Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 88-74 (vid)

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 88-74 (vid)

nick calathes fener barca jpg

Φενέρ για πλεονέκτημα έδρας!

Η Φενέρμπαχτσε τα σάρωσε όλα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και έκανε αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoff της Ευρωλίγκα. Η τουρκική ομάδα επικράτησε των μπλαουγκράνα με 88-74 πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως στο πρώτο μέρος. Οι Καταλανοί τα έχασαν όλα, καθώς εκτός από την ήττα έχασαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και πλέον σε περίπτωση ισοβαθμίας θα βρεθεί από κάτω. Οι δύο ομάδες απέχουν μόλις μία νίκη και η ομάδα του Γιασικεβίτσιους δείχνει να μπαίνει αγριεμένη στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας.

Η Φενέρμπαχτσε από το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισοπεδωτική απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Οι Τούρκοι εξ αρχής έδειξαν τις διαθέσεις τους και από νωρίς πήραν διψήφια διαφορά (16-6). Η εμφάνιση των γηπεδούχων ήταν σεμηναριακή και οι μπλαουγκράνα έδειχναν να είναι σε… άλλο γήπεδο. Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους έκαναν ότι ήθελαν και η διαφορά είχε συνεχώς ανοδικές τάσεις (26-11).

Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να ματσάρει με τίποτα την αντίπαλο της και δεν έδειχνε ικανή να διεκδικήσει κάτι. Η Φενέρμπαχτσε πραγματοποίησε στο πρώτο μέρος ολοκληρωτική εμφάνιση και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Η άμυνα των Τούρκων «εγκλώβισε» τα όπλα των μπλαουγκράνα με αποτέλεσμα οι Καταλανοί να σκοράρουν με το σταγονόμετρο και με πολύ κόπο. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν, άφηναν με όλους τους τρόπους την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους (46-25).

Το δεύτερο μέρος, όμως, ήταν άλλη ιστορία στο ματς. Η Μπαρτσελόνα, όπως, αναμενόταν έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μπει ξανά στη διεκδίκηση. Με ένα αδιανόητο επιθετικό κρεσέντο στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου σημείωσε 32 πόντους (!), έσβησε τη διαφορά 20 πόντων και η Φενέρ ένιωσε την… ανάσα της (62-57). Μεγάλος πρωταγωνιστής σ΄αυτό το διάστημα ήταν ο Μπριθουέλα, ο οποίος έφτασε 15 πόντους με μόλις ένα χαμένο σουτ!

Η Φενέρ με τη δικιά της σειρά, όμως, έβγαλε αντίδραση και απορρόφησε την πίεση των Καταλανών. Με δικό της σερί στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου κατάφερε να ανακτήσει τη διψήφια διαφορά της (69-59) και πήρε μεγάλη ανάσα. O Ταρίκ Μπιμπέροβιτς αποδείχτηκε «x-factor» για τους γηπεδούχους στην τελευταία περίοδο, καθώς πέτυχε σημαντικά καλάθια και η διαφορά από τους 3 ανέβηκε και πάλι στους 15 (82-67). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Φενέρ πήρε τη νίκη με 88-74.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 46-25, 62-57, 88-74

Δείτε εδώ τo στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπανικολάου: «Ζεις για να παίζεις τέτοια παιχνίδια όταν κάνεις πρωταθλητισμό»

Στη σημασία της πρόκρισης στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας …