Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σλούκας: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Σλούκας: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Κώστας Σλούκας Παναθηναϊκός

Για την άμυνα στα κρίσιμα και τον χαρακτήρα της ομάδας, μίλησε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν επιδραστικός στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός των «πράσινων» μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για τα στοιχεία που έδωσαν στον Παναθηναϊκό τη νίκη και αυτά ήταν ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα αλλά και η άμυνα στα τελευταία λεπτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα:
«Δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μια σκληρή ομάδα. Δεν παίξαμε καλά και ειδικά στην αρχή, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε στον δρόμο των νικών και την Παρασκευή. Στην κρίσιμη στιγμή μίλησε η άμυνά μας.

Συμφωνώ 100% με τον κόουτς Αταμάν ότι από την άμυνα πρέπει να ξεκινάμε. Σήμερα βάλαμε 73 πόντους όλους κι όλους αλλά νικήσαμε. Ελπίζω να έρθουν περισσότερες νίκες στον δρόμο μας.

Η ομάδα σήμερα έδειξε χαρακτήρα. Μας βοήθησε πολύ η άμυνα, κυρίως όταν είχαμε πρόβλημα στην επιθετική μας λειτουργία. Στο τέλος είχαμε καλές αποφάσεις, βάλαμε κάποια κρίσιμα καλάθια και πήραμε τη νίκη. Προσπαθώ πάντα, όσο μπορώ, να βοηθώ την ομάδα. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμουν πολύ καλός, το κακό μας ξεκίνημα, μας στοίχισε. Βάλαμε κρίσιμα καλάθια μετά και πήραμε μια σημαντική νίκη.

Σε πρώτη φάση, οι 10 ή 11 βολές κόστισαν, χάσαμε ελεύθερα σουτ, είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση απέναντι στην άμυνα της Ζάλγκιρις. Δεν βάλαμε πόντους στο transition. Όλα αυτά στοιχίζουν.

Είναι σημαντική νίκη. Η πρόοδος είναι ξεκάθαρη όσο ο Παναθηναϊκός βρίσκεται όσο πιο ψηλά μπορεί. Αυτή την στιγμή πατάμε καλά στην οκτάδα. Έχουμε ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι την Παρασκευή, που το θέλουμε για να ανέβουμε ακόμη ψηλότερα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…