Ο Λιόλιος εκδικείται όσους πήγαν απέναντι.
Βεβαίως και δεν περιμέναμε «αθλητικό πολιτισμό» από τον πρόεδρο της ΕΟΚ. Νιώθει παντοδύναμος μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και πλέον, άνευ αντιπάλου, προωθεί την ατζέντα του. Όχι για την πρόοδο του μπάσκετ, αλλά για την παραδειγματική τιμωρία και εξαφάνιση όσων τον αμφισβήτησαν. Ο Βαγγέλης Λιόλιος, καταπατώντας κάθε έννοια αθλητικού δικαίου, με τις πλάτες του κ. Βρούτση και τη σύμπραξη ορισμένων πρόθυμων, θέλει να τελειώσει με όσους έμειναν πιστοί στην παράταξη Φασούλα.
Ξεκίνησε με τον Κίμωνα Γκιουλιστάνη. Στηριγμένος σε όσους αποτελούσαν εκλογική του βάση στον Πειραιά, ο Λιόλιος άδειασε τη διοίκηση της ΕΣΚΑΝΑ. Παραιτήθηκαν, από τη στιγμή που δεν πείστηκε -παρά τις πιέσεις- να παραιτηθεί ο «υπαρχηγός» τού Φασούλα. Αν και υπάρχουν επειδή υπάρχει η ΕΣΚΑΝΑ, αδιαφορούν πλήρως για την πρόθεση του προέδρου της ΕΟΚ να τη διαλύσει και να προχωρήσει σε μια υδροκέφαλη ΕΣΚΑ, που θα εξαφανίσει πολλούς εξ αυτών.
Οι «πρόθυμοι» να παραιτηθούν φάνηκαν απρόθυμοι να συμμετέχουν σε Διοίκηση Πρωτοδικείου κι όταν ο Γκιουλιστάνης επέστρεψε με νέα ιδιότητα, ο Λιόλιος αποφάσισε να βάλει τα μεγάλα μέσα. Άφησε απλήρωτους τους εργαζόμενους και απαίτησε όχι μόνο την παραίτηση της Διοίκησης Πρωτοδικείου (ο Υπουργός Αθλητισμού μάλλον δεν ασχολείται με το μπάσκετ), αλλά ζήτησε να δηλώσουν ότι δεν θα ασχοληθούν ξανά με τις εκλογές τής Ένωσης. Τώρα ψάχνει «πρόθυμους» να συστήσουν εκ νέου διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά αυτή τη φορά φιλική προς αυτόν.
Επόμενος στόχος η Θειακού – Σπίνου
Αν υπάρχει μια φιγούρα, που τη βλέπεις και λες «ΕΣΚΑ», προδήλως δεν είναι του προέδρου. Ο Γιάννης Αλεξόπουλος έχει ένα μοναδικό προσόν: Είναι πάντα με τον πρόεδρο (της ΕΟΚ). Πιστός τού Βασιλακόπουλου, βγήκε στην ΕΣΚΑ με την πλάτη τού Φασούλα και τώρα είναι ο αγαπημένος του Λιόλιου. Άλλους… δέκα τρεις προέδρους να αλλάξουμε, ο Αλεξόπουλος θα είναι και με τους επόμενους τρεις, και με τους μεθεπόμενους, αρκεί να κρατά τη θέση του.
ΕΣΚΑ σημαίνει Καίτη Θειακού – Σπίνου. Όσοι είχαμε την τύχη να φέρουμε στον κόσμο κορίτσια και να αποφασίσουν να παίξουν μπάσκετ, την έχουμε δει σε κάποιο από τα αθηναϊκά γήπεδα. Αν κολλούσε ένσημα για κάθε επίσκεψή της στα πιο απομακρυσμένα γήπεδα της Ένωσης, κάποια εκ των οποίων Λιόλιος και Αλεξόπουλος θέλουν GPS για να πάνε, θα είχε βγει ήδη στη σύνταξη.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 18ης Δεκεμβρίου, ο κ. Αλεξόπουλος αποφάσισε να καθαιρέσει την Καίτη από Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Γυναικών-Κοριτσιών και του Αναπτυξιακού Κοριτσιών. Ο ίδιος δύο μήνες πριν, με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τής Ένωσης, είχαν ανανεώσει την εμπιστοσύνη στη Θειακού – Σπίνου.
