Κεντρική Basket League Άρης O Kέλι… αλλάζει τον Άρη

O Kέλι… αλλάζει τον Άρη

kelly jpg

“Ξέραμε πως ο Χάνλαν και ο Κάουαν είναι οι δύο κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Άρη. Γνωρίζαμε πως ένα μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων, της τάξεως του 80%-85%, περνάει από τα χέρια τους. Και επίσης, ξέραμε πως αν περιορίζαμε το επιθετικό τους παιχνίδι, είχαμε πολύ μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε. Στοχεύσαμε πάνω στους δύο παίκτες, δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα πάνω στις επιθετικές επιλογές τους και νομίζω πως αυτό φάνηκε στο γήπεδο”.

Αυτό ήταν ένα από τα σχόλια του Βασίλη Μουράτου στη πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο yellowradio.gr αναφορικά με την ήττα του περασμένου Σαββάτου από το Λαύριο. Ουσιαστικά, ο νεαρός “έδειξε” κάτι που άρχισε να κάνει “μπαμ”, ότι δηλαδή ο Άρης του πρώτου κομματιού του πρωταθλήματος ήταν… προβλέψιμος και αυτό -αν μη τι άλλο- ήταν ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του συνόλου του Γιάννη Καστρίτη.

Η χθεσινή εμφάνιση του Τζέιμς Κέλι (18 πόντοι και 15 ριμπάουντ) φανέρωσε πως ο “Αυτοκράτορας”, κάλλιστα, μπορεί να έχει και έναν τρίτο πόλο επιθετικά. Ο Αμερικανός είναι εκρηκτικός, δυνατός και μπορεί να γίνει ένα αποτελεσματικό “ατού” για τους “κίτρινους” κοντά στη ρακέτα. Κάτι, δηλαδή, που δεν είχε έως τώρα το σύνολο του Καστρίτη, κατά το διάστημα που ανήκε στην ομάδα ο Μάικλ Φίνκε, ο οποίος συνήθιζε να παίζει αρκετά έξω από το “ζωγραφιστό” και γενικότερα δεν ήταν παραγωγικός.

Καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, στις τάξεις του Άρη μιλούσαν με πολύ καλά λόγια για όσα έδειχνε ο Κέλι, ο οποίος τους… δικαίωσε με την αγωνιστική του εικόνα στην Πάτρα. Και πλέον, μετά την εμφάνισή του απέναντι στον Προμηθέα, σίγουρα οι αντίπαλοι του Άρη θα αναγκαστούν να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους -και- πάνω στον Κέλι και ενδεχομένως αυτό να προκαλέσει πολύ περισσότερο… χώρο για τους Κάουαν-Χάνλαν αλλά και τους άλλους παίκτες του Άρη, προκειμένου ο “Αυτοκράτορας” να είναι λιγότερο προβλέψιμος στον επιθετικό τομέα. Είναι κι αυτό, ένα από τα “κέρδη” του σπουδαίου “διπλού” στην Πάτρα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Μακάμπι: Ανακοίνωση για την είσοδο του κόσμου στο γήπεδο

Παρουσία φιλάθλων της θα υποδεχθεί η Μακάμπι τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι. Με τουλάχιστον…