Κεντρική Elite League Ψυχικό – Πανερυθραϊκός 79-61

Ψυχικό – Πανερυθραϊκός 79-61

victor psychiko panerythraikos

Το Ψυχικό κατέλαβε την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League

Την τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League κατέλαβε το Ψυχικό, καθώς στον μικρό τελικό του Final Four επικράτησε του Πανερυθραϊκού με 79-61. Η ομάδα του κόουτς Ρεμεντέλα είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι, είχε τα ηνία του σκορ σχεδόν σε όλο το ματς και πήρε σχετικά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. Το σκορ ήταν μοιρασμένο για τους νικητές με τους Βίκτορ (15 πόντοι) και Σεγκού (14 πόντοι) να είναι πρώτοι σκόρερ, ενώ στον αντίποδα ξεχώρισαν οι Παππάς (15 πόντοι), Καμπουρίδης (12 πόντοι) και Ευστρατίου (10 πόντοι).

Στα πρώτα λεπτά οι άμυνες των δύο ομάδων πήγαν περίπατο και χαρακτηριστικό είναι ότι σε τρία λεπτά αγώνα σημειώθηκαν συνολικά 15 πόντοι (8-7)Ψυχικό και Πανερυθραϊκός συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, δίχως καμία από τις δύο να μπορεί να χτίσει διαφορά (10-10). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ίδια. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό, χτύπησαν κοντά στη ρακέτα με τον Βίκτορ (7 πόντοι) και με σερί 7-0 πήραν τα ηνία στο σκορ (17-10). Οι παίκτες του Ρεμεντέλα είχαν τον έλεγχο και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 19-14.

Η ίδια εικόνα παρέμεινε και στη δεύτερη περίοδο. Το Ψυχικό έλεγχε το παιχνίδι, έβρισκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και με τον ασταμάτητο Σεγκού (8 πόντοι) προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (26-16). Ο Πανερυθραϊκός έκανε επιπόλαια λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να σπαταλάει συνεχώς κατοχές. Αντίθετα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων είχε καλή κυκλοφορία και κατάφερνε να φτάνει στο αντίπαλο καλάθι και μπόρεσε να συντηρήσει τη διψήφια διαφορά της (38-28).

Η διαφορά στο δεύτερο μέρος συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις. Το Ψυχικό είχε πιο καθαρό μυαλό στην επίθεση και έβρισκε την έξτρα πάσα, που του έδινε εύκολα καλάθια. Στην αντίπερα, ο Πανερυθραϊκός δυσκολευόταν να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, με την αστοχία του στο τρίποντο (2/14) να παίζει καθοριστικό ρόλο. Η εικόνα παρέμεινε ίδια μέχρι το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, που έκλεισε μ΄ένα απίστευτο τρίποντο του Άλκη Παππά πίσω από το κέντρο (61-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν παίκτες, που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος. Ο Δημήτρης Χουχουλής έριξε μάλιστα στο παρκέ τον Ιωαννίδη, ο οποίος είναι μόλις 16 χρονών. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι. Το Ψυχικό κράτησε εύκολα τα ηνία του σκορ και τελικά πήρε τη νίκη με 79-61.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-28, 61-48, 79-61
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ, Κουκάς 8 (2), Σεγκού 14, Παπανικολάου 4, Αμβράζης 4, Μαλέλης 6, Παύλος 5 (1), Αθανασούλας 7 (1), Αναστασόπουλος 3 (1), Αναγωνστόπουλος 4, Τσόχλας 6 (2), Οκεκουόγεν 3
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Παππάς 15 (2), Καλλιανιώτης 7 (2), Παπαδημητρίου, Κωστόπουλος, Καμπουρίδης 12 (1), Αρνόκουρος 8, Ιωαννίδης, Οικονομόπουλος 4, Σταματογιάννης, Μπότσης 5, Ματαλιωτάκης, Ευστρατίου 10 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…