Κεντρική NBA Διέλυσε τους Σίξερς με 50άρα ο Γκρίφιν! (vid)

Διέλυσε τους Σίξερς με 50άρα ο Γκρίφιν! (vid)

blake griffin pistons

Ο Μπλέικ Γκρίφιν έχει ακούσει πολλά τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την προσωπική του αξία αλλά κι ως προς τη χημεία των Ντιτρόιτ Πίστονς. Πάμπολλοι αναλυτές και φίλαθλοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους ως προς την πρόγνωση της φετινής τους πορείας αλλά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, η ομάδα της Motor City έχει δώσει απαντήσεις, με τον Γκρίφιν να “διαταράσσει” τα ύδατα του NBA στο ματς εναντίον των Σίξερς.

Συγκεκριμένα, ο σούπερ-σταρ των Πίστονς “εξερράγη”, φορτώνοντας με 50 πόντους το καλάθι της Φιλαδέλφια και ανανεώνοντας το ρεκόρ καριέρας του! Ο Γκρίφιν είχε 15/25 δίποντα, 5/10 τρίποντα (!) και 5/11 βολές ενώ μάζεψε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 44 λεπτά συμμετοχής!

https://twitter.com/espn/status/1054917648499257345

Το highlight της βραδιάς, βέβαια, ήταν το νικητήριο γκολ-φάουλ με 1.8” πριν από το τέλος της παράτασης, με την εύστοχη βολή του να διαμορφώνει το τελικό σκορ και να θέτει ιδανικό φινάλε σε μια επική εμφάνιση!

Δείτε το νικητήριο καλάθι του Γκρίφιν

https://twitter.com/SportsCenter/status/1054916986059321344

Ο Γκρίφιν δούλεψε πάρα πολύ στο ποστ, προκειμένου να μαζέψει τόσους πόντους, με τους συμπαίκτες του να του “καθαρίζουν” την πλευρά, ώστε να δουλέψει ανενόχλητος πάνω στον αντίπαλο, χωρίς οι βοήθειες να μπορούν να έρθουν έγκαιρα. Η αυτοπεποίθησή του στα μακρινά σουτ είναι πιο υψηλή από ποτέ, καθώς σηκώνεται με άνεση μετά από ντρίμπλα ενώ, έχει την ιδιότητα να “μπουκάρει” στη ρακέτα με drive και να ολοκληρώσει φάσεις ή να εκμαιεύσει την επαφή.

Ο σούπερ-σταρ του Ντιτρόιτ εκμεταλλεύτηκε, φυσικά, το γεγονός ότι ο Τζοέλ Εμπίιντ ήταν απασχολημένος στο να μαρκάρει τον Άντρε Ντράμοντ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να έχει σχεδόν πάντα έναν πιο ελαφρύ παίκτη πάνω του (Σάριτς, Κόβινγκτον) και να κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του στο παιχνίδι με πλάτη. Το πιο κρίσιμο καλάθι της κανονικής διάρκειας του αγώνα, βέβαια, το πέτυχε πάνω από τα υψωμένα χέρια του Καμερουνέζου αστέρα…

Τέλος, αξίζει να γίνει και μια αναφορά στα δημιουργικά χαρίσματα του Γκρίφιν, ο οποίος είναι ένας εκ των κορυφαίων ψηλών πασέρ του πρωταθλήματος. Είτε σε συνεργασίες high-low με τον Ντράμοντ, είτε βγαίνοντας στην περιφέρεια ή το μεσαίο ποστ, η ικανότητά του αυτή αξιοποιείται πλήρως από τον κόουτς, Ντουέιν Κέισι.

Τα highlights του Γκρίφιν

https://www.youtube.com/watch?v=uNHJhmcVNek

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ντόρσεϊ: «Είναι ίσως το μεγαλύτερο παιχνίδι της σειράς»

Κρίσιμη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Φενέρ κόντρα στη Μονακό, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Τάιλερ…