Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Iερή υποχρέωση το μπάσκετ”

“Iερή υποχρέωση το μπάσκετ”

alexiou prosopo

alexiou-prosopo

Για την ομάδα μπάσκετ, αλλά και για τις προοπτικές που αφορούν στην ανέγερση νέου κλειστού γηπέδου μίλησε ο Αλέξης Αλεξίου. Ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ δήλωσε για τη “Βασίλισσα” στην εφημερίδα της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Fx-News:

“Το μπάσκετ δεν αποτελεί ιδιαίτερη αδυναμία έναντι των άλλων τμημάτων. Συνιστά ιερή υποχρέωση αποκατάστασης του στον ελληνικό και ευρωπαϊκό αθλητικό χώρο. Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1, με καθαρό δίχως χρέη φορέα και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία.

Η φετινή ΑΕΚ διαθέτει γεμάτο ρόστερ με έμπειρους αλλά και ελπιδοφόρους νεαρούς παίκτες που είναι μετά βεβαιότητας ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα στην Α1. Περιμένουμε από τον κόσμο να αγκαλιάσει το μπάσκετ. Καταλαβαίνω ότι είναι η τρίτη συνεχής χρονιά εκτός Α1, αλλά πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια που γίνεται. Για πρώτη φορά τελείωσε η σεζόν στο μπάσκετ δίχως να οφείλεται ούτε ένα ευρώ και θα πορευτούμε και φέτος.

Η ομάδα έχει παίκτες με εμπειρία από Α1 και εξωτερικό και είναι θέμα χρόνου η απόκτηση της αναγκαίας χημείας και ομοιογένειας. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά φέτος έμειναν μόνο οι δύο έμπειροι αρχηγοί και οι Πολυτάρχου – Γκιζόγιαννης που είναι παίκτες Α1 με πάμπολλες παραστάσεις. Προστέθηκαν παίκτες επιπέδου Α1 όπως είναι ο Καράμπουλας, που προτίμησε την ΑΕΚ από την Α1, ο Τσιάκος με καριέρα στην Α1 και εξωτερικό, ο Σέρβος ο Νίκολιτς και φυσικά ο Τσιότρας. Σε αυτούς προσθέστε και τους μικρούς, η πλειοψηφία των οποίων είναι διεθνείς με τις μικρές ομάδες”.

Αποκάλυψε δε, ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο για την κατασκευή κλειστού γηπέδου: “Από τη διοίκηση έχει εκπονηθεί. Και βασικό σχέδιο για κατασκευή σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου για όλα τα αθλήματα σάλας, αλλά και εναλλακτικό με τη χρήση υπαρκτού κλειστού συγκροτήματος. Το ιδεατό θα ήταν να στεγαστούν όλα τα τμήματα σε γήπεδα εντός του οικοπέδου μας, αλλά κάτι τέτοιο, στη σημερινή εποχή είναι αδύνατο και χρονικά και τεχνικά και οικονομικά.

Συνεπώς καλό θα είναι να αρκεστούμε όλοι στην ανέγερση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, που θα αποτελέσει και το σύμβολο της αναγέννησης όλης της ΑΕΚ, της μονιμοποίησης της στο θρόνο του ελληνικού αθλητισμού αλλά και της αναγνώρισής της παγκοσμίως ως κοιτίδας αθλητικού και όχι μόνο πολιτισμού.

Παράλληλα με την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αναζητούνται λύσεις για τη στέγαση και των λοιπών τμημάτων της ομάδας και ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτό. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη συναίνεση του Δήμου στα της κατασκευής του γηπέδου και την έστω σε εμβρυακό επίπεδο ενεργειών βούληση του για στέγαση και των λοιπών τμημάτων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια”.

 

  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…