Κεντρική Διεθνή Συνεχίζει να “πετάει” η Άλμπα

Συνεχίζει να “πετάει” η Άλμπα

alba berlin

alba berlin

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η Άλμπα Βερολίνου η οποία εκμεταλλεύτηκε την κατάμεστη έδρα της και επιβλήθηκε της Μίτελντοϊτσερ με 86-73 στο πλαίσιο της έκτης “στροφής” του πρωταθλήματος Γερμανίας.

Οι Βερολινέζοι επιβεβαίωσαν σε ακόμα ένα ματς πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία όπως άλλωστε αποτυπώνεται από τα αποτελέσματα. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Σάσα Ομπράντοβιτς που “πετάει” προς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, καθώς έχει και δύο αγώνες λιγότερους ενώ είναι αήττητη και στο Eurocup.

Κατά τα άλλα οι γηπεδούχοι εισήλθαν με… φόρα στο παρκέ έχοντας “φτερά” στα… πόδια από την παρουσία 11.000 θεατών στις κερκίδες. Έτσι βρέθηκαν να προηγούνται με 45-33 με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Η Μίτελντοϊτσερ αντέδρασε και μείωσε σε 65-59 προσωρινά όπως αποδείχθηκε. Η Άλμπα δεν πανικοβλήθηκε και με την “μαγική” τετράδα των Λεβόν Κένταλ (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ρέτζι Ρέντινγκ (16 πόντοι, 6 ασίστ), Κλίφοντ Χάμοντς (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Ντέιβιντ Λόγκαν (14 πόντοι, 3 ασίστ) συνέχισε τις… υψηλές της «πτήσεις».

Αν και τα… χρειάστηκε κυρίως στην τρίτη περίοδο η Τρίερ επικράτησε εκτός έδρας της Ουλμ με 84-79. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 41-29 καθώς τελείωνε το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η Ουλμ επανήλθε με αντεπίθεση διαρκείας για να προκύψει ο νικητής στις… λεπτομέρειες. Κορυφαίος για την Τρίερ ήταν ο Γουόρεν Γουόρντ με 24 πόντους. Στο “νήμα” κρίθηκε και η αναμέτρηση της Χάγκεν με τη Μπραουνσβάιγκ με τη δεύτερη να παίρνει το ροζ φύλλο με 105-100 χάρη στην εντυπωσιακή τέταρτη περίοδο που πραγματοποίησε (επιμέρους σκορ 28-16). Αξίζει να επισημανθεί πως η Μπραουνσβάιγκ παρατάχθηκε με 8 παίκτες στο ρόστερ ενώ σούταρε με 48% στα τρίποντα (13/27).

Η Άρτλαντ σημείωσε την πέμπτη φετινή της νίκη με “θύμα” αυτή τη φορά τη Βούζμπουργκ εντός έδρας με 79-74. Οι γηπεδούχοι “καθάρισαν” στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν με επιμέρους σκορ 24-18 έφτασαν στο ροζ φύλλο απέναντι σε μία ομάδα που είναι ακόμα στο… μηδέν στο πρωτάθλημα. Ο Ντέιβιντ Χόλστον με 26 πόντους και 5 ασίστ ήταν το πρώτο “βιολί” για τους νικητές. Από εκεί και πέρα η Ράστα και η Λούντβιγκσμπουργκ προχώρησαν με εύκολα εκτός έδρας διπλά επί των Τούμπιγκεν (71-62) και Φρανκφούρτη (90-78) αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
Φρανκφούρτη – Λούντβιγκσμπουργκ 78-90
Άλμπα Βερολίνου – Μίτελντοϊτσερ 86-73
Χάγκεν – Μπραουνσβάιγκ 100-105
Ουλμ – Τρίερ 79-84
Άρτλαντ – Βούζμπουργκ 79-74
Τούμπιγκεν – Ράστα 62-71
Μπρεμερχάβεν – Μπάγερν Μονάχου (27/10)
Όλντενμπουργκ – Βόννη (27/10)
Μπάμπεργκ – Μπέιροϊτ (27/10).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…