Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Κάτι τρέχει με τον “Τάβου”

Κάτι τρέχει με τον “Τάβου”

tavoulareas kiriakos

tavoulareas-kiriakos

Καλός (όχι κορυφαίος) διαιτητής είναι. Το ότι παίζει περισσότερα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, μετά την άνοδο του Αντώνη Σαμαρά (είναι συνεργάτης κι επιστήθιος φίλος του) στην εξουσία, δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι καλός διαιτητής. Φαίνεται, όμως, ότι η υπερβολή έχει επηρεάσει αρνητικά τον Κυριάκο Ταβουλαρέα. Δεν εξηγείται αλλιώς, πώς καταφέρνει κάθε φορά που παίζει σε τοπικό επίπεδο -στα μέρη του- να γίνεται πρωταγωνιστής.

Πριν από τρεις μήνες είχε βρεθεί μετά τον αγώνα Σπάρτης – Πύλου στο νοσοκομείο, επειδή τον έσπρωξε (απαράδεκτη ενέργεια) ο προπονητής των φιλοξενούμενων. Βεβαίως, το βίντεο δεν έδειχνε κάτι τόσο σοβαρό, που να τον αναγκάσει να μεταφερθεί (και μάλιστα πάνω σε αναπηρικό καρότσι) στο νοσοκομείο, η ιατρική έκθεση ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καταδικαστέα (απόλυτα) η πράξη του συγκεκριμένου προπονητή. Η υπερβολή του Ταβουλαρέα δεν μειώνει το λάθος του επιτιθέμενου, για να μην υπάρχει παρανόηση.

Αυτή τη φορά απέβαλλε τον έμπειρο Παύλο Νώντα, ξεκινώντας με ένα αστείο επιθετικό φάουλ και στη συνέχεια πράττοντας ορθώς, επειδή ο παίκτης της Μεσσήνης πέταξε τη φανέλα. Όλα είχαν ξεκινήσει νωρίτερα, όμως, όταν ο Νώντας είχε ανοίξει διάλογο με τον Γιάννη Βούλγαρη, της Καλαμάτας ’80. Ο Κυριάκος Ταβουλαρέας του ζήτησε να ηρεμήσει, άνοιξαν διάλογο και αμέσως μετά τον… περίμενε στη γωνία.

Η παρουσία διαιτητών υψηλού επιπέδου σε αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών, έχει πολυεπίπεδη σημασία. Από τη μια οι ομάδες πρέπει να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια (μιλάμε για ημιτελικό), από την άλλη οι νεαροί διαιτητές μαθαίνουν από τον τρόπο που διαχειρίζονται οι εμπειρότεροι “δύσκολες” καταστάσεις.

Αν ο Ταβουλαρέας δεν μπορεί, δεν έχει παρά να ζητήσει να μην παίζει τέτοια παιχνίδια. Εκτός και αν συμφωνήσουμε ότι όλη η Πελοπόννησος (ου μην το σύμπαν όλο) έχει συνωμοτήσει σε βάρος του. Και πάλι, όμως, με τέτοια συνωμοσία, καλό είναι να μην εμφανίζεται, για να μην πέφτει… θύμα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…