Κεντρική Basket League ΑΕΚ Σε κίνδυνο η Ευρώπη

Σε κίνδυνο η Ευρώπη

12195911 1213171072033762 1655658345020410972 n

aek-kosmos-oakaΗ ΑΕΚ έχει δυναμική πια. Έχει βρει τον δρόμο της. Και δεν αναφερόμαστε απαραίτητα αγωνιστικά. Σε διοικητικό επίπεδο αναφερόμαστε. Ο (χαμηλών τόνων) Μάκης Αγγελόπουλος έχει βάλει ήδη ένα “σκασμό” λεφτά, προκειμένου για τη “Βασίλισσα”. Όμως, μια “σκιά” φαίνεται ότι “θολώνει” το δικό του όνειρο για να ξαναφέρει την ΑΕΚ στην κορυφή και δεν δικαιώνει απόλυτα την αδιαμφισβήτητη δημοφιλία του.

Η “σκιά” αφορά στην προσέλευση του κόσμου (και δεν είναι μόνο οι οργανωμένοι, αλλά κυρίως οι μεμονωμένοι οπαδοί). Ο κόσμος κατά την περασμένη περίοδο είχε γίνει “σημείο αναφοράς” από την Αθήνα έως τη Βαρκελώνη, με τον Γιώργο Χαλβατζάκη και τον Τζόρντι Μπερτομέου να εκθειάζουν τους οπαδούς της ΑΕΚ. Η ισχνή προσέλευση, φέτος, ενδέχεται να προκαλέσει μείζον πρόβλημα στην “Ένωση” στις σχέσεις της με την Ευρωλίγκα. Η “εξωτερική πολιτική”, που χάραξε προσωπικά ο κ. Αγγελόπουλος, αλλά με “όπλο” τη δυναμική του κόσμου της ΑΕΚ, είχαν την περασμένη περίοδο ως αποτέλεσμα το αυτονόητο: Τη συμμετοχή της ομάδας στο Eurocup μέσω wild card.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα ο κίνδυνος “εκτροπής” (για το 2016-2017) για την ΑΕΚ ελλοχεύει, εκτός κι αν βεβαίως διασφαλίσει μια θέση στον… ήλιο της Ευρώπης με την κατάληψη της 3ης θέσης στη Basket League. Τα σχέδια Αγγελόπουλου, που “εφευρίσκει” τρόπους για να ξαναφέρει τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, με αποκορύφωμα τη σημερινή πρόσκληση προς τους ανέργους “Ενωσίτες” για φθηνό διαρκείας, συμπυκνώνουν το όραμα για συμμετοχή ακόμα και στην Ευρωλίγκα. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται αυτή την ώρα εφικτό. Βέβαιο είναι, κι ας μην το ομολογούν οι “κιτρινόμαυροι” υπεύθυνοι, ότι στη Λεωφόρο Ηρακλείου επικρατεί προβληματισμός για τη μέχρι στιγμής εικόνα στην εξέδρα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Να πάρει στο Βελιγράδι ότι έχασε στην Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βελιγ…