέλος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε θέματα διοίκησης και οργάνωσης του αθλήματος, επίσης και διαιτησίας.

Σας καλούμε ευγενικά να διασφαλίσετε ότι τα ανωτέρω γίνονται σεβαστά στη χώρα σας και να μας ενημερώσετε για τα επόμενα βήματα σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Η FIBA θα ήθελε να αποφύγει να χρειαστεί να επιβάλλει τις τιμωρίες που προβλέπονται στο καταστατικό της απέναντι σε Εθνικής Ομοσπονδίες-Μέλη της, που δεν σέβονται τις σχετικές διατάξεις».

Η επιστολή της 23ης Απριλίου 2015

«Η FIBA ενημερώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να περάσει νέα νομοθεσία, που πιθανώς να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου ως Γενικός Γραμματέας της FIBA να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με το καταστατικό της FIBA, οι Εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη πρέπει να διατηρούν πλήρη έλεγχο και διοίκηση της καλαθοσφαίρισης στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται ανεξάρτητα τις υποθέσεις τους και χωρίς επιρροές από τρίτα μέλη.

Η μη συμμόρφωση με τις αρχές που περιλαμβάνονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν σε παρέμβαση της FIBA με την τιμωρία της εν προκειμένω Εθνικής Ομοσπονδίας-μέλους».

]]>
507269
ΕΟΚ: Σοβαρή καταγγελία ενόψει των εκλογών https://ebasket.gr/2021/06/eok-sovari-kataggelia-enopsei-ton-eklogon Thu, 17 Jun 2021 07:19:23 +0000 https://ebasket.gr/?p=507249 Σε μία απίστευτη και σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γιάννης Αλεξόπουλος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ με προσωπική του δήλωση έκανε γνωστό ότι σωματεία δέχθηκαν email από κάποιον με ονοματεπώνυμο Γ.Λ., ο οποίος ζητάει να μάθει αν τα σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές. Όταν επικοινώνησαν μαζί του ανέφερε ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό …]]>

Σε μία απίστευτη και σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Γιάννης Αλεξόπουλος. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ με προσωπική του δήλωση έκανε γνωστό ότι σωματεία δέχθηκαν email από κάποιον με ονοματεπώνυμο Γ.Λ., ο οποίος ζητάει να μάθει αν τα σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές.

Όταν επικοινώνησαν μαζί του ανέφερε ότι συλλέγει προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό υποψηφίου προέδρου της ΕΟΚ!

Αναλυτικά:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι, μέλη της Ένωσής μας,

Τις τελευταίες δύο ημέρες έγινα αποδέκτης καταγγελιών από εκπροσώπους σωματείων της Ένωσής μας, ότι την Τρίτη 15η Ιουνίου έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που ζητά προσωπικά δεδομένα και έγγραφη συναίνεση για να απευθύνουν ερώτημα – άραγε ποιοι και προς που ; – αν τα σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΚΑ.

Το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) αποστέλλεται από κάποιο άτομο που το «υπογράφει» με το ονοματεπώνυμο Γ.Λ. και με αριθμό κινητού τηλεφώνου 6983……. Σε επικοινωνία σωματείων προς τον άνω Γ.Λ. , τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε, αυτός απάντησε ότι συλλέγει τα ως άνω προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό υποψήφιου προέδρου της Ε.Ο.Κ.

Αναρωτιέμαι και με τι σκοπό, ο κύριος Γ.Λ., απευθύνεται στα σωματεία/ μέλη της Ένωσής μας, κάνοντας χρήση των ατομικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων των σωματείων, με ποια αρμοδιότητα ζητάει τα προσωπικά δεδομένα των εκπροσώπων των σωματείων, «ψαρεύοντας σε θολά νερά» ζητώντας άδεια για άγνωστο σκοπό και χρήση.

Ήδη η ΕΣΚΑ έχει ενημερώσει όλα τα σωματεία για το συγκεκριμένο «περίεργο» email που έχουν λάβει με θέμα «Εκλογές ΕΣΚΑ» και δηλώνω πως θα υποβάλω σχετικό υπόμνημα στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Μεθοδευμένες ενέργειες αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης θα περιθωριοποιηθούν. Αρρωστημένες καταστάσεις δεν θα καταφέρουν να «τραυματίσουν» την καλαθοσφαίριση Αττικής.

Γιάννης Αλεξόπουλος
Πρόεδρος ΔΣ ΕΣΚΑ».

