Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Βράζει” με Καλογερόπουλο

“Βράζει” με Καλογερόπουλο

kalogeropoulos dimitris

kalogeropoulos-dimitris

Η αδιαφορία της ΕΟΚ και των αρχών για το κλειστό της Ζωφριάς έχουν κάνει άνω κάτω την ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” (και ο δήμος Φυλής) ανακάλυψαν σήμερα ότι το ΦΕΚ τους καλύπτει (από την 24η Δεκεμβρίου 2013), αφού όλα τα γήπεδα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας έλαβαν με κυβερνητική απόφαση άδεια μέχρι τέλος Ιουνίου 2014.

Ενημέρωσαν σχετικά την Ομοσπονδία, η οποία και πίεσε και όρισε πριν από λίγο την Ζωφριά για έδρα τέλεσης της αναμέτρησης ΑΕΚ-Φιλαθλητικός. Η Αστυνομία είπε το “ναι”.  Η Περιφέρεια Αττικής είπε το “ναι”. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να υπογράψει, όμως, αφού άμεσα αρμόδια είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που επικαλείται… λειψανδρία εργαζομένων ελέω εορτών και δεν έστειλε την επιτροπή άμεσα για αυτοψία.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε προς τους «κιτρινόμαυρους» ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρης Καλογερόπουλος. Και παρέπεμψε το θέμα (όχι ακόμα στις καλένδες) αλλά για αύριο…  

Οι “κιτρινόμαυροι” βεβαίως “βράζουν” με την εξέλιξη και τον Καλογερόπουλο και καλού-κακού μίλησαν με τη Νήαρ Ηστ. Έχουν έτοιμη την εναλλακτική λύση του κλειστού της Καισαριανής, αλλά ο Βαγγέλης Ζιάγκος και οι παίκτες του ακόμα δεν ξέρουν πού θα προπονηθούν αύριο. Μύλος

Ποια ήταν η πρωινή είδηση; Το κλειστό της Ζωφριάς είναι και με το νόμο, λοιπόν, κατάλληλο για αγώνες! Πώς; Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Παραμονή Χριστουγέννων (24/12) και στις 27/12 καταχωρήθηκε και στο Φύλλο της Κυβερνήσεως. Για απροσδιόριστο λόγο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν συμπεριέλαβε στο “Δελτίο Τύπου” της 30ής του μήνα την πλήρη απόφαση των τεσσάρων συναρμοδίων υπουργών.

Τι αναφέρει το άρθρο 16, παράγραφος 5, της συγκεκριμένης διάταξης, που αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που δεν έχουν άδεια; Ιδού: “Για όσες αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχει εκδοθεί κατά το παρελθόν άδεια λειτουργίας, παρατείνεται η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης μέχρι την 30 Ιουνίου 2014. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να εκδοθούν προσωρινές άδειες λειτουργίας μέχρι την 30 Ιουνίου 2014”.

Ακόμη και η παραπάνω απόφαση να μην είχε ληφθεί από τη στιγμή που το κλειστό της Ζωφριάς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας και έχει κατασκευαστεί πριν από το 2011 είναι κατάλληλο, αφού το πρόβλημα πυρασφάλειας δεν αποτελεί απαιτητή προϋπόθεση. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ΦΕΚ και για το θέμα αυτό:

“Μέχρι την έκδοση των παραπάνω δικαιολογητικών, η επιτροπή μπορεί να εισηγείται τη χορήγηση άδειας λειτουργίας υπό την προϋπόθεση ότι η εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί μέχρι τις 28/7/2011, είναι στατικά επαρκής και βεβαιώνεται η ασφαλής λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Η στατική επάρκεια και η ασφαλής λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βεβαιώνονται είτε από Μελετητές ή Εταιρείες Μελετών εγγεγραμμένους/ες στις κατηγορίες «στατικές μελέτες (μελέτες φερουσών κατασκευών κτιρίων και μεγάλων ή ειδικών τεχνικών έργων» και μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές μελέτες» αντίστοιχα του Μητρώου Μελετητών ή Μητρώου Εταιρειών Μελετών που τηρούνται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ή από διπλωματούχους μηχανικούς αντίστοιχων ειδικοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών Υπουργείων ή Δήμων στα οποία ανήκει ή από τα οποία εποπτεύεται η αθλητική εγκατάσταση”.

Τι αναφέρει για πιστοποιητικό πυρασφάλειας: “β. πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Οι φορείς διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων μπορούν να υποβάλλουν απ’ ευθείας οι ίδιοι και όχι μέσω των Υπηρεσιών Δόμησης στην αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία προς έγκριση μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας της αθλητικής εγκατάστασης σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις και τους κανονισμούς”.

Τι αναφέρει όμως η παράγραφος 2: “Για τις υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση της παρούσας αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν θα ζητούνται από την επιτροπή τα υπ’ αριθμ. α, β, και γ δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, για να δοθεί η δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να συμμορφωθούν με τις ως άνω διατάξεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…