Ο Άρης έχει “συνέλθει” και έχει φτάσει τις πέντε σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Champions League. Ένας τομέας στον οποίο υπάρχει ξεκάθαρη βελτίωση το τελευταίο διάστημα για τους “κίτρινους” είναι το σκοράρισμα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σε αυτό το 5Χ5 το οποίο έγινε κατά την διάρκεια του Δεκέμβρη, είναι ιδιαίτερα παραγωγική στο επιθετικό κομμάτι. Ας δούμε τι “λένε” τα νούμερα… Απέναντι σε Κολοσσό, Ντομζάλε, Κύμη, Μπάκεν Μπέαρς και Απόλλωνα Πατρών, ο Άρης είχε μέσο όρο 82,4 πόντους.
Στα προηγούμενα 15 παιχνίδια του σε πρωτάθλημα και Champions League, δηλαδή αυτά που έγιναν πριν το ματς με τον Κολοσσό, οι “κίτρινοι” είχαν μέσο όρο 72,7 πόντους (δεν υπολογίζονται οι δύο παρατάσεις στο ματς με τον Κόροιβο). Δηλαδή, υπάρχει άνοδος κατά 10 πόντους μέσο όρο στα τελευταία πέντε ματς (Ελλάδα και Ευρώπη). Στα οποία μπορεί ο Άρης να έπαιξε όχι με πολύ δυνατούς αντιπάλους, αλλά μην ξεχνάμε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρήθηκε πολύ από απουσίες.
Για παράδειγμα απέναντι στον Κολοσσό δεν έπαιξε ο Καββαδάς και ο Μπάκνερ, κόντρα στην Ντομζάλε εκτός έμεινε ο Καββαδάς, ο Γιάνκοβιτς, ο Μπάκνερ αλλά και ο Χρηστίδης ο οποίος δεν δηλώθηκε στο ματς καθώς λανθασμένα δηλώθηκε ο Αμερικανός σέντερ (Μπάκνερ) που είναι τραυματίας ενώ απέναντι στην Κύμη δεν αγωνίστηκε ο Καββαδάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Μπάκνερ.
Κόντρα στους Μπάκεν Μπέαρς πάλι δεν έπαιξαν ο Γιάνκοβιτς, ο Καββαδάς και ο Μπάκνερ ενώ απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών δεν αγωνίστηκε ο Μπάκνερ, ο Τζένκινς, ο Μούρτος και ο νεαρός Χρηστίδης γιατί είχε υποχρεώσεις με την Εθνική (φυσικά για όλα αυτά τα ματς υπήρχε και η γνωστή απουσία του Σανικίτζε). Σε κάθε περίπτωση ο Άρης αρχίζει να ανεβάσει στροφές, βελτιώνεται επιθετικά αλλά το ζητούμενο είναι να παρουσιάσει την ίδια εικόνα και τον Γενάρη. Μέχρι τα μέσα του οποίου υπάρχουν τα δύσκολα ματς με την Μπάνβιτ και την ΑΕΚ (αρχικά για το πρωτάθλημα εκτός έδρας και μετέπειτα για το Κύπελλο στο Παλέ).