]]>
507249
Εκλογές ΕΟΚ: Δώσε και μένα μπάρμπα https://ebasket.gr/2021/06/ekloges-eok-dose-kai-mena-mparmpa Thu, 17 Jun 2021 05:23:09 +0000 https://ebasket.gr/?p=507238 Είχαμε τα… χύμα, ήρθαν και τα τσουβαλάτα. Εκλογές ακούμε κι εκλογές δεν βλέπουμε, αλλά αυτό το συνηθίσαμε. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, αν αρχίζεις να συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις και να του μοιάζεις. Μάλλον δίκιο έχει, γιατί αν ισχύει το 10% όσων μαθαίνουμε, γίνονται σημεία και τέρατα. Δεν φταίει για όλα ο Βασιλακόπουλος. Ενδεχομένως …]]>

Είχαμε τα… χύμα, ήρθαν και τα τσουβαλάτα. Εκλογές ακούμε κι εκλογές δεν βλέπουμε, αλλά αυτό το συνηθίσαμε. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, αν αρχίζεις να συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις και να του μοιάζεις. Μάλλον δίκιο έχει, γιατί αν ισχύει το 10% όσων μαθαίνουμε, γίνονται σημεία και τέρατα.

Δεν φταίει για όλα ο Βασιλακόπουλος. Ενδεχομένως φταίει, γιατί η ποιότητα των παραγόντων είναι ανάλογη με τον πήχη που έχει θέσει η Ομοσπονδία, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν εμπλέκεται. Τι κυκλοφορεί στη δημοσιογραφική πιάτσα; Εκλογές σημαίνει δύναμη κι η δύναμη φέρνει χρήμα. Αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη. Ενίοτε το χρήμα προσφέρει δύναμη σ’ εκείνον, που θέλει να εκλεγεί…

Αίφνης έχουν αυξηθεί οι προτάσεις για χορηγία στα σωματεία. Θα πανηγυρίζαμε αν αυτές οι προσφορές ήταν ανεξάρτητες από τη βούληση των συλλόγων, για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Κάποιοι έχουν βγει και τάζουν χρήματα, προσφέρουν χορηγίες, προκειμένου τα σωματεία να… ανταποδώσουν την καλή τους θέληση.

Είναι νόμιμο να παίρνει ένας σύλλογος χορηγία, από συγκεκριμένη εταιρία, με χορηγικό παρελθόν στον χώρο του μπάσκετ; ΝΑΙ είναι. Εκλογές έρχονται, οπότε πόσο ηθικό είναι να προσφέρονται χρήματα (με τη μορφή χορηγίας) και την ίδια στιγμή ο χορηγός να δηλώνει ανοιχτά τη στήριξή του σε συγκεκριμένο υποψήφιο; Αν συμβαίνει αυτό (θέλω να πιστεύω ότι δεν συμβαίνει, αλλά τα μηνύματα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση) τότε ΔΕΝ είναι ηθικό.

Αν στο επόμενο πρωτάθλημα, αίφνης εμφανιστούν 15-20 ομάδες με κοινό χορηγό, θα γνωρίζουμε ότι κάτι τρέχει. Μπορείτε, βεβαίως, να πιστέψετε ότι αίφνης ο συγκεκριμένος χορηγός θέλησε να στραφεί στο μπάσκετ, για να περάσει το διαφημιστικό του μήνυμα, οπότε ταυτόχρονα θα μπορείτε να πιστέψετε πως αν υπάρξει πρόβλημα στο άθλημα, θα έρθουν ο Σούπερμαν κι ο Μπάτμαν να το σώσουν.

Προσωπικά θέλω όσο τίποτα να τελειώσει η εποχή Βασιλακόπουλου, επειδή έχει κάνει μεγάλο κακό στο άθλημα. Επειδή χρόνια, όταν ακόμα είχε τη δυνατότητα επιχορηγήσεων, έπειθε τα σωματεία να τον ακολουθούν, χρησιμοποιώντας ενίοτε ως όπλο τις επιχορηγήσεις κι όχι μόνο.

Εκλογές εδώ και τώρα, να ξεμπερδεύουμε, αλλά μισό λεπτό. Αν είναι να εμφανιστεί άλλος Βασιλακόπουλος, αν είναι με το «καλημέρα» να μας δείξει ότι ακολουθεί τις ίδιες μεθόδους (αν είναι κρατικά ή ιδιωτικά τα κεφάλαια, ποσώς μας ενδιαφέρει), τότε να το αφήσουμε καλύτερα. Ή θα αλλάξουμε, ή θα βουλιάξουμε και τέτοιες πρακτικές δεν μυρίζουν… αέρα αλλαγής.

Το μπάσκετ θέλει αλλαγή τρόπου σκέψης και διαχείρισης, όχι εναλλαγή προσώπων και συνέχιση άθλιων πολιτικών. Καθένας μας κρίνεται καθημερινά. Επιμένω πως δεν πιστεύω λέξη απ’ όσα ακούγονται, αλλά αν έχουν δόση αλήθειας, έστω και μικρή, σε ότι με/μας αφορά, θα είμαστε 100 φορές πιο σκληροί, απ’ ότι απέναντι στον Βασιλακόπουλο. Έτσι, για να μην υπάρχουν… σκιές.

]]>
507238
EOK: Βγάζει – χωρίς να μπορεί – προκήρυξη για τα πρωταθλήματα 2021-22 https://ebasket.gr/2021/06/eok-vgazei-choris-na-mporei-prokiryxi-gia-ta-protathlimata-2021-22 Wed, 16 Jun 2021 19:25:10 +0000 https://ebasket.gr/?p=507224 Η ανομία στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν έχει όριο. Η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αγνοεί ακόμα μια φορά κάθε νόμο και προχωράει σε νέα προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν, την ώρα που κανονικά δεν μπορεί να κάνει ούτε τροποποιήσεις, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κογκαλίδης στον αέρα του OVER FM 104.9. Μάλιστα, στην …]]>

Η ανομία στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ δεν έχει όριο. Η διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, αγνοεί ακόμα μια φορά κάθε νόμο και προχωράει σε νέα προκήρυξη για τα πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν, την ώρα που κανονικά δεν μπορεί να κάνει ούτε τροποποιήσεις, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κογκαλίδης στον αέρα του OVER FM 104.9.

Μάλιστα, στην νέα προκήρυξη προχωράει και σε πολύ σημαντική αλλαγή, η οποία αφορά το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Συγκεκριμένα, αυξάνει τον αριθμό των ξένων παικτριών που έχουν δυνατότητα να έχουν στο ρόστερ τους οι ομάδες από τρεις που είναι τώρα σε τέσσερις για την σεζόν 2021-22.

Έτσι, από ότι φαίνεται στην ΕΟΚ η Προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου μπορεί να βγάλει ακόμα και Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων 2021-22, ενώ κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός των αρμοδιοτήτων της. Εκεί που δεν μπορούσε ούτε τροποποίηση να κάνει στις ήδη υπάρχουσες προκηρύξεις του 2020-21 σύμφωνα με την τροπολογία της 22/4/21 τώρα μπορεί και βγάζει και για το 2021-22.

Να θυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη αποκάλυψη παράνομης πράξης από την προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ, καθώς νωρίτερα σήμερα (16/6) αποκαλύψαμε το γεγονός ότι βάση του Αθλητικού νόμου η ΚΕΔ θα έπρεπε να έχει διαλυθεί, και ως εκ τούτου το πρωτάθλημα της Α2 είναι ουσιαστικά στον αέρα.

 

]]>
507224
Εξαιρετική ανταπόκριση για το “Π.Α.Ρ.ΟΝ.” του Αγγελόπουλου στο Αγρίνιο https://ebasket.gr/2021/06/exairetiki-antapokrisi-gia-to-quot-p-a-r-on-quot-toy-aggelopoyloy-sto-agrinio Wed, 16 Jun 2021 12:41:23 +0000 https://ebasket.gr/?p=507204 Το Αγρίνιο είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που εντάσσεται στο “Π.Α.Ρ.Ο.Ν.” με τις συμμετοχές να είναι πολλές και σχεδόν όλα τα σωματεία να εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα! Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει: “Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. και στην επαρχία⚠️ To Π.Α.Ρ.Ο.Ν. μεγαλώνει με ιλιγγιώδης ρυθμούς, καθώς αποδεικνύεται ότι το κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ, τα ερασιτεχνικά σωματεία διψάνε …]]>

Το Αγρίνιο είναι η πρώτη επαρχιακή πόλη που εντάσσεται στο “Π.Α.Ρ.Ο.Ν.” με τις συμμετοχές να είναι πολλές και σχεδόν όλα τα σωματεία να εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα! Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

“Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. και στην επαρχία⚠

To Π.Α.Ρ.Ο.Ν. μεγαλώνει με ιλιγγιώδης ρυθμούς, καθώς αποδεικνύεται ότι το κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ, τα ερασιτεχνικά σωματεία διψάνε για φρέσκες ιδέες και για προσπάθειες που θα αναγεννήσουν το άθλημα‼
Ο κ. Δημήτρης Αγγελόπουλος είχε πρόσφατα συνάντηση με τους συλλόγους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής με τα αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά. Για περισσότερες από δύο ώρες παράγοντες που έχουν αποδεδειγμένα στηρίξει με χρόνο και χρήμα το αγαπημένο μας άθλημα, αντάλλαξαν ιδέες και συζήτησαν για όσα τους προβληματίζουν αλλά και για όσα τους κάνουν να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.

Ο εποικοδομητικός διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν αναμφισβήτητα ελπιδοφόρος, καθώς απέδειξε ότι οι άνθρωποι που πονάνε το μπάσκετ δεν τα παρατάνε και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά. Στο τέλος της συζήτησης όλοι συμφώνησαν ότι το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναγέννηση του ελληνικού μπάσκετ κι έτσι όπως όλα δείχνουν η παρουσία του Οργανισμού και εκτός Αττικής θα ξεκινήσει από την μεγαλύτερη πόλη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας‼”.

]]>
507204
ΕΟΚ: Μαρτυρούν χωρίς ξύλο. Δεν θέλουν εκλογές https://ebasket.gr/2021/06/eok-martyroyn-choris-xylo-den-theloyn-ekloges Wed, 16 Jun 2021 08:26:02 +0000 https://ebasket.gr/?p=507190 Θέλει ο πρόεδρος να κρυφτεί, αλλά η… θλίψη δεν τον αφήνει. Κάθε φορά, που η συντεταγμένη πολιτεία επιχειρεί να ορίσει εκλογές, βγαίνει από τα ρούχα του, καθώς μοναδικό μέλημα του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι να ΜΗΝ γίνουν εκλογές. Και μην παραμυθιάζεστε: Ούτε ο Άγγελος Παπανικολάου είναι… αρεστός του, γιατί απλά ΔΕΝ θέλει κανέναν άλλον στην καρέκλα …]]>

Θέλει ο πρόεδρος να κρυφτεί, αλλά η… θλίψη δεν τον αφήνει. Κάθε φορά, που η συντεταγμένη πολιτεία επιχειρεί να ορίσει εκλογές, βγαίνει από τα ρούχα του, καθώς μοναδικό μέλημα του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι να ΜΗΝ γίνουν εκλογές. Και μην παραμυθιάζεστε: Ούτε ο Άγγελος Παπανικολάου είναι… αρεστός του, γιατί απλά ΔΕΝ θέλει κανέναν άλλον στην καρέκλα του.

Η πληροφορία, που έντονα κυκλοφορεί από χθες, είναι ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης ετοιμάζεται να ορίσει εκλογές την τελευταία ημέρα του Ιουλίου. Προδήλως δεν πείστηκε από την πρόθεση της Διοίκησης Πρωτοδικείου (λέγε με Βασιλακόπουλο) να γίνουν οι αρχαιρεσίες με… μπλε ποδιά και τσάντα σχολική, στις 12 Σεπτεμβρίου. Ίσως να ήθελε να τον προφυλάξει από τον επερχόμενο (για τον απερχόμενο)… Μαύρο Σεπτέμβρη, αλλά πάμε στην ουσία.

Το αυτονόητο πράττει ο κ. Αυγενάκης κι αν θέλετε και τη γνώμη μας, άργησε κιόλας. Να γίνουν εκλογές, να αποφασίσει ο ενεργός κόσμος του μπάσκετ ποια διοίκηση θέλει. Να τελειώσουμε με τους δημογέροντες, να μπουν άνθρωποι οι οποίοι (και βιολογικά) μπορούν να τρέξουν την ΕΟΚ. Προς τι ο εκνευρισμός, αλήθεια; Μήπως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές;

Είναι απίστευτο το πόσο χαζό θεωρεί τον κόσμο η πλευρά Βασιλακόπουλου. Τη μια βγήκε στα κάγκελα, γιατί τάχα μου καθυστερούσε τη διενέργεια των εκλογών ο πολιτικός ταγός του αθλητισμού. Τώρα βγαίνει ξανά στα κάγκελα επειδή φέρνει νωρίτερα από τότε που οι ίδιοι ήθελαν, τη διαδικασία. Τελικά θέλουν εκλογές ή όχι; Δεν μπορεί να ενοχλούνται κι όταν αναβάλλονται, κι όταν ορίζονται, κάπου έλεος δηλαδή, δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Ο Βασιλακόπουλος κι η παρέα του δεν μπορούν να γλιτώσουν από το πεπρωμένο. Θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την καρέκλα τους, θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν το άθλημα από την άθλια διοίκησή τους. Κι όσο νωρίτερα συμβεί αυτό, τόσο θα μειωθεί η ζημιά που κάνουν.

