Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Τα “δικά μας” παιδιά

Τα “δικά μας” παιδιά

simeonidis ked

simeonidis-ked

Ποια είναι η βασική υποχρέωση των διαιτητών; Να βλέπουν με το ίδιο μάτι τις ομάδες, να τηρούν ίδιες αποστάσεις, να υπάρχει ισονομία. Αν αυτό υποχρεούνται να πράττουν οι διαιτητές, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, δεν έχει αντίστοιχη υποχρέωση, απέναντι στους “γκρίζους“; Το ερώτημα είναι… ρητορικό, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται πως τα “δικά μαςπαιδιά, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τα… άλλα παιδιά.

Στο παιχνίδι Ηρακλής – Εθνικός οι διαιτητές τιμωρήθηκαν, όπως και ο Διαμαντής, στο ματς που έχασαν οι Μαχητές από τον Δούκα. Αν έτσι έκρινε η ΚΕΔ, καλώς τιμώρησε τους διαιτητές, όμως για παράδειγμα στον αγώνα της Ερυθραίας, με τις τρομερές καταγγελίες, ο Μαγκλογιάννης όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά έπαιξε Α2 κατηγορία. Σχεδόν… επιβραβεύτηκε.

Άντε να δεχθούμε (καλή διάθεση έχουμε) ότι άδικα φώναζε η Ερυθραία και δικαίως η ΚΕΔ επιβράβευσε τον διαιτητή. Στην αναμέτρηση της Κύμης με τον Εθνικό, με τους ηττημένους να βγάζουν μέχρι και βίντεο με… χάλι λάιτς, οι διαιτητές επιβραβεύτηκαν με παρουσία σε αγώνες Α1. Μάλιστα, για τον Πουρσανίδη ειπώθηκε ότι ήταν άριστος!

Όταν φωνάζουν ο Ηρακλής ή οι Μαχητές, οι διαιτητές τιμωρούνται. Όταν φωνάζουν άλλοι, οι διαιτητές επιβραβεύονται. Δεν σημαίνει ότι όποιος φωνάζει έχει δίκιο, αλλά είναι προφανές πως κάποιοι έχουν μεγαλύτερη εύνοια από άλλους συναδέλφους τους. Τί όχι;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…