Δικαίωμά του να αλλάξει γνώμη, αλλά -διάολε- θα μπορούσε να θέσει το θέμα στο Δ.Σ., κάτι που ζήτησε η «πασιονάρα» της παράταξης Φασούλα. Κάτι που επιτάσσει η δεοντολογία, η δημοκρατική λειτουργία των Ενώσεων, ο Αθλητικός Νόμος. Και; Ο Λιόλιος κινείται με τους δικούς του κανόνες. Άλλωστε, αυτός έχει σχέση με την ΕΣΚΑ; Ο Αλεξόπουλος το αποφάσισε. Κατά σύμπτωση ο Αλεξόπουλος προορίζεται για «περιφερειάρχης», οπότε αντιλαμβάνεστε ότι τίποτα δεν τον σταματά.
Αυτό το μπάσκετ θέλετε;
Έχουμε λοιπόν έναν πρόεδρο (Λιόλιος), που διαφεντεύει εκτός από την ΕΟΚ και τις Ενώσεις. Μπράβο του, αφού τα καταφέρνει. Αλήθεια, αυτό το μπάσκετ θέλετε; Είχαμε τον Βασιλακόπουλο, που έκανε ό,τι γούσταρε και τώρα πρέπει να έχουμε τον επίγονο να διαδραματίζει ίδιο ρόλο; Η αυτονομία και αυτοτέλεια των Ενώσεων έχει μετατραπεί σε υποτέλεια και ραγιαδισμό.
Όχι πως σκύβοντας το κεφάλι προστατεύουν την Ένωσή τους. Ο Γκιουλιστάνης έφυγε, αλλά το ρεύμα κόπηκε στην ΕΣΚΑΝΑ και βρίσκονται κάποιοι γραφικοί να φωνάζουν στα γραφεία εναντίον του, μπας και συνεχίσουν να γλύφουν τα κόκκαλα που τους πετάνε οι ομοσπονδιακοί. Αυτό έκαναν πάντα θα πείτε, από τα χρόνια τού Βασιλακόπουλου.
Ο Σαββίδης μπορεί να ακολούθησε το ρεύμα, αλλά δεν έσωσε τους δικούς του ανθρώπους στην Ένωσή του, που έχασαν τη δουλειά τους. Σημασία έχει να βολευτεί αυτός και από καμιά καραμπόλα να μπει στο Δ.Σ. της ΕΟΚ. Μην πάει τσάμπα τόσο σάλιο (που χρησιμοποίησε για να σφραγίσει τα ψηφοδέλτια με σταυρό στο όνομά του).
Ο Ελευθεριάδης, μην τα ξαναλέμε, ζει στο πετσί του ότι το να προσκυνάς και να φιλάς δαχτυλίδι δεν σε κάνει άτρωτο, αλλά το επόμενο… μεζεδάκι. Όχι μόνο θα τον εξαφανίσει ο Λιόλιος, αλλά μαζί του θα αφανίσει την ΟΔΚΕ. Τώρα, μαζί με τον αγράμματο ανώνυμο μπλόγκερ, αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση. Τώρα είναι αργά Παντελή.
Όσο για τον Αλεξόπουλο, υπομονή… Θα αντιληφθεί κι αυτός, όπως κάποια άλλη που ξελαρυγγιάζονταν στα γραφεία της ΕΣΚΑ υπέρ του νυν προέδρου της ΕΟΚ και τώρα βλέπει ότι τσάμπα έκαιγε η λάμπα (το γιατί το γνωρίζει καλά, όπως το γνωρίζουμε κι εμείς και δεν μπορεί να… σφυρίζει αδιάφορα), ότι το προσδόκιμο ζωής των αυλικών είναι μικρό.