Aπό τις 13 ως τις 16 Αυγούστου στο Ισραήλ o 17χρονος σέντερ του Άρη, Στράτος Βουλγαρόπουλος πήρε μέρος στο Basketball Without Borders, ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΝΒΑ και της FIBA στο οποίο καλούνται κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου. Ο παίκτης των “κιτρίνων”, που έχει ύψος 2.15, αντιμετώπισε παίκτες που είναι γεννηθέντες το 2000 και έπαιξε με τους Γιούτα Τζαζ με τους οποίους κατέκτησε την πρώτη θέση του συγκεκριμένου τουρνουά. Ο ίδιος γι’ αυτήν την εμπειρία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Άρης. Συγκεκριμένα είπε:
“Ήταν μία τέλεια εμπειρία για μένα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την πρόσκληση, η οποία ήταν πολύ μεγάλη τιμή και για μένα και για την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να ακούγεται παγκοσμίως το όνομα του Άρη και των προπονητών της ομάδας”.
Οσο για το πώς ήρθε αυτή η πρόσκληση; “Ήταν ξαφνικό, δεν το περίμενα. Με είδαν κάποιοι σκάουτερς ενώ βγήκα στο γήπεδο για να παρακολουθήσω το παιχνίδι του Άρη με το Στρασβούργο για το Basketball Champions League και αργότερα ήρθε η σχετική πρόσκληση. Από ένα άρθρο που διάβασα αργότερα, κατάλαβα ότι τους έκανε εντύπωση το ύψος μου, αλλά και πως προσέχουν πολλά πράγματα, όπως ο τρόπος που κινείσαι, που μιλάς. Δε μου μίλησαν εκείνη την ημέρα, αλλά θέλησαν να με δοκιμάσουν”.
Για τις συμβουλές που άκουσε: “Αυτό που μου έμεινε ήταν τα λόγια των προπονητών και των παικτών του ΝΒΑ. Δε θα τα ξεχάσω ποτέ και πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν πάρα πολύ τόσο για τη νέα σεζόν, ώστε να παίξω σε καλύτερο επίπεδο και στην ανδρική και στην εφηβική ομάδα, όσο και για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Η συμβουλή που δε θα ξεχάσω είναι αυτή του Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο οποίος μου είπε να έχω πίστη και καρδιά και να μη φοβάμαι τίποτα. Να βάλω ένα στόχο και κάθε μέρα να ανεβαίνω ακόμα ένα σκαλί”.
Συνεχίζοντας τόνισε: “Ένιωσα κάπως πιεσμένος, δε μου έχει ξανασυμβει κάτι παρόμοιο, να βλέπεις τέτοιες μορφές του παγκόσμιου μπάσκετ από κοντά. Πολλά παιδιά θα ήθελαν να είναι στη θέση μου, να είναι κοντά σε μεγάλους παίκτες και προπονητές του ΝΒΑ και να τους δίνουν τέτοιες συμβουλές. Δε μετράει μόνο να είσαι καλός, ακόμα και ο κορυφαίος στο γήπεδο. Πρέπει να είσαι και καλός χαρακτήρας εκτός γηπέδου, ομαδικός, συμπαίκτης… Πρέπει να τη θεωρείς οικογένεια την ομάδα και μοιράζεσαι μαζί της το καθετί. Είναι κάτι στο οποίο τα στελέχη του συγκεκριμένου προγράμματος δίνουν μεγάλο βάρος”.