Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν 94-73 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν 94-73 (vid)

rokas giedraitis erythros asteras villeurban jpg

Εμφατική πρεμιέρα για τον Ερυθρό Αστέρα.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς επικράτησε της Βιλερμπάν με 94-73. Οι Σέρβοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στη γαλλική ομάδα. Ο Νέιπιερ και ο Γιεντράιτις οδήγησαν τους γηπεδούχους με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα πρώτος σκόρερ ήταν ο Λοβέρν με 17 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καυτός στα πρώτα λεπτά και ξεκίνησε το ματς με 4/4 τρίποντα (12-6). Οι Σέρβοι δεν σταμάτησαν τον «βομβαρδισμό» και γρήγορα έφτασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (22-12). Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους Γάλλους στο πρώτο δεκάλεπτο και με 7/9 τρίποντα ήταν κυρίαρχοι (29-18).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Βιλερμπάν έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και ο Ερυθρός συνεχώς μεγάλωνε το υπέρ του προβάδισμα (45-27)! Η άμυνα των Γάλλων συνέχισε να είναι ανεμική και δεν μπορούσε να σταματήσει τους αντιπάλους της. Η ομάδα της Σερβίας έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και έκανε πάρτι στο πρώτο μέρος (52-31).

Ο Ερυθρός είχε τον έλεγχο και στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στα τελευταία λεπτά της περιόδου χαλάρωσαν και επέτρεψαν στη Βιλερμπάν να μειώσει τη διαφορά με σερί του Καμπαρό (64-50). Οι Σέρβοι άντεξαν στην αντεπίθεση των φιλοξενουμένων και διατήρησαν τη διψήφια διαφορά τους (69-55).

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε κάτι. Ο Ερυθρός διατήρησε σχετικά εύκολα τα ηνία στο σκορ και πήρε χωρίς να δυσκολευτεί τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν (94-73).

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 52-31, 69-55, 94-73

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Περιστέρι – Προμηθέας Πάτρας 94-92

Με λυτρωτή Χέιλ πήρε το «θρίλερ» ο Προμηθέας. Ο Προμηθέας επικράτησε του Παριστερίου με 94…