Ο Προμηθέας πήρε το διπλό στην έδρα του Περιστερίου
Μεγάλο διπλό πανηγύρισε ο Προμηθέας Πάτρας. Οι Πατρινοί πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση στην έδρα του Περιστερίου και πήραν τη νίκη με 82-75. Οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο δεκάλεπτο πήραν τον έλεγχο στο ματς και το προβάδισμα και δεν το απώλεσαν σε κανένα σημείο. Οι γηπεδούχοι έκαναν αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση.
“Μαγικό” ήταν το ξεκίνημα του Προμηθέα στην αναμέτρηση, καθώς μπήκε με το πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε με 14-2! Το Περιστέρι ήταν απελπιστικά άστοχο στο πρώτο δεκάλεπτο και σημείωσε μόλις 4 πόντους στα πρώτα εφτά λεπτά του αγώνα (4-19). Εξίσου κακή, όμως, ήταν και η άμυνα του. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πάρτι μέσα στο παρκέ και τελείωσαν την πρώτη περίοδο πετυχαίνοντας συνολικά 30 πόντους (14-30). Στο πρώτο μέρος δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Οι Πατρινοί ήταν κυρίαρχοι και το Περιστέρι περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο (30-51).
Το Περιστέρι δεν τα παράτησε παρόλα αυτά και στο δεύτερο μέρος έβγαλε αντίδραση. Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα και στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό έπιασε τόπο. Η ομάδα της Πάτρας περιορίστηκε σε αυτό το διάστημα στους 11 πόντους και η διαφορά από τους 21 έπεσε στους 10 (52-62) και η ομάδα του Λημνιάτη επέστρεψε στο ματς για τα καλά.
Η αντεπίθεση του Περιστερίου συνεχίστηκε. Ο Προμηθέας συνέχισε να έχει πρόβλημα επιθετικό και είδε τους γηπεδούχους να πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής (64-68). Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν καθοριστικός στα τελευταία λεπτά για τους φιλοξενούμενους, καθώς σημείωσε πέντε σερί πόντους και “κλείδωσε” τη νίκη για την ομάδα του (66-73). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα της Πατρας πήρε το μεγάλο διπλό (75-82).
Τα δεκάλεπτα: 14-30, 30-51, 52-62, 75-82
Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα