Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αταμάν: «Έχω την εμπειρία να οδηγήσω την ομάδα στο Βερολίνο»

Αταμάν: «Έχω την εμπειρία να οδηγήσω την ομάδα στο Βερολίνο»

Παύλος Γιαννακόπουλος Αταμάν

Στις φιλοδοξίες που έχει για τη φετινή σεζόν αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της Media Day αναφέρθηκε στις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν αποκαλύπτοντας πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει όπως η Αναντολού Εφές τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός:

Για τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν: «Έχουμε μεγάλους στόχους και προσδοκίες για την φετινή σεζόν. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στο κοινό μας καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει μεγάλες επιτυχίες. Αυτή την χρονιά όμως δημιουργήσαμε μια πολύ καλή ομάδα και σίγουρα οι στόχοι μας είναι πολύ υψηλοί και θέλουμε να δώσουμε την αυτοπεποίθηση στους φίλαθλους μας. Πάντα η ομάδα που προπονώ έχει υψηλούς στόχους, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία των πρασίνων: «Ναι, είμαι ικανοποιημένος. Το μόνο αρνητικό είναι ο τραυματισμός του Βιλντόσα που επιδρά αρνητικά στον Κώστα Σλούκα, ο οποίος κουράζεται από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο ελπίζω ότι ο Λούκα θα αγωνιστεί στο Super Cup. Θέλουμε να παρουσιαστούμε με επιθετικό χαρακτήρα σαν ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα οπότε ναι είμαι ικανοποιημένος».

Για το στιλ μπάσκετ της ομάδας του: «Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο δικό μου στιλ, όπως η Αναντόλου Εφές τα τελευταία πέντε χρόνια στην Euroleague. Οπότε θα προσπαθήσουμε να παίξουμε επιθετική άμυνα και θα υποστηρίξουμε ένα υψηλό τέμπο στο παρκέ, με πολλά τρεξίματα και αιφνιδιασμούς. Φυσικά θα χρειαστεί να προσαρμοστεί το παιχνίδι μας ανάλογα τον αντίπαλο. Επίσης θέλω να δώσω την ελευθέρια στους παίκτες μου, αλλά εννοείται ότι πρέπει να τηρούν πιστά το σύστημα στην επίθεση, να παίζουν έξυπνα, και να τρέξουν την ομάδα στον αιφνιδιασμό. Αυτό θα είναι ένα από τα κλειδιά μας την φετινή σεζόν».

Για την πρόκληση να βρεθεί στο Final-4 του Βερολίνου με τον Παναθηναϊκό: «Έχω την εμπειρία να οδηγήσω την ομάδα στο Βερολίνο. Το έκανα με την Εφές τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό ότι ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την παρουσία του στην διοργάνωση σε χαμηλή θέση, ωστόσο θα τα αλλάξουμε όλα. Εγώ επέλεξα τους παίκτες και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ καλοί. Είμαι σίγουρος ότι το ΟΑΚΑ θα πάρει φωτιά φέτος και για όλες τις ομάδες θα είναι πολύ δύσκολα να νικήσουν εδώ μέσα».

Για τις αλλαγές στο ΟΑΚΑ: «Μου αρέσει πολύ το γήπεδο, ειδικά η αλλαγή του παρκέ. Είναι ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης. Έχω παρατηρήσει πολλές αλλαγές και στα αποδυτήρια και στο κεντρικό χώρο, αλλά ξέρω ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αυτή την σεζόν. Το ΟΑΚΑ είναι ένα μοντέρνο γήπεδο και οι φίλαθλοι όταν έρχονται εδώ θα απολαμβάνουν την ομάδα μου και θα είναι χαρούμενοι».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε: Οι παίκτες μπουγέλωσαν τον Γιασικεβίτσιους (vid)

Οι παίκτες των Τούρκων διέκοψαν τη flash interview και μπουγέλωσαν τον Σάρας Γιασικεβίτσιο…