Αντί επιλόγου: Αυτό, πάντως, που έχει σημασία είναι πως… όσο προχωρά ο εμβολιασμός θα… πέφτουν οι μάσκες. Στο μπάσκετ τη δουλειά του εμβολίου την κάνουν οι εκλογές. Όσο πλησιάζουν, τόσο θα πέφτουν οι μάσκες.

]]>
507190
ΕΟΚ: Στις 12 Σεπτεμβρίου οι εκλογές https://ebasket.gr/2021/06/eok-stis-12-septemvrioy-oi-ekloges Tue, 15 Jun 2021 12:56:11 +0000 https://ebasket.gr/?p=507137 Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ προκήρυξε εκλογές για τον Σεπτέμβριο. Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Η επίσημη ανακοίνωση: Με ομόφωνη απόφαση του, κατά την σημερινή συνεδρίαση, το προσωρινό Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. προκήρυξε Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την 12η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00, …]]>

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ προκήρυξε εκλογές για τον Σεπτέμβριο.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές στην Ομοσπονδία μπάσκετ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η επίσημη ανακοίνωση:

Με ομόφωνη απόφαση του, κατά την σημερινή συνεδρίαση, το προσωρινό Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. προκήρυξε Γενική Συνέλευση και Εκλογές για την 12η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00, στο Ο.Α.Κ.Α., Λ. Κηφισίας, αρ. 37, Μαρούσι (έναντι των γραφείων της Ε.Ο.Κ.), και σε περίπτωση επιβολής περιοριστικών μέτρων λόγω COVID19 τα παραπάνω θα διεξαχθούν με έτερη νόμιμη διαδικασία, που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

 

]]>
507137
Σαν να μην έγιναν ποτέ! https://ebasket.gr/2021/06/san-na-min-eginan-pote Tue, 15 Jun 2021 11:41:47 +0000 https://ebasket.gr/?p=507129 Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επίσημα αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ κι αρκετούς μήνες. Τα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, της Γ’ Εθνικής και της Α2 Γυναικών δεν συνεχίζονται, ενώ θεωρούνται κι ως μη γενόμενα για τη φετινή σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορονοιού. Αναλυτικά: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι τα Πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Β’ …]]>

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε επίσημα αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ κι αρκετούς μήνες. Τα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, της Γ’ Εθνικής και της Α2 Γυναικών δεν συνεχίζονται, ενώ θεωρούνται κι ως μη γενόμενα για τη φετινή σεζόν, λόγω της πανδημίας του κορονοιού.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι τα Πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών δεν θα συνεχιστούν και θεωρούνται ως μη γενόμενα για την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τα σωματεία που είχαν δικαίωμα στην Β’ και Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στις αντίστοιχες κατηγορίες την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τα σωματεία που δεν συμμετείχαν στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών και στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών την αγωνιστική περίοδο 2020-21, καθότι τα εν λόγω πρωταθλήματα διεξήχθησαν.

]]>
507129
Φασούλας στον Over FM: «Πρέπει να γίνει ένα restart στο μπάσκετ» https://ebasket.gr/2021/06/fasoylas-ston-over-fm-prepei-na-ginei-ena-restart-sto-mpasket Mon, 14 Jun 2021 15:05:09 +0000 https://ebasket.gr/?p=507075 Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over Age με τον Γιώργο Χελάκη και τον Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ το 1987, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, στις εκλογές της Ομοσπονδίας που ευελπιστεί ότι θα γίνουν ενώ μίλησε και για το θέμα με …]]>

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας μίλησε στον Over FM 104,9 και την εκπομπή Over Age με τον Γιώργο Χελάκη και τον Γιώργο Κογκαλίδη και αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μπάσκετ το 1987, στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, στις εκλογές της Ομοσπονδίας που ευελπιστεί ότι θα γίνουν ενώ μίλησε και για το θέμα με τον γιατρό που δεν υπάρχει στην Εθνική μπάσκετ Γυναικών.

Αναλυτικά ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε:

 

 

Για το έπος του ’87:

«Άλλαξε η ψυχολογία του Έλληνα με το 87′. Η χώρα ήταν σε μια κατάσταση που διψούσε για μια επιτυχία. Ήταν μια νίκη σε μοναδικό επίπεδο».

Όσο περνούσατε στο τουρνουά, νοιώθατε ότι πάτε να γράψετε ιστορία;

«Αυτό που νοιώθαμε εμείς είναι ότι ήμασταν η αιχμή του δώρατος ενός έθνους που ήθελε να ξεσπαθώσει. Ήθελε τρελά αυτή την επιτυχία. Μπήκαμε στο γήπεδο και όσο περνούσαν οι μέρες ο κόσμος αυξανόταν, βρεθήκαμε να έχει κόσμο σε όλο την παραλιακή λεωφόρο της Αττικής, για να δουν το πούλμαν της Εθνικής. Δεν μπορούσες να χάσεις ένα τέτοιο τουρνουά. Τότε δεν υπήρχαν και τα σόσιαλ μίντια. Ήταν μοναδικό αυτό που ζήσαμε. Θεωρώ ότι ήταν η πρώτη φορά που όλοι οι Έλληνες πανηγύρισαν μαζί. Θα μου πεις είναι τόσο σημαντικό; Όχι. Αλλά ήταν μια νίκη για τη χώρα».

Νομίζω ότι δεν υπάρχει έλληνας που δεν ανατριχιάζει και θυμάτε το ’87 με το τραγούδι των Queen. Είναι συνιφασμένο με το ’87. Και τι φοβερό τραγούδι ήταν αυτό και έχει κυριαρχίσει στη ζωή μας.

Ο Νίκος Γκάλης είναι στη Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Φασούλας είναι στο πρωτοδικείο για να αποκτήσει τι;

«Η διοίκηση που έχει απέλθει θεωρεί ότι πρέπει να συνεχίσει να διοικεί το μπάσκετ αιώνια. Η διοίκηση που υπήρχε άφησε να τελειώσει ο χρόνος της. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι το μπάσκετ είναι ακέφαλο. Και πρέπει να βρεθεί μια προσωρινή διοίκηση προκειμένου να διοργανώσει τις εκλογές και να εκλεγεί μια διοίκηση προκειμένου να συνεχιστεί το μπάσκετ. Η προηγούμενη διοίκηση που δεν έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος της».

Για το νέο αθλητικό σχέδιο νόμου, και το θέμα που έχει προκύψει με την μη παρουσία γιατρού στην Εθνική Γυναικών;

«Έχω την ίδια αγωνία είτε για τις γυναίκες είτε για τους άντρες. Δεν έχω εικόνα γιατί δεν έχει γιατρό η εθνική γυναικών. Η Ελεάνα Χριστινάκη που τραυματίστηκε δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Είναι επαγγελματίας αθλήτρια. Θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι χειρότερο. Ποιος θα δώσει τις πρώτες βοήθειες; Ο φροντιστής; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι οι εθνικές γυναικείες ομάδες έχουν λιγότερες παροχές από αυτές των ανδρών; Εγώ επαναλαμβάνω ενδεχομένος να είχε ένα τσίμπιμα στο γόνατο. Ποιος το έλεγξε; Είναι επαγγελματίες αθλήτριες και παίρνουν μέρος στην εθνική και αγωνίζονται με το εθνόσημο. Και πρέπει για όλους αυτούς να αναλαμβάνει η πολιτεία. Δεν έχει χρέος να ασχοληθεί με όλους όσους φορούν το εθνόσημο;

Αν δεν ήταν οι γιατροί της Δανίας να κάνουν το σπριντ με τον απεινηδωτή τώρα μπορεί να κάναμε άλλη συζήτηση. Τον έσωσε ο γιατρός που ήταν εκεί. Και σταθήκαμε στα έξοδο των απεινηδωτών. Και για αυτό πρέπει να ξοδέψει η πολιτεία. Και πρέπει να ξοδέψει και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Γιατροί δεν ήμαστε αλλά πάντα άμα συμβαίνει κάτι έναν γιατρό θέλουμε να δούμε πάνω από το κεφάλι μας. Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν την αποφαση να πάει η εθνική μας εκεί χωρίς γιατρό. Πάμε με τα καλά μας;»

Για τις εκλογές της ΕΟΚ;

«Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνουν οι εκλογές προκειμένου τα σωματεία να μας δώσουν την εμπιστοσύνη τους για να πάμε παρακάτω το μπάσκετ. Πρέπει να γίνει ένα restart στο μπάσκετ».

]]>